۲۵ بهمن ۱۳۹۰، ۹:۵۶

رحمانی در گفتگو با مهر:

برای ترمیم زندگینامه‌های داستانی به تخیل نیاز داریم

برای ترمیم زندگینامه‌های داستانی به تخیل نیاز داریم

یک نویسنده با انتقاد از رویه‌ای که نسبت به نگارش زندگینامه‌ها به ویژه زندگینامه شهدای دفاع مقدس وجود دارد، گفت: ادبیات بدون تخیل معنی ندارد. اما ما در نوشتن زندگینامه‌های داستانی اجازه نداریم عنصر تخیل وارد کار کنیم.

ذبیح‌الله رحمانی، نویسنده در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: نام کتاب زندگینامه داستانی شهید کشوری، «پرنده آسمان» است که دارای 2 داستان و قصه است. یک قصه، درباره نویسنده‌ای است که قرار است درباره شهید کشوری بنویسد و قصه دیگر هم، داستان خود شهید کشوری است. این 2 داستان در واقع به نوعی در هم ادغام می‌شوند.

نویسنده کتاب «ماه در تکه‌های آینه» افزود: نگارش کتاب را به پایان رسانده‌ام و در حال حاضر آماده چاپ است، اما هنوز با ناشری به توافق نرسیده‌ام و ناشر کتاب قطعی نشده است. حجم کتاب حدود 100 صفحه شده است.

این نویسنده درباره نگارش زندگینامه‌های داستانی شهدای جنگ گفت: این کار بارها انجام شده است، اما خاطرات و مستنداتی که ما از شهدا در اختیار داریم، پراکنده هستند. در مقاطعی خلأ تاریخی داریم که باید عنصر تخیل را برای پر کردن این خلا‌ها به کار بگیریم تا وقایع به هم متصل شوند. برای این که پرش‌های داستانی در زندگینامه به وجود نیاید، نیاز به عنصر تخیل وجود دارد تا آن بخش‌ها را ترمیم کند.

رحمانی ادامه داد: در این کتاب هم راوی وارد ماجرا می‌شود که ضمن اتفاقاتی که برای خودش می‌افتد، داستان نه چندان کامل قهرمان داستان یعنی شهید کشوری را کامل می‌کند، اما یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ما در ادبیات، کمبود نفس ادبیات است و مدیریت فرهنگی اجازه نمی‌دهد نویسنده در این حوزه‌ها وارد تخیل شود. در نتیجه آن خلا اطلاعاتی درباره شخصیت‌هایی مانند کشوری دیده می‌شود. من برای این که مستندات از بین نرود، شخصیت نویسنده را وارد داستان کردم.

کد خبر 1533576

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha