به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری هجدهمین جشنواره سراسری مطبوعات و خبرگزاریها صبح امروز سه شنبه 25 بهمن با حضور محمدجعفر محمدزاده معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و یوسف غروی قوچانی دبیر این جشنواره در محل معاونت مطبوعاتی برگزار شد.
در این نشست، محمدزاده در پاسخ به سئوالی درباره آخرین وضعیت آئین کار حرفهای روزنامهنگاران در هیئت دولت، از تصویب آن خبر داد و گفت: ما منتظر ابلاغ این آئیننامه هستیم و اگر این اتفاق بیفتد از ابتدای سال آینده اجرایی میشود.
وی با اشاره به اختلافی که در تعریف حرفه خبرنگاری میان سازمان تامین اجتماعی و معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد وجود داشته است، افزود: در آئیننامه اخیر مشاغل مختلف روزنامهنگاری تک تک تعریف شده و مصوبات این آئیننامه پس از ابلاغ، برای سازمان تامین اجتماعی حجت است.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد درباره روند صدور مجوز نشریات هم گفت: روزی که من به این مسئولیت منصوب شدم، 4000 درخواست در لیست انتظار بود؛ این صف طویل دو آسیب داشت؛ اول اینکه اساساْ شایسته نظام نیست که این همه نشریه در صف انتظار برای مجوز باشد و دوم اینکه بعضی از این تقاضاها به سال 77 برمیگشت و واقعاً وضعیت نامطلوبی بود.
محمدزاده از بررسی حدود 2500 درخواست صدور مجوز نشریات و اعطای مجوز به حدود 900 نشریه از میان آنها در 13 ماه گذشته خبر داد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر تمام استانهای ما روزنامه دارند و پرونده 25 استان هم از لحاظ بررسی درخواست مجوز نشریه صفر شده و تنها در 5 استان هنوز تقاضاهایی در دست بررسی است.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در ادامه با بیان اینکه در یک سال گذشته 400 نشریه تخصصی مجوز گرفتهاند، به نتایج یک طرح آمایش سرزمینی در خصوص وضعیت انتشار مطبوعات در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در استانهای کشور یه طور میانگین برای هر 50 هزار نفر یک نشریه منتشر میشود؛ به عنوان مثال 30 نشریه در استانی مانند ایلام که 600 هزار نفر جمعیت دارد، منتشر میشود.
محمدزاده در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه «چرا در میان نشریاتی که طی یک سال گذشته مجوز گرفتهاند، نامی از روزنامهها دیده نمیشود؟» تاکید کرد: در حال حاضر 150 روزنامه سراسری داریم که از میان آنها 100 تا 120 روزنامه به طور منظم منتشر میشوند و حدود 30 روزنامه هم، هفتهای دو یا سه شماره به روی دکه می آورند.
وی افزود: کشور ما از جهت تعداد روزنامه به حد نصاب رسیده است و در یک بررسی مقایسهای که انجام دادیم، به این نتیجه رسیدیم که کشور ما از جهت تنوع و تعداد نشریات جزو کشورهای دارای رتبههای بالا در جهان است.
نظر شما