به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: سینما سینماست، سینما موسیقی دارد اما کنسرت نیست، سینما گریم دارد اما آرایشگاه نیست، سینما با نقاشی رابطه دارد اما گالری نیست و با همه هست ولی سینما، سینماست. سینما تنها با اندیشه هم سلک است و فیلمی که مبتنیبر اندیشه نباشد تصاویر متحرک است.
وی افزود: برای ایران و نظام، شالوده و اساس فیلمنامه است. شاید سینمای ایران در بعد تکنیکی کم و کسری نداشته باشد اما به مهمترین بخش فیلم که همان فیلمنامه است توجه درستی نمیشود و به فیلمنامهنویسان کمترین توجه میشود. سازمان نوپای سینمایی به فیلمنامهنویسان دقت بیشتری کند که؛ نقش ایوان لازم است اما پای بست را محکم کنید.
حسینی با اشاره به آغاز به کار سازمان سینمایی گفت: سازمان سینمایی باید از فیلم حمایت کند و نه فیلمساز. باید جرات لازم را داشته و تحت تاثیر شهرت فیلمساز قرار نگیرد. که البته این سخن به معنای کم کردن ارزش پیشکسوتان فیلمسازی نیست. باید به تهیهکنندگان اعتماد کرد چراکه تهیهکنندگان همچون حزب در عرصه سیاسی هستند.
وزیر ارشاد با اشاره به برگزاری خوب جشنواره فیلم فجر با تشکر از دبیر جشنواره و رئیس سازمان سینمایی، عنوان کرد: از حضور و تنوع گونهها در جشنواره تشکر میکنم و از ضعفها نگران نیستم چراکه قوتها جای آنها را خواهد گرفت. با پوست و استخوان باور کنید که سینما کلید پیشرفت کشور است.
پس از اجرای موسیقی با حضور وزیر ارشاد، دبیر جشنواره و معاونت امور سینمایی، جوایز بخش بهترین فیلم از نگاه دبیر، بهترین فیلم از نگاه ملی و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران بخش بینالملل اهدا شد.
رسول صدرعاملی زمان دریافت جایزه خود گفت: جشنواره امسال صادقانه یکی از بهترین دورهها بود. تنوع مضامین در این دوره زیاد بود. امیدوارم فقط گروه خاصی فیلم نسازند. شعار خلاق، امید و آگاهی شعار نسل من است. ما باید این شعار را سرلوحه خود قرار دهیم تا شاهد سینمای بهتر در عرصه حهان باشیم.
ابراهیم اصغری تهیهکننده "شور شیرین" هم گفت: از خانواده شهید کاوه سپاسگذارم. برای اینکه سینماگران راه بهتری پیدا کنند شریطی فراهم آید که داوران پاسخگو آرا خود باشند و امیدورام شمقدری برنامهریزی انجام دهد تا شبههای در این زمینه به وجود نیاید.
سید ابوالقاسم حسینی تهیهکننده "ملکه" گفت: بعد از 20 سال انجام وظیفه کردم. این اولین کار تهیهکنندگی من در سینماست. جا دارد از حسن نجاریان و پژمان لشگریپور تشکر کنم.
پس از تشکر امیر سحرخیز برنده سیمرغ بهترین جلوههای ویژه رایانهای، عباس صالحی افزود: از مجموعه گروه تولید "روزهای زندگی" تشکر میکنم. همچنین از تمام چهرهپردازان سینمای ایران سپاسگزارم که بیشترین تلاش را میکنند. همچنین عباس بلوندی گفت: خوشحالن سیمرغ قبلیم با گرفتن این جایزه تنها نیست.
محمدرضا دلپاک بعد از گرفتن جایزه خود عنوان کرد: این سیمرغ برای صدای سینمای ایران است. متعلق به همه است. از رضا نریمیزاده عزیز تشکر میکنم جای خسرومعصومی خالی است. جا دارد از بازی خوب پرویز پرستویی و مریلا زارعی در فیلم "خرس" یاد کنم و از جواد نوروزبیگی تهیهکننده این فیلم سپاسگذارم. این هشتمین سیمرغ من است.
در ادامه با حضور جمال شورجه، داوود میرباقری، ابوالقاسم طالبی، یدالله صمدی، مجید انتظامی، علیرضا رئیسیان، داوود رشیدی، احمد میرعلایی، اسفندیار شهیدی و پوستیندوز مابقی جوایز بخش مسابقه اهدا شد.
یکتا ناصر پس از دریافت سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل زن گفت: سلام به سیمرغی که همیشه آن را از راه دور میدیدم. ای کاش در میان این داوران که در بالای صحنه حضور دارند یک خانم هم بود تا دست او را میگرفتم. از خانواده عزیزم، تهیهکننده و کارگردان این فیلم تشکر میکنم.
اما جالبترین بخش اهدای جوایز وقتی بود که بهترین بازیگر مکمل مرد جشنواره معرفی شد. اکبر عبدی در میان تشویق حضار روی سن آمد و در سخنانی گفت: به نظرم این جایزه خیلی دیر به من داده شدهاست. مثل کسی است که در 60 سالگی بچه دار میشود و به اصطلاح میگویند زنگوله پای تابوت است! من باید برای "ای ایران" این جایزه را میگرفتم که متعلق به فهیمترین کارگردان سینمای ایران؛ ناصر تقوایی است.
وی ادامه داد: ساخت "ای ایران" دو سال طول کشید اما من برای این فیلم 195 هزار تومان گرفتم. دلم به جایزه خوش بود اما به جشنواره هم آن را راه ندادند. یا برای "آدم برفی" و "هنرپیشه" و... باید خیلی قبلتر در جوانی این جایزه را میگرفتم. من دیگر همه کار در این سینما کردهام؛ البته یک نقش دو جنسیتی دیگر مانده است که فریدون جیرانی قول آن را به من داده است!
عبدی تاکید کرد: با تمام این احوال گفتم بیایم تا از اساتیدی که این بالا هستند تشکر کنم. جای عزتالله انتظامی سبز. استاد جمشید مشایخی که باعث آشنایی من با مرحوم علی حاتمی شدند. عبدالله اسکندری که همه چیز خود را مدیون او هستم. من دست ایشان را میبوسم. این جایزه زنگوله پای تابوت را قبول میکنم چون ماشین هم دارد! من همیشه سیمرغم را از مردم میگیرم.
وی افزود: از عطاران هم به خاطر اعتمادی که به من کرد ممنونم. تا همین حالا تهیهکننده "خوابم میآد" یک زنگ به من نزده خسته نباشید بگوید. وی معتقد بود دو تومان به یک پیرزن میدهد تا جای من بازی کند. البته همه پیرزنها مردهاند و به همین دلیل من را آوردند! اکبر عبدی در ادامه خاطره ای هم از دریافت سیمرغ در دورههای گذشته جشنواره فجر تعریف کرد.
در ادامه مراسم سعید ملکان که جایزه حسین علیزاده را دریافت کرد، گفت: ایشان برای اجرای کنسرتی در خارج از کشور هستند. اما برای این جایزه تشکر کردند.
هایده صفییاری هم پس از دریافت سیمرغ افزود: خوشحالم تدوین فیلمهایی را در این جشنواره برعهده داشتم که از همه آنها دفاع می کنم. از مادرم، همسرم و دخترم تشکر میکنم از مهرجوی سپاسگذارم که این فرصت را به من دادند ایشان کم حرف میزنند اما از سکوتشان هم من خیلی چیزها یاد گرفتم.
بهناز جعفری هم عنوان کرد: امسال سال سختی برای ما بود. تشکر ویژه از مهدی هاشمی دارم و همچنین قدردان اولین معلم خود گلاب آدینه هستم.
هنگامه قاضیانی برنده سیمرغ بهترین بازیگر زن گفت: سال سختی بود. بالا آمدن از این پلهها نیز سخت بود زیرا زنان معتبر سینمای ایران در این بخش نامزد بودند. از باشهآهنگر سپاسگذارم که در فیلم "بیداری رویاها" بخشی از جنگ را به من آموخت. از شیخ طادی به خاطر حرمت و احترام ممنونم. وی در پایان صحبتهایش شعری در تکریم مقام شهدای ایران خواند.
مصطفی کیائی هم پس از دریافت سیمرغ بهترین فیلمنامه گفت: از همه عوامل فیلمم سپاسگذارم، به خصوص مهدی هاشمی عزیز. از منتقدان، اهالی مطبوعات و هیات داوران که به فیلم کمدی نگاه خوبی داشتند تشکر میکنم.
شیخطادی نیز پس از دریافت جایزه بهترین کارگردانی گفت: اگر 50 سیمرغ داشتم به داوود میرباقری برای هر قسمت "مختارنامه" میدادم. این سیمرغ را به کارگردانی تقدیم میکنم که برای داوری خود و دبیری تهیهکننده فیلمش از بخش مسابقه کنار گذاشته شد. سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را به فیلم "قلاده های طلا" ساخته ابوالقاسم طالبی هدیه میکنم.
داریوش مهرجویی نیز گفت: از همکاری وحیده محمدیفر برای نگارش فیلمنامه این فیلم تشکر میکنم. از بازیگران این فیلم به خصوص حامد بهداد که با بازی درخشانش یک حس خاصی به فیلم داد. متاسفم که اینجا نیست تا جایزه خود را بگیرد. من تصمیم گرفتم یکی از جایزههایی که قبلا گرفتم را به او بدهم. از خزاعی به دلیل مدیرت خوبی که در این جشنواره داشت سپاسگذارم نحوه مدیرت وی درخشان بود. این برای اولینبار بود که برنامه این جشنواره از قبل در اختیار مردم قرار گرفت.
با حضور امیر خوراکیان، وزیر ارشاد، دبیر جشنواره و معاون امور سینمای جایزه بهترین فیلم و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران اهدا شد.
ساداتیان پس از دریافت جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران گفت: از برگزارکندگان جشنواره تشکر میکنم. از مردم تشکر میکنم که حداقل باعث شدند این فیلم جایگاهی در جشنواره داشته باشد. این سومین جایزه من در این بخش است بعد از "چهارشنبه سوری" و "به رنگ ارغوان". این مرهون تلاشهای یک گروه است که در راس آن پیمان معادی قرار دارد. من این جایزه به معادی تقدیم میکنم.
معادی هم افزود: برای 10 سال آینده از تکتک شما سیمرغ گرفتم. من برای همین وارد سینما شدم. میمانم و هستم. دوست دارم جای دوست خوبم اصغر فرهادی را هم خالی کنم.
در پایان این مراسم وزیر ارشاد اعلام کرد، جایزه شیخ طادی به وی برگردانده میشود و ابوالقاسم طالبی جایزه دیگری میگیرد.
حاشیهها:
- مراسم اختتامیه حشنواره فیلم فجر با استقبال زیاد مخاطبان و مردم همراه بود که حتی تا جلوی درهای ورودی تالار وحدت آمده بودند.
- شنیدهها حاکی است کارتهای اختتامیه جلوی در با قیمت نزدیک به 60 هزار تومان به فروش میرسید.
- دکور این مراسم مانند افتتاحیه از پلههای مختلف به شکلهای گوناگون برخوردار بود. البته برای اهدا جوایز هر بخش دکور تغییر می کرد و هیچ مهمان و میزبانی از این پلهها برای ورود به صحنه استفاده نکرد!
- هنرمندانی که سیمرغ دریافت میکردند یک عدد خودرو تیبا و کسانی که دیپلم افتخار گرفتند یک پراید هدیه گرفتند. این ماشینها به صورت تزئین شده در محوطه تالار وحدت پارک شده بودند.
- در ابتدای این مراسم یکی از مخاطبان که در بالکن قرار داشت با صدای بلند از دبیرجشنواره خواست تا پاسخگوی مهمانان باشد که با داشتن کارت در بیرون سالن بودند.
- حضور مسعود فراستی منتقد سینما بروی صحنه در زمان برگزاری مراسم با واکنشهای مختلفی روبرو بود.
- اکبر عبدی به اندازهای تحتتاثیر تشویقها قرار گرفت که فراموش کرد جایزه خود را بگیرد و دوباره به سمت داوران برای دریافت جایزه خود رفت.
نظر شما