به گزارش خبرگزاری مهر، "مصطفی بن جعفر" موسس و دبیر کل فراکسیون دموکراسی برای کار و آزادی و رئیس مجلس ملی موسسان تونس در گفتگو با روزنامه "تاگس سایتونگ" اظهار داشت: تونس در یک مرحله گذر انتقادی قرار دارد. ما اینجا هستیم تا دموکراسی را بسازیم اما بعد از هر انقلابی یک حرکت ضد انقلابی به جریان خواهد افتاد.
وی افزود: برای ما روابط با آلمان و اروپا اهمیت دارد. ما به قدرت خود اعتماد داریم اما به حمایت کشورهایی که به انقلاب ما علاقه نشان داده اند هم نیازمندیم.
این مقام تونسی در ادامه تصریح کرد: همکاری با اروپا از نظر اقتصادی برای ما اهمیت ویژه ای دارد اما ما امیدواریم که شراکتی داشته باشیم که به ما انگیزه دهد تا روند دموکراسی، حقوق زنان و آزادی را با آن پیوند بزنیم.
وی در بخش دیگری از این گفتگو اظهار داشت: رژیم بن علی برای ما 800 هزار بیکار و دویست هزار جوان تحصیلکرده بیکار را به جا گذاشته است. حدود یک میلیون و دویست هزار نفر از مردم تونس در شرایط دشواری زندگی می کنند.ما باید سیستم آموزشی خود را با نیازهای بازار کارمان منطبق کنیم و باید به شرکت های مختلف برای سرمایه گذاری در کشورمان انگیزه بدهیم.
بن جعفر در بخش دیگری از این گفتگو با تاکید بر اینکه ما انتخاب شده ایم تا یک قانون اساسی جدید را به تصویب برسانیم همچنین خاطر نشان کرد: در راس حکومت سه حزب قرار دارند، دو حزب سکولار و یک حزب اسلامگرای تونس. ما همه با هم اتفاق نظر داریم که مهمترین مسائل کشور ما شرایط اجتماعی و امنیت می باشند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این پرسش که چه مقایسه ای بین انقلاب تونس و مصر می توان کرد اظهار داشت: من به آینده تونس خوش بین هستم. تفاوتهای زیادی بین مصر و تونس وجود دارد حتی زمانی که آرزوی انسانها که برای تغییر مبارزه می کنند در یک مسیر قرار می گیرد.روند تغییر در تونس بسیار ریشه ای و مطمئن ادامه دارد. بخصوص ارتش تونس یک سازمان واقعا جمهوریخواه بوده که از انقلاب حمایت کرده و از خونریزی جلوگیری کرده است. در مصر روند سقوط دیکتاتور سریع پیش رفت اما ظاهرا در آنجا هنوز همان سبک قدرتی سابق و علایق شخصی نظامیان حکومت می کند.
وی افزود: ما تصمیم نداریم انقلاب خود را صادر کنیم اما مشخص است که یک موفقیت مدل تونس تاثیر بالایی بر تمام جهان عرب داشته است.انقلاب ما نشان داد که اسلام و دموکراسی آنگونه که دیکتاتورها اعلام کرده اند هیچ مغایرتی با هم ندارد. انقلاب تونس هیولای وحشت از اسلام را از بین برد. انقلاب تونس همچنین روابط بین اروپاو جهان عرب را هم تغییر داد.
وی در این باره که رژیم اسرائیل از یهودیان تونس درخواست کرده است که این کشور را ترک کنند نیز توضیح داد که بسیاری از اظهار نظرهای سیاستمداران اسرائیلی این تصور را ایجاد و تقویت می کند که اسرائیل از برقراری دموکراسی در جهان عرب وحشت دارد. یهودیان و مسلمانان در تونس همواره به خوبی زندگی کرده اند. اینکه حالا حکومت تونس توسط حزب اسلامگرای النهضه رهبری می شود در این باره چیزی را تغییر نخواهد داد.
نظر شما