به گزارش خبرنگار مهر، زهره الهیان دبیر کمیته بانوان جبهه متحد اصولگرایان امروز یکشنبه در نشستی خبری با اشاره به حضور پرشور مردم در راهپیمایی 22 بهمن گفت: این راهپیمایی پیام جدی را برای دشمنان داشت و آن پیام این بود که مردم کماکان پای انقلاب ایستاده اند و ایده های اتاق فکر اپوزیسیون مبنی بر اینکه مردم انتخابات آینده را تحریم خواهند کرد، خنثی شده است.
وی گفت: وزیر اطلاعات به این نکته اشاره کرده بودند که دست هایی در کار است که انتخابات آینده را بر هم زند، همچنین بازتولید فتنه یکی از اهداف دشمنان است، چون پس از اتفاقات سال 88 دشمنان می خواهند به هر شکلی شرایط کشور را با چالش امنیتی در عرصه داخلی و بین المللی روبرو کنند ولی با حضور مردم که همراه با بصیرت صورت می گیرد نقشه های آنان نقش بر آب خواهد شد و مردم در انتخابات پرشور شرکت خواهند کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه به تحولات منطقه اشاره کرد و با بیان اینکه این تحولات با الگو برداری از انقلاب اسلامی ایران صورت گرفته است، افزود: مردم منطقه چشم به انتخابات آینده ایران بسته اند و انتخابات مجلس برای مردم منطقه پیام دارد.
الهیان در خصوص تحریم های غرب علیه ایران افزود: اتحادیه اروپا به هر شکل ممکن می خواهد ملت و دولت ایران را تحت فشار قرار دهد به همین جهت تحریم هایی را علیه ایران اتخاذ کرده است تا ما را در شرایط سختی قرار دهد و مردم از این شرایط ناراضی شوند تا بتوانند به اهداف خود به حضور حداقلی مردم در انتخابات است برسند.
عضو شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی تأکید کرد: حضور پرشور مردم در ایام الله 22 بهمن نشان داد که تحریم های غرب کارگر نیفتاده و با وجود تمامی مشکلات و گرانی هایی که در ماه های اخیر به وجود آمده است مردم کماکان پای ارزش ها و اصول انقلاب ایستاده اند.
این فعال سیاسی همچنین به جایگاه بالای مجلس پرداخت و گفت: از منظر امام مجلس از جایگاه بالایی برخوردار است به طوریکه امام (ره) مجلس را در رأس امور دانسته بودند. همچنین قوه مقننه وظیفه قانون گذاری را بر عهده دارد، بنابراین نمایندگانی باید در مجلس حضور پیدا کنند که قابلیت های لازم را برای قانونگذاری داشته باشند که این موضوع نیز به هوشیاری مردم و کارکرد ارزنده احزاب بر می گردد.
وی در خصوص اهمیت مجلس نهم نیز گفت: بخشی از مسیر چشم انداز از سوی مجلس نهم دنبال می شود، بر این اساس معتقدم مجلس آینده می تواند در تحقق ادامه راه چشم انداز نقش تأثیرگذاری را انجام دهد. از سویی دیگر مجلس آینده می تواند در جهت تحقق برنامه پنجم موثر واقع شود. همچنین در موضع اقتصاد به ویژه در زمینه قانون هدفمند شدن یارانه ها مجلس می تواند به خوبی ورود پیدا کند.
نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه این نشست به مهمترین برنامه های مجلس هشتم که در زمینه حمایت از زنان دنبال شد پرداخت و در این زمینه قانون ارث، دیه زنان، تکلیف تابعیت فرزندان زن ایران با مرد خارجی را از مهمترین این برنامه ها برشمرد.
عضو فراکسیون زنان مجلس هشتم، با اشاره به لایحه حمایت از کودکان افزود: این لایحه لازم و ضروری است و باید در مجلس بررسی شود معتقدم یکی از اولویت های مجلس آینده باید بررسی لایحه حمایت از کودکان باشد.
بنابراین گزارش دبیر کمیته بانوان اصولگرا در ادامه این نشست خبری به پرسش خبرنگاران پاسخ داد.
الهیان در پاسخ به این پرسش که علت کاهش حضور زنان در فهرست جبهه متحد اصولگرایان را چگونه ارزیابی می کنید، خاطرنشان کرد: در خصوص حضور زنان در فهرست اصولگرایان از ماه ها پیش جلساتی را با برخی از چهره های اصولگرا برگزار کرده ایم و بر حضور زنان در فهرست انتخاباتی تأکید کردیم. همچنین دوستان نظر مساعد خود را اعلام کردند و جبهه متحد طی نامه ای به استان ها اعلام کرد که اگر در استانی بانوان توانمند و با تجربه سراغ دارند آن را معرفی کنید.
وی گفت: البته حضور ببیشتر زنان به مرحله ثبت نام نامزدها بر می گردد، متأسفانه نقطه ضعفی که در برخی از خانم ها دیده می شود، آن است که آنها انگیزه لازم را برای حضور در این عرصه ندیده اند.
این نماینده تهران در مجلس ادامه داد: بانوان می توانند مشارکت خود را در قالب فعالیت های حزبی به نحو احسن نشان دهند تا از آن طریق به مسئله انتخابات نیز ورود کنند، زیرا از طریق احزاب می توانند توانمندی خود را نشان دهند.
دبیر کمیته بانوان جبهه متحد اصولگرایان با اشاره به تصمیم گیری جبهه متحد اصولگرایان برای حضور بانوان در فهرست انتخاباتی این جبهه گفت: بنا بود که در فهرست انتخاباتی 6 نفر از بانوان قرار گیرند اما با توجه به تعداد محدودیت خانم ها بنابرآن شد تا همین 5 نفر در فهرست انتخاباتی قرار گیرند.
الهیان گفت: یکی از شاخصه های مهم که باید در بین نامزدهای اصولگرا مورد توجه قرار گیرد، مقبولیت آنان است، بنابراین برای تعیین نامزدهای زن در فهرست اصولگرایان در استان ها نیز باید این موضوع بررسی شود، که این کار در حال انجام است.
وی در پاسخ به این سوال که لایحه حمایت از خانواده چه زمانی به تصویب می رسد، گفت: انشاالله این لایحه تا پایان عمر مجلس هشتم به تصویب خواهد رسید. چرا که شرایط دادگاه خانواده برای بانوان خوب نیست و به خانم ها ظلم می شود و در صددیم تا پایان مجلس فعلی این لایحه را به تصویب برسانیم.
الهیان درباره اینکه طرح افزایش تعداد نمایندگان زن به کجا رسید؟ افزود: برای طرح افزایش تعاد نمایندگان زن کار کارشناسی انجام شد، اما مغایر با قانون بود چرا که بر اساس قانون نمی توان سهمیه ای را برای انتخابات تعیین کرد اما با مشورت نمایندگان تصمیم گرفتیم که از طریق کارکرد احزاب و گروه ها حضور زنان را برای فهرست انتخابات آینده دنبال کنیم.
دبیر کمیته بانوان جبهه متحد اصولگرایان درباره اینکه چرا نمایندگان زن ارتباط خوبی را با رسانه ها برقرار نکرده اند و فقط در آستانه انتخابات شاهد تشکیل نشست های خبری بانوان اصولگرا هستیم، و چه تضمینی وجود دارد که در این ارتباط و تعامل تجدیدنظری شود افزود: معتقدم باید این ارتباطات دو طرفه لحاظ شود و با وجود فعالیت هایی که تاکنون داشته ایم، با پوشش رسانه ای روبرو نبودیم که این جای انتقاد دارد، معتقدم رسانه ها باید اخبار مربوط به نمایندگان زن را به خوبی پوشش بدهند. ما نشستی برگزار کرده بودیم که سخنران آن نائب رئیس مجلس بود اما فقط سخنان وی از طریق رسانه ها پوشش داده شد. با این وجود تأثیرگذاری رسانه ها شامل حال ما نشده است.
الهیان در ادامه از برگزار نشست نامزدهای زنان اصولگرا در حوزه انتخابیه تهران خبر داد و گفت: این نشست هفته آینده با حضور 5 کاندیدای زن که در فهرست جبهه متحد اصولگرایان قرار گرفته اند برگزار خواهد شد.
از الهیان سوال شد، فضای مجلس را برای تشکیل کمیسیون زنان و خانواده چگونه ارزیابی می کنید، که وی پاسخ داد: پس از آنکه مقام معظم رهبری اعلام کردند که مسئله خانواده باید مسئله درجه یک کشور باشد، ما طرح تشکیل و کمیسیون زنان و خانواده را مطرح کردیم و وقتی در صحن علنی مجلس و در بین نمایندگان مطرح کردیم با استقبال خوب همکاران مواجه شد و اکثر آنان این طرح را امضا کردند.
وی گفت: در این کمیسیون حتی از آقایان نیز استفاده شده است، ضمن آنکه نمایندگان خانم می توانند حضور در کمیسیون های تخصصی خود را حفظ کنند و در کنار آن در کمیسیون زنان و خانواده نیز حضور داشته باشند و اگر موضوعی که مربوط به زن و خانواده باشد باید در این کمیسیون مطرح شود.
عضو شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در ادامه در خصوص اینکه آیا نامزدهای جبهه متحد می توانند در فهرست جبهه پایداری قرار گیرند، افزود: این موضوع باید در شورای مرکزی جبهه مطرح شود و جبهه باید درباره آن تصمیم گیری کند اما معتقدم که باید اشتراکات بین دو فهرست زیاد باشد تا آراء بین اصولگرایان شکسته نشود.
وی گفت: البته موضوعی در جبهه متحد در حال بررسی است و آن این است که آیا سرلیست جبهه متحد می تواند در فهرست های دیگر به ویژه در فهرست انتخابات جبهه پایداری قرار گیرد؟
الهیان در پاسخ به این سوال که چرا نمایندگان زن در مجلس هشتم در انتخابات هیئت رئیسه شرکت نکرده بودند، گفت: نه اینگونه نیست، بنده دو سال پیش در انتخابات هیئت رئیسه شرکت کرده بودم اما با تفاوت 5 رأی با ناطق نوری نتوانستم حائز اکثریت آرا شوم و فقط از باب وظیفه در انتخابات هیئت رئیسه شرکت کرده بودم اما اینکه چرا رأی نیاوردم باید از آقایان نماینده سوال کنید.
عملکرد فراکسیون زنان اصولگرا دیگر سوالی بود که خبرنگاران از الهیان پرسیدند، که وی در پاسخ گفت: باید این سوال را خانم طیبه صفایی به عنوان رئیس فراکسیون زنان اصولگرا پاسخ دهد چرا که اکثر کارکردها در مجلس به صورت فردی صورت می گرفت نه در غالب فراکسیون.
الهیان با اشاره به حضور زنان در مجلس نهم گفت: نمی توان از هم اکنون درباره حضور زنان در ترتیب مجلس آینده اظهار نظر کرد، اما با شناختی که از نامزدها پیدا کرده ام به خصوص در شهرهایی همچون اصفهان، تبریز، شیراز می توان به حضور بانوان اصولگرا در مجلس آینده خوش بین بود و امیدوارم تعداد زنان در مجلس آینده بیش از 8 نفر باشد.
نظر شما