به گزارش خبرگزاری مهر، محمد کاظمیان در کنگره مدیریت بحران با اشاره به اصول اخلاق پزشکی، گفت: شش اصل اخلاق پزشکی عبارتند از «عدالت»، «حقوق بشر»، «راستگویی»، «رازداری»، «انجام اقدامات مناسب» و «کاهش عوارض» که همواره باید به عنوان اصول زیربنایی در خدمات پزشکی مورد توجه باشند.
وی با اشاره به اینکه بروز موضوعات خاص در حین ارایه خدمات گروه های پزشکی، دغدغه تهیه دستورالعملی برای پاسخگویی مناسب به بیماران و پیگیری قانونی آنها را ایجاد می کند، خاطرنشان کرد: خودداری از کمک به مصدومین به ویژه در حین حوادث از سوی کادر پزشکی، در عین مغایرت با اصول اخلاقی اولیه، از بعد قانونی نیز قابل پیگیری بوده و با مجازات کیفری همراه است.
به گفته دکتر کاظمیان نحوه اولویت بندی ارایه خدمات به مصدومین علاوه بر جایگاه علمی، منبعث از مسایل اخلاقی پیش آمده است که با دستورالعمل اولویت بندی بیماران بر اساس فوریت ارائه خدمات درمانی در حوادث، مدون شده است.
وی یادآور شد: قصور و یا خطا در ارایه خدمات درمانی، نحوه مواجهه با اجساد و پاسخگویی به بازماندگان می تواند از مسائل مهمی تلقی شوند که باید ابتدا با رویکردی اخلاقی به آنها توجه کرد و در انتظار پروتکلی مدون برای اجرای آن بود.
مدیرکل امور پژوهشی و نشرمنابع علمی پزشکی قانونی گفت: بر همین اساس قانون سازمان نظام پزشکی کشور مطابق مواد 2، 3، 4 و 6 کلیه شاغلین حرف پزشکی را مکلف به انجام وظیفه کرده است تا شاهد رعایت اصول اخلاقی نوین پزشکی در عملکرد جامعه پزشکی باشیم.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با اتکا به اصول اخلاقی پزشکی نوین و مبانی فرهنگی اسلامی حاکم بر جامعه پزشکی کشور، هرگونه ابهام یا سئوال در مواجهه با قربانیان و مصدومین حوادث غیر مترقبه و بلایای طبیعی به صورت جدی مورد توجه قرارگیرد و پاسخی درخور برای آنها ارایه شود.
نظر شما