به گزارش خبرنگار مهر، نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان و کرمان دوشنبه شب در مراسم افتتاحیه این همایش اظهار داشت: گسترش تعاملات علمی با برپایی همایش های مختلف علمی - تحقیقی مذاهب اسلامی باید اولویت اصلی علمای اهل تشیع و تسنن باشد.
آیت الله عباسعلی سلیمانی گفت: علمای شیعه و سنی در سایه وحدت، اتحاد و همدلی می توانند مشترکات دینی را با هدف گسترش فرهنگ تعاملات علمی در جهان اسلام نهادینه کنند.
وی افزود: واژه وحدت 9 بار در آیات قرآنی آمده است و هیچ مسلمانی نمی تواند ضرورت اجرای این فریضه را نادیده بگیرد.
وی بیان داشت: اعتصام به حبل الهی و وحدت همه جانبه کلید موفقیت ملت های مسلمان است.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: نباید اجازه دهیم اختلافات جزیی موجود در بین علمای دینی توسط دشمنان با هدف رخنه در صفوف متحد مسلمانان بزرگ جلوه داده شود.
امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان نیز در این همایش اظهار داشت: وحدت امت، فرق و مذاهب اسلامی یک ضرورت است که هیچ کس نمی تواند آن را انکار کند.
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی افزود: مشترکات زیادی در بین فریقین تسنن و تشیع وجود دارد که با وجود این مشترکات نیازی به اختلاف نیست.
وی گفت: اختلافاتی که در بین فریقین شیعه و سنی وجود دارد فقهی یا عقیدتی است که موارد آن بسیار محدود است.
وی بیان داشت: علما و اندیشمندان باید دست به دست هم با پیروی از منویات رهبر معظم انقلاب وحدت شیعه و سنی سیستان و بلوچستان را به عنوان الگو به جهان اسلام معرفی کنند.
دبیر این همایش نیز در این مراسم گفت: تاکنون 22 همایش در شهرستان های مختلف سیستان و بلوچستان با حضور علما و اندیشمندان برجسته شیعه و سنی کشور برگزار شده است.
حجت الاسلام احمد براتی افزود: شرکت کنندگان در این همایش با حضور در سه کمیسیون کلامی، فقهی و اجتماعی به بحث و تبادل نظر در خصوص مسائل مختلف اسلامی خواهند پرداخت.
وی اظهار داشت: با فراخوانی در مهلت قانونی 36 مقاله در بخش مسائل کلامی، 42 مقاله اجتماعی و 18 مقاله فقهی از سوی علما و اندیشمندان مسلمان به دبیرخانه این همایش ارسال شده که بعد از بررسی های لازم در مجموع 75 مقاله در این سه بخش قابل طرح در همایش شناخته شد.
وی گفت: 75 مقاله پذیرفته شده بعد از اتمام همایش در قالب یک کتاب منتشر می شود.
وی افزود: کمیسیون کلامی در چهار بخش تعریف توحید و شرک، تعریف عبادت و شرک در آن، معیار توحید و شرک و بررسی گفتار محمدبن عبدالوهاب و تفسیر و تبیین صفات خبریه به بحث و تبادل نظر می پردازد.
دبیر همایش علمی و تحقیقی مذاهب اسلامی بیان داشت: کمیسیون فقهی نیز در سه بخش خمس از نگاه قرآن و احادیث، خمس از نظر فقهای مذاهب و مصارف خمس از نگاه مذاهب و کمیسیون اجتماعی در دو محور نقش انقلاب اسلامی ایران در بیداری مسلمانان و فرصت ها و تهدیدها تشکیل می شوند.
وی گفت: همایش علمی تحقیقی مذاهب اسلامی از جمله برنامه های نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان برای گسترش و تعمیق وحدت میان مذاهب اسلامی است.
همایش علمی تحقیقی مذاهب اسلامی با حضور 200 نفر از علما و اندیشمندان شیعه و سنی استان های مختلف کشور از دوشنبه شب به مدت سه روز در زاهدان آغاز شد.
نظر شما