به گزارش خبرنگار مهر، علی حمزه زاده روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: طرح رتبه بندی رایانه ای پزشکان آذربایجان غربی برای نخستین بار در سطح کشور بر اساس شاخصهای نسخه نویسی و با بهره گیری از اطلاعات نرم افزار پایش نسخ متمرکز کشوری در استان اجرا می شود.
وی میانگین اقلام دارویی در هر نسخه، درصد نسخههای حاوی آنتیبیوتیک، درصد نسخههای حاوی داروی تزریقی، درصد نسخههای حاوی داروهای کورتیکواستروئید و میانگین قیمت داروهای هر نسخه را شاخصهای رتبه بندی پزشکان عنوان کرد.
حمزه زاده، استفاده غیر منطقی از داروها را یکی از مشکلات بزرگ سیستمهای سلامت دنیا دانست و افزود: میزان گردش دارویی و مکملها در کشور به سه هزار و 500 میلیارد تومان میرسد و این در حالی است که بر اساس بررسیهای انجام شده بر روی نسخ بیمه بخش سرپایی بطور میانگین 2.3 قلم دارو در هر نسخه تجویز می شود.
دبیر کمیته تجویز و مصرف منطقی داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی ادامه داد: این بررسیها نشان می دهد که 52 درصد داروهای تجویزی پزشکان شامل آنتی بیوتیکها، 46 درصد داروهای تزریقی و 32 نیز داروهای کورتیکواستروئیدی بوده که در مقایسه با آمار مشابه در کشورهای توسعه یافته 3 تا 4 برابر بیشتر است.
حمزه زاده بر لزوم کنترل مصرف و تجویز منطقی دارو بعنوان یکی از چالشهای جدی در بخش سلامت و اقتصاد تاکید کرد و گفت: تجویز نادرست و غیر منطقی دارو علاوه بر تحمیل هزینههای هنگفت بر مردم و دولت و اتلاف منابع، منجر به کاهش کیفیت ارایه خدمات پزشکی و ایجاد مقاومتهای میکروبی گسترده در برابر آنتیمیکروبیالها و بروز عوارض جانبی ناشی از استفاده روزافزون داروهای تزریقی و ضد التهابهای غیر استروئیدی میشود.
نظر شما