حجت الاسلام سید علی عماد قبل از ظهر سه شنبه در نشست خبری"سیزدهمین همایش کتاب سال حوزه" که با حضور آیت الله مقتدایی، مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور برگزار شد، با تاکید بر اهمیت کتاب برای حوزویان و اهل علوم انسانی، یادآور شد: کتاب مهمترین محصول تولید علم است.
وی تصریح کرد: در حوزه های دیگر مثل علوم پزشکی، زیست شناسی و ... بیشتر ارجاعات به مقالات علمی داده می شود اما در حوزه علوم انسانی و به ویژه حوزه علوم دین، کتاب اصلی ترین منبع و محل رجوع است.
70 درصد ارجاعات در حوزه علوم انسانی به ویژه علوم دین به کتاب است
معاون پژوهشی حوزه های علمیه با بیان این که 70 درصد ارجاعات در این حوزه ها به کتاب است و این ابزار به عنوان اصلی ترین بخش کار تعریف می شود، اظهار داشت: بر این اساس اهتمام ماست که این تولید را به سامان معتدل و استاندارد خود نزدیک کنیم که قطعا با پشتوانه صاحب نظران و اندیشمندان انجام خواهد شد.
رشد کمی سه درصدی آثار ارسالی به سیزدهمین همایش کتاب سال حوزه
وی به پیشرفت تولید کتاب خوب در کشور و در حوزه های علمیه اشاره کرد و افزود: در سیزدهمین همایش کتاب سال حوزه شاهد سه درصد رشد به لحاظ کمی و رشد 10 تا 13 درصدی کیفی آثار، نسبت به سال های قبل بودیم.
عماد با بیان این که نرخ رشد کمی و کیفی معیار تولید دانش و نظریه است، یادآور شد: می توانیم ادعا کنیم ارتقای تالیفات حوزوی ارسال شده به همایش امسال، با رشد علمی کشور در سال های 88 و 89 هماهنگ است.
وی اضافه کرد: بر اساس ارزیابی های علمی استنادی در مراکز علم سنجی جهان، جمهوری اسلامی در منطقه ای که به عنوان چشم انداز خود ترسیم کرده، سرآمد تولید علم در سال گذشته میلادی بوده و این یک افتخار محسوب می شود و سهم علوم انسانی در این میان قابل توجه است.
اقدامات انجام گرفته در راستای رشد علمی کشور
معاون پژوهشی حوزه های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات صورت گرفته در راستای رشد علمی اشاره کرد و بیان داشت: از جمله این اقدامات امضای تفاهم نامه و توافق نامه ای با وزارت علوم است که بخش قابل توجه آن در حوزه کتاب و مبادله آن بین حوزهها و دانشگاهها بوده و تفاهم نامه ارزشمندی بین مدیر حوزه های علمیه و وزیر علوم است.
وی ادامه داد: اقدام دیگر هماهنگیهایی بین حوزه و وزارت علوم، فرهنگ و ارتباطات در زمینه تولید، توزیع و نشر کتاب در عرصه بین الملل است که بر این اساس رایزنان فرهنگی در سایر کشورها زمینه مبادله کتاب را فراهم می کنند.
عماد یادآور شد: این اقدامات ظرفیتهای خوبی است که میتوانند به کمک همایش کتاب سال حوزه بیایند.
تغییر اساسنامه سیزدهمین همایش کتاب سال حوزه
وی در ادامه از ایجاد تغییراتی در اساسنامه همایش کتاب سال حوزه خبر داد و گفت: در ساختار جدید اساس نامه این همایش تلاش شده است که استنادها از نظر علمی افزایش یافته و از خرد جمعی صاحبنظران حوزوی در کار ارزیابی و داوری آثار نهایت استفاده را ببریم.
معاون پژوهش های حوزه های علمیه ادامه داد: در این زمینه گروه های داوری ارتقا یافته و شورای علمی با حضور 7 نفر از فضلای حوزه تشکیل شده است که میتواند اعتماد به کار ارزیابان را تا صد در صد افزایش دهد.
قم - خبرگزاری مهر: معاون پژوهشی حوزههای علمیه از رشد 10 تا 13 درصدی کیفیت آثار ارسال شده به دبیرخانه سیزدهمین همایش کتاب سال حوزه خبر داد.
کد خبر 1534121
نظر شما