به گزارش خبرگزاری مهر، " آندریاس اشپالینگر" تحلیلگر سوئیسی در مقاله ای تحت عنوان "موازنه هند در مسئله ایران" می نویسد: در چارچوب مذاکرات هیئت بلندپایه اتحادیه اروپا با هند برای عقد قرارداد تجارت آزاد، دیپلماتهای اروپائی از دهلی نو خواستند که در زمینه مشاجره هسته ای با ایران، فشار بر تهران را افزایش دهد. "هرمن ون رامپوی" رئیس اتحادیه اروپا روز جمعه طی دیداری با نخست وزیر هند در دهلی نو تاکید نمود که هند بطور سنتی روابط خوبی با ایران دارد و به همین خاطر می تواند تهران را متمایل سازد که به پای میز مذاکره باز گردد.
این تحلیلگر در ادامه با اشاره به تحریم نفتی ایران از سوی اروپا، می نویسد: هند روزانه 400 هزار بشکه نفت از ایران وارد می کند که 12 درصد کل مصرف این کشور را تشکیل می دهد. این کشور کمتر علاقه ای به شرکت در تحریم نفتی ایران نشان می دهد. هند به جای آنکه به درخواست اروپا پاسخ مثبت بدهد و خرید نفت خود از ایران را کاهش دهد، بر عکس میزان نفت خریداری خود از این کشور را افزایش داده است. واردات نفت هند از ایران در ماه ژانویه در مقایسه با ماه پیش از آن تا 38 درصد افزایش یافته بود. بنابراین هند اینک چین را به عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران پشت سر خود قرار داده است.
اشپالینگر در ادامه مطلب خود آورده است: درخواست اتحادیه اروپا برای کاهش واردات نفت خیلی محترمانه ولی صریح از سوی هند رد شد و نخست وزیر هند بار دیگر بر راه حل دیپلماسی برای برخورد با موضوع هسته ای ایران تاکید کرد. محافل دولتی هند نیز تاکید نموده اند که کشورشان تحریم های سازمان ملل متحد را به دقت به اجرا درمی آورد ولی به تحریم هایی که خارج از چارچوب سازمان ملل علیه این کشور اعمال شده نخواهد پیوست.
این روزنامه سوئیسی در بخش دیگری از مطلب خود آورده است: وضعیت سوق الجیشی هند ایجاب می کند که این کشور روابط خوبی با ایران داشته باشد. ایران بعنوان یک کشور دوست برای هند نه فقط از نظر سیاسی مهم بوده بلکه بخاطر ارتباطش با افغانستان و آسیای مرکزی از طریق این کشور نیز حائز اهمیت است. البته هند بخاطر بهبود روابطش با آمریکا در سالهای اخیر، روابطش با ایران را به حد زیادی بزرگ جلوه نمی دهد بلکه به سیاست موازنه توجه دارد. ولی در نهایت منافع اقتصادی برای هند از اهمیت بیشتری برخوردار است. وزیر دارائی هند اخیرا طی دیداری از واشنگتن تاکید نموده بود که "تهران مهمترین صادر کننده نفت ماست و چون مصرف نفت ما در سالهای اخیر بیشتر افزایش خواهد یافت، ما نمی توانیم عدم ورود نفت از ایران را تحمل کنیم".
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: امروز چین نیز در جستجوی منابع دیگر برای تامین نفت خود بوده و همزمان در حال مذاکره با تهران نیز است تا نفت را به قیمت ارزانتر از این کشور خریداری نماید. با این وجود کارشناسان برآورد می کنند که چین هم در آینده خرید نفت خود از ایران را به جای آنکه کاهش دهد، افزایش خواهد داد.
نظر شما