عبدالله صلواتی، مجری کارشناس برنامه "زاویه" درباره پذیرفتن اجرای این برنامه به خبرنگار مهر گفت: بعد از اجرای همایش خواجه نصیر الدین طوسی که مدیریت مباحث بر عهده خودم بود، آرام آرام به مقوله اجرا علاقمند شدم. تا اینکه اجرای برنامه "زاویه" را پذیرفتم. ویژگی اصلی برنامه "زاویه" مباحث علمیاش بود که من را برای اجرا ترغیب کرد و ویژگی دیگر که به آن علاقمند شدم چالش مباحث برنامه بود.
وی در ادامه افزود: تهیهکننده برای اجرای برنامه به دنبال فردی بود که به لحاظ علمی به برخی حوزه ها ورود پیدا کند یا امکان ورود برایش باشد، با مقوله پژوهش آشنا باشد و در حوزه فرهنگ وعلوم انسانی مطالعه خوبی داشته باشد. من دکترای فلسفه دارم. البته تمام مباحث برنامه "زاویه" فلسفه نیست و به موضوعهای مختلف علوم انسانی میپردازد.
صلواتی یادآور شد: محور اصلی برنامه "زاویه" انتقادی و چالشی است، یعنی از مهمانان میخواهیم بخش علمی گفتگو را جدی بگیرند. اصل اول در گفتگو این است که شما خیلی خوب صحبت طرف مقابل تان را بشنوید و بعد آن را نقد کرده یا بپذیرید.
این مجری با اشاره به جلسات قبل از برنامه گفت: ما قبل از برنامه جلسات مختلفی داریم. این جلسات به صورت دائمی با حضور مدیر شبکه، تهیه کننده، سردبیر، من و دوستان دیگر برگزار میشود. وقتی قرار است به موضوع اخلاق بپردازیم، حتماً سعی میکنیم یک تا دو نفر از آن حوزه در این جمع شرکت داشته باشند. در واقع برای هر قسمت از برنامه اتاق فکر داریم.
وی ادامه داد: در این جلسات درباره کلیت موضوع و مهمانان برنامه صحبت میکنیم. بعد از انتخاب موضوع من وسردبیر با مهمانان برنامه صحبت میکنیم و مدائم تاکید میکنیم گفتگوی چالشی مورد غفلت قرار نگیرد. خیلی مراقب هستم تا محتوای برنامه حفظ شود. بحث به حاشیه نرود و مبادا به کسی توهین شود یا مورد تمسخر قرار بگیرد.
این مجری درباره اینکه چرا برخی مواقع با وجود آنکه مناظره در برنامه شروع خوبی دارد، اما در پایان جمع بندی مناسبی نمیشود؟ گفت: برخی مواقع بخش عمده زمان برنامه به خبر و گزارش اختصاص پیدا میکند و بعد 30 تا 40 دقیقه زمان برای گفتگو داریم، در حالی که سئوالات انبوه است و بحثهای زیادی داریم. در مجموع تلاش می کنم در پایان برنامه به یک جمع بندی مشخص برسم. البته زنده بودن برنامه هم در این اتفاق بیتاثیر نیست.
نظر شما