به گزارش خبرگزاری مهر، روز گذشته با وجود تلاشهای فراوان جبهه موسوم به عربی و غربی تصویب پیش نویس قطعنامه ضد سوری با شکست مواجه شد تا رژیمهای حاضر در این جبهه دچار سرخوردگی و خشم عمیقی شوند.
جریانهای وابسته به جبهه ضدسوری در روزهای اخیر تلاش فراگیری را علیه نظام دمشق آغاز کرده بودند که چندان بی ارتباط با پیگیری تصویب قطعنامه علیه سوریه در شورای امنیت نبود.
مخالفت روسیه و چین با قطعنامه ضدسوری (روز گذشته)
شبکه خبری الجزیره امروز در گزارشی حمله به سفارتخانه ها و کنسولگریهای سوریه در شهرهای مختلف را پوشش داده است. بنابر این گزارش جمعی از مخالفان که از سوریهای مقیم بوده اند به دفاتر دیپلماتیک دمشق در مصر، کویت، لیبی، انگلیس، آمریکا و آلمان یورش برده اند.
از سوی دیگر "علی سالم الدقباسی" رئیس پارلمان عربی روز گذشته در اظهاراتی پیش از نشست شورای امنیت خواستار اخراج سفرای سوریه از سوی کشورهای عربی شده بود.
اعتراضات در برابر سفارت سوریه در لندن
روزنامه الشرق الاوسط نیز در گزارشی به حمله معترضین به سفارتخانه های سوریه در کشورهای اردن، استرالیا و یونان، عربستان سعودی و کویت خبر داد. در این گزارش ادعا شده که بیشتر افراد معترض از سوریهای ساکن خارج کشور بوده اند که در اعتراض به خشونتهای اخیر اقدام به حمله به سفارتخانه ها کرده اند.
اعتراضات در اردن
در این اعتراضات که با زیرپاگذاشتن و نقض ابتدایی ترین اصول دیپلماتیک انجام شده نیروهای امنیتی به ویژه در کشورهای عربی تلاشی در جهت توقف معترضین نداشتند تا جایی که در کویت، مصر و لیبی معترضین وارد ساختمان سفارت شده و پرچم سوریه را پایین کشیدند.
بیرون ریختن وسایل سفارت سوریه در مصر
بر این اساس، به نظر می رسد دو جریان مجزای جبهه دیپلماتیک و معترضین میدانی در کشورهای خارجی به صورت هم جهت در نظر داشتند به عنوان بازوهای مکمل یکدیگر فضای صدور قطعنامه ضدسوری را مهیا کنند که البته در رسیدن به این هدف شکست خوردند تا به اذعان خودشان در شورای امنیت تحقیر شوند.
از سوی دیگر روز گذشته خبری مبنی بر کشتار مردم سوریه در شهر حمص منتشر شد که طی آن برخی منابع مشکوک از کشته شدن 200 تا 350 نفر خبر دادند. تحلیلگران معتقدند انتشار چنین خبری در آستانه نشست روز گذشته (شنبه) شورای امنیت علیه سوریه در راستای تاثیرگذاری بر رای چین و مسکو در شورای امنیت بوده است.
نظر شما