به گزارش خبرنگار مهر، مهندس سید جعفر تشکری هاشمی روز دوشنبه در نشست خبری یازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسین حمل و نقل ترافیک با بیان این مطلب اظهار کرد: امروز ترافیک مشکل اصلی کشور ما است. این در حالیست که اساس توسعه پایدار در هر کشور بر مبنای وجود حمل و نقل مناسب و قابل قبول است.
وی افزود: موضوع مدیریت یکپارچه یا همگرایی در موضوع ترافیک از مشکلات پابرجاست که متاسفانه در امر ترافیک نهادهای متعددی دخیل هستند. اما پاسخگویی به مسئولیت پذیری به اندازه میزان مداخله ها و ورود به مباحث از سوی این نهادها وجود ندارد.
معاون شهردار تهران تصریح کرد: دستگاه های متعددی در مورد ترافیک ورود می کنند اما متاسفانه ما شاهد آن هستیم که حتی مصوبات مجلس و موارد قانونی در این حوزه اجرایی نمی شود. چنانکه بسیاری از اعتبارات حوزه حمل و نقل در سال جاری به طور کامل محقق نشده و مشکلات زیادی در این زمینه وجود دارد.
تشکری هاشمی تاکید کرد: در موضوع ترافیک هم مشکل و هم راهکارهای آن به طور کامل مشخص است در این میان باید راهکارهای اصلی به کارگیری شوند تا حل معضل ترافیک باشیم. راهکارهایی از جمله توسعه حمل و نقل عمومی، مدیریت تقاضای سفر، ایجاد زیر ساخت های معابر شهری و نهادینه شدن فرهنگ ترافیک.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه درخواست ها و توقعات ما هرگز چیزی فراتر از مصوبات قانونی و آنچه مجلس به تصویب رسانده نبوده، گفت: این منصفانه نیست که 3 سال با وجود همکاری ها و تلاش مجلس ما برای تحقق امکان استفاده مترو از فاینانس این همه دوندگی کنیم در حالیکه هر تاجری می تواند از این اعتبارات استفاده کند اما حمل و نقل عمومی ما از اعتبارات فاینانس بی بهره می ماند.
وی گفت: همچنین در قانون هدفمندی یارانه ها مقرر بود منابعی در اختیار دستگاه های متولی حمل و نقل قرار گیرد اما این اتفاق هیچ گاه رخ نداد و سهم حمل و نقل عمومی از محل صرفه جویی در قانون هدفمند سازی یارانه ها در حد قانون نوشته شده اما اجرا نشده باقی ماند.
تشکری هاشمی در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه در آستانه انتخابات مجلس قرار داریم و توقع شما از نمایندگان آتی مجلس برای کمک به حوزه حمل و نقل چیست، گفت هر گروه با هر تمایلاتی که وارد مجلس شود حتما دغدغه مردم، دغدغه نمایندگان نیز خواهد بود. حال آنکه موضوع حمل و نقل به عنوان مهمترین دغدغه مردم مطرح است و در این میان انتظار می رود نمایندگان مجلس بیش از هر موضوع دیگری به این مسئله توجه داشته باشند.
معاون شهردار تهران در ادامه اظهار داشت: راه حل های معضل ترافیک کاملا مشخص است و در این میان تنها چیزی که اهمیت دارد تحقق قوانین است.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه بسیاری معتقدند که مسائل و موضوعات حوزه ترافیک سیاسی شده است و در این مورد سیاسی کاری صورت می گیرد گفت: اگر ما می گوییم که 25 درصد بیشتر از یارانه های بلیط پرداخت نشده و یا اعتبارات فاینانس به مترو پرداخت نشده این سیاسی کاری نیست این مطرح کردن مشکلات است مشکلاتی که در واقع دغدغه و مشکل مردم هستند و ما تنها درخواستمان تحقق قانون است.
تشکری هاشمی ادامه داد: متاسفانه ماههاست که واگن های مترو در گمرک متوقف مانده و اگر ما می گوییم از دولت انتظار داریم تا بودجه های مصوب مترو را پرداخت کند کار را سیاسی کاری نمی دانیم. این کار را درخواست برای پرداخت حقوق قانونی مترو می دانیم و بهره مند شدن مردم از ظرفیت و امکانات کشور در مترو.
وی در ادامه با اشاره به اینکه زمانی مطرح می شد که واگن های مترو آزبست تولید می کنند گفت: تحقیقات نشان داد که در مترو آزبست تولید نمی شود اما خودروسازان در تولید لنت ترمز همچنان از آزبست تولید می کنند و اگر ما این موضوع را مطرح و پیگیری نکنیم باید پاسخگوی افرادی باشیم که بر اثر آزبست دچار مشکلات جسمی و تنفسی می شوند.
وی افزود: واگن های مترو نیز ماه هاست که به دلیل کمبود اعتبارات در گمرک متوقف مانده اند و برای ترخیص این واگن ها باید بیش از 80 میلیارد تومان هزینه شود. این در حالیست که 4 دستگاه حفار اتوماتیک نیز احداث و توسعه خطوط 3، 4 و 6 و 7 مترو را در حال اجرا هستند و آنچه امروز ما نیاز داریم تنها تحقق اعتبارات مصوب است.
تشکری هاشمی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه مقرر شده که از رئیس جمهور در مورد عدم تحقق اعتبارات مترو و امکان استفاده مترو از فاینانس توسط مجلس سئوال شود، در این میان آیا فکر می کنید که این موضوع بتواند تحقق اعتبارات مترو را به دنبال داشته باشد یا خیر گفت: مدتی قبل کمیسیون عمران مجلس از مقامات مسئول خواستند که گزارشی از نحوه استفاده مترو از صندوق ذخیره ارزی ارائه شود و وظیفه ما بود که بگوییم چه تلاش ها و اقداماتی برای تحقق این مهم صورت گرفته اما توفیقی حاصل نشده است. ولی در نهایت در مورد سئوال از رئیس جمهور صلاحیت نظر دادن ندارم و نمایندگان مجلس باید این موضوع را پیگیری کنند.
معاون حمل و نقل و ترافیک در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اظهاراتی وجود دارد که اعتبارات تخصیص یافته به حوزه حمل و نقل پاسخگوی نیازهای این حوزه است، گفت: ما تنها در شرکت واحد اتوبوسرانی ماهانه 16.5 میلیارد تومان باید بابت حقوق و مزایای پرسنل بپردازیم که با احتساب پرداخت 15 ماه حقوق به کارکنان فقط در این شرکت سالیانه 230 تا 240 میلیارد تومان باید پرداخت شود. این در حالیست که دولت از ابتدای سال به شرکت واحد اتوبوسرانی تنها 21 میلیارد تومان یارانه داده است. همچنین با وجود آنکه دولت موظف است 82.5 درصد از هزنیه هر اتوبوس جدید را پرداخت کند تا کنون حتی یک ریال بابت ورود اتوبوس های دوگابین پولی پرداخت نکرده است و در چنین شرایطی نمی توان با معجزه کارها را پیش برد.
تشکری هاشمی همچنین در مورد نحوه بررسی بر عملکرد هزینه ها در حوزه حمل و نقل و ترافیک گفت: شورای شهر، سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات نهادهایی هستند که وضعیت عملکردها را مورد بررسی قرار می دهند. در این میان شاید دستگاه های دیگری هم بخواهند سرک در کار بقیه بکشند اما دستگاه های مسئول باید میزان هزینه کرد و بودجه ها را مورد بررسی قارر دهد.
وی افزود: ما در بخش مترو سال گذشته 15 کیلومتر خط را به بهره برداری رساندیم و امسال نیز حداقل 15 کیلومتر مترو به بهره برداری می رسد حال اگر برای احداث هر کیلومتر مترو 50 میلیارد تومان هم صرف شود تنها برای بخش هایی که به بهره برداری رسیده 750 میلیارد تومان هزینه شده این در حالیست که عملیات احداث تونل در خطوط 3، 6 و 7 مترو نیز با جدیت دنبال شده و بیش از 140 واگن نیز از ابتدای سال وارد ناوگان شده است. در مجموع در مترو حدود 1400 تا 1500 میلیارد تومان باید هزینه شود که دولت 150 میلیارد تومان به ما داده حال مردم خود می توانند قضاوت کنند که اگر کمک های شهرداری نبود آیا می شد این حجم از پروژه ها را اجرایی کرد؟
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در پایان همچنین در خصوص احداث خطوط HOV در تهران گفت: طرح احداث خطوط ویژه برای تردد ناوگان حمل و نقل عمومی در دست بررسی و مطالعه است که اکنون مراحل تصمیم گیری در این مورد را سپری می کند و امید است که این طرح به زودی در شهر اجرایی شود.
شایان ذکر است در این نشست معاون حمل و نقل ترافیک اعلام کرد که یازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل ترافیک در 10 محور در اسفند ماه برگزار می شود که تا کنون 649 مقاله برای این کنفرانس ارسال شده است.
به گفته مهندس تشکری هاشمی تلاش می شود که به این کنفرانس صرفا نگاه آکادمیک وجود نداشته باشد و از مباحث علمی و پژوهشی که مطرح می شود در حوزه اجرایی استفاده شود.
نظر شما