سیدمحمدمهدی هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در سالهای اخیر بحران کمبود آب در جم و ریز باعث شده تا برای تامین آب مورد نیاز خود نیازمند انتقال آب از خارج از شهرستان جم باشیم.
وی ادامه داد: در گذشته میزان مصرف آب ما متناسب با حجم آب مصرفی بود ولی در سالهای اخیر عوامل متعددی چون بالارفتن مصرف آب و کمبود منابع آبی سبب شده تا آب موجود کافی نباشد و مجبور به سهمیهبندی آب شویم.
مدیرعامل شرکت خدمات غیرصنعتی گاز ایران به توسعه کشاورزی و باغداری در شهرستان جم و استحصال بیشتر آب از منابع آبی و رشد جمعیت این منطقه را از مهمترین عوامل بالارفتن مصرف آب در این منطقه معرفی کرد.
وی با اشاره به بیلان منفی آب در دشت جم و ریز اضافه کرد: برداشت آب از سفرههای زیر زمینی بسیار بالا رفته و همین عاملی برای کاهش منابع ابی است و مسئولان آب نیز بارها از این بابت اظهار نگرانی کردهاند.
هاشمی افزود: قسمتی از آب مصرفی مورد نیاز شهرکها از طریق خرید و انتقال آب تصفیه شده از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تامین میشود که این امر بیانگر بحران آب در این منطقه است.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای مدیریت آب مورد نیاز نیز اظهار داشت: با ایجاد مخازن خانگی، نصب کنتورهای آب و سهمیهبندی آب را از مهمترین اقدامات صورت گرفته در این بخش دانست.
هاشمی با اشاره به طرح انتقال آب از خلیج فارس به شهرستان جم ادامه داد: بررسیهای لازم برای انتقال آب تصفیه شده از خلیج فارس انجام شده است و این طرح 17 میلیارد تومان هزینه در بر خواهد داشت.
وی ادامه داد: در این طرح 30 هزار متر مکعب در روز آب تصفیه شده، منتقل خواهد شد که اعتبارات لازم برای اجرای این طرح پس از بررسیهای دقیقتر و مطالعات امکانسنجی مشخص خواهد شد.
هاشمی به پیگیریهای شرکت عملیات غیر صنعتی برای انجام این طرح اشاره کرد و افزود: به تازگی موافق وزارت نفت را برای اجرای این طرح گرفته شده است.
وی در پایان از بازیافت آب در مجموعههای تصفیه بیولوژیکی و انتقال آن برای آبیاری فضای سبز مجموعه 80 هکتاری و فرودگاه به عنوان دیگر اقدامات صورت گرفته در این زمینه نام برد.
نظر شما