۲۴ بهمن ۱۳۹۰، ۱۶:۱۶

گویا:

بروز بیماری سل در ایران متوسط رو به پایین است

بروز بیماری سل در ایران متوسط رو به پایین است

شیراز - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بروز بیماری سل در ایران را متوسط رو به پایین دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد مهدی گویا در حاشیه نشست مشترک مدیران، کارشناسان مبارزه با سل دانشگاه های علوم پزشکی و دانشکده های سراسر کشور و همچنین مسئولان گلوبال فاند سازمان ملل متحد در دانشگاه علوم پزشکی شیرازگفت: بیماری سل یک بیماری تنفسی است که عمدتاً از طریق عامل بیماری‌زای مایکوباکتریوم توبرکلوزیس و از انسان به انسان منتقل می‌شود و گاهی از حیوان به انسان و از طریق مصرف لبنیات آلوده نیز انتقال پیدا می‌کند.

وی افزود: راه اصلی ورود این عامل بیماری‌زا به بدن از طریق دستگاه تنفسی است و عامل انتقال، فرد مبتلایی است که بیماری را با سرفه و قطرات تنفسی خود به دیگران به خصوص اطرافیان انتقال می‌دهد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در زمینه وضعیت بیماری سل در کشور بیان داشت: کشور ایران از نظر وضعیت بروز سل جزو کشورهایی است که میزان بروز بیماری در آنها متوسط رو به پایین است و این بدین معناست که میزان بروز بیماری سل در آنها بالا نیست.

وی اظهار داشت: وضعیت بیماری در کشورهای همسایه ایران روند خوبی ندارد و بعضی از آنها در دنیا بیشترین میزان‌های بروز را دارند و همچنین میزان بروز سل‌های مقاوم به درمان نیز در میان آنها بسیار بالاست که این امر به عنوان تهدیدی برای کشور محسوب می‌شود و باید ضمن حفظ هوشیاری با برنامه ریزی مناسب این خطر را به حداقل برسانیم.

دکتر گویا در زمینه هدف سازمان جهانی بهداشت نیز گفت: هدف سازمان جهانی بهداشت این است که کشورها بتوانند ۷۰ درصد موارد بیماری سل را تشخیص دهند و حداقل ۸۵ درصد کشورها بتوانند درمان کامل را انجام دهند.

وی بیان کرد: در حال حاضر کشور ایران از اهداف سازمان جهانی بهداشت جلوتر است ولی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر به شاخص سازمان جهانی بهداشت قانع نیست و هدفهای بالاتری را دنبال می‌کند که امید است این مرکز با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی کشور بتواند به میزان کشف بیماری بالاتر از ۸۵ درصد و موارد درمان بالاتر از ۹۵ درصد دست یابد که دستیابی به این اهداف نیاز به برنامه ریزی‌های دقیق و تأمین نیروی انسانی کافی که هم اکنون در این زمینه با مشکل مواجه هستیم، دارد.

دکتر گویا در زمینه وضعیت بیماری سل در استان فارس نیز گفت: استان فارس از نظر اقدامات بیماریابی، تشخیص و درمان جزو استانهای موفق کشور محسوب می‌شود و دومین قطب درمان سل مقاوم در کشور است.

وی افزود: استان فارس از نظر میزان بروز سل در کشور وضعیت متوسط را دارد که این امر به دلیل وضعیت انسانی، جمعیت و بالا بودن مهاجرت در استان است.

نشست مشترک مدیران، کارشناسان مبارزه با سل و مسوولین گلوبال فاند سازمان ملل متحد به منظور بررسی مسایل، مشکلات، چالش‌های پیش رو و چاره جویی برای آن از تاریخ ۲۴ لغایت ۲۶ بهمن ماه سال جاری در سالن ابوریحان مجتمع ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال برگزاری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز دبیر کارگروه نمایشگاه ما توانسته ایم شد

نمایشگاه ما توانسته ایم در راستای عدالت محوری و شعار ما توانسته ایم برگزار می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این زمینه گفت: هدف از برپایی نمایشگاه ما توانسته ایم ارائه و عرضه توانمندیها، فعالیتها و دستاوردهای سازمانها، نهادها، دانشگاه‌ها و دستگاه های اجرایی استان فارس طی 33 سال گذشته است.

محمد هادی ایمانیه افزود: این نمایشگاه در راستای شعار عدالت محوری و عرضه و نمایش توانمندیها و افتخارات کسب شده و تحقق شعار ما توانسته ایم برگزار می‌شود و مسئولان سازمانهای مختلف باید در این زمینه پاسخگو باشند.

نمایشگاه ما توانسته ایم با حضور سازمانها و نهادهای استان از جمله دانشگاه علوم پزشکی شیراز و سایر دانشگاه‌ها و مراکز علمی آموزشی و تحقیقاتی از 30 بهمن ماه سال جاری و در محل نمایشگاه های دایمی شیراز و در چهار حوزه اقتصادی، انرژی (زیرساخت)، دانش و فن آوری برگزار و توانمندی‌ها و دستاوردهای استان به نمایش در می‌آید.

در این نمایشگاه آثار علمی و موفقیتهای تحقیقاتی، بهداشتی، درمانی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سالهای پس از انقلاب اسلامی در معرض دید بازدید کنندگان قرار خواهد گرفت همچنین پیشرفته‌ای حاصل شده در پیوند اعضا، کسب رتبه های علمی توسط محققین دانشگاه در جشنواره‌ها و سمینارهای بین‌المللی و دستیابی کشور به رتبه اول علمی منطقه از جمله موارد قابل عرضه در این نمایشگاه است.

کد خبر 1533180

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha