عزتالله الوندی از کاندیداهای بخش نوجوان چهارمین جشنواره داستان انقلاب در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از آسیبهای جدیای که در حوزه داستان انقلاب دیده میشود به دام کلیشه افتادن داستانهاست. اکثر داستانهایی را که در این حوزه خواندم مربوط به پخش اعلامیهها که جز اتفاقات کلیشهای است، بود. آنقدر در داستانها و فیلمها به این موضوع پرداخته شده که دیگر نخنما شده است.
وی ادامه داد: برای من چیزی که در این حوزه خیلی مهم بوده و در داستانم هم به آن توجه کردم مطالعات تاریخی و تجربههای خودم بوده است. نویسندگان جوانی هم که میخواهند درباره انقلاب بنویسند باید سراغ مطالعه تاریخ بروند و از تجربههای آدمهایی که آن دوره را درک کردند، استفاده کنند. خیلی وقتها پیش میآید که تیتر یک روزنامه الهامبخش یک داستان درباره انقلاب میشود و همین چیزها میتواند کلیشههای رایج را از بین ببرد.
نویسنده «مردی به رنگ پرتقال» با اشاره به این که نویسندهها دنبال این موارد نمیروند، بیان کرد: الان دیگر نویسندگان دنبال این موارد نمیروند، دلایلش هم میتواند متفاوت باشد؛ شاید تنبلی نویسندگان و یا شاید هم دسترسی نداشتن آنها به منابع یا هر دلیل دیگری.
وی در ادامه گفت: جشنواره داستان انقلاب میتواند هم در بحث جایزهها و هم امکان چاپ آثار، نویسندگان را برای نوشتن در این حوزه ترغیب کند. البته باید یک فکری هم درباره نحوه اطلاعرسانی و فراخوان جشنواره بشود. هرچند که امسال خیلی خوب بود ولی سالهای قبل خود من به دلیل نداشتن اطلاع کافی در این جشنواره شرکت نکردم.
الوندی همچنین درباره رمان «مرغ هوا» که از کاندیداهای بخش نوجوان چهارمین جشنواره داستان انقلاب است، گفت: «مرغ هوا» داستان دو پسرعمو به نامهای ناصر و منصور است که در ابتدای داستان با هم رقیب هستند ولی در روند آن در کنار هم قرار می گیرند و کارهایی انجام میدهند که بزرگترها را شگفتزده میکند.
وی با بیان این که داستان در شهر کوچکی در غرب کشور و درست در زمانی اتفاق میافتد که گروهی از ناراضیها به کوههای اطراف آن منطقه فرار کرده و با نیروهای ژاندارمری درگیر شدهاند، میگذرد افزود: اصل داستان «مرغ هوا» زمانی آغاز میشود که ناخواسته نامهای که برای انقلابیون است به دست این نوجوانان میرسد و آنها را وارد جریان مبارزه با شاه میکند.
نظر شما