۲۶ بهمن ۱۳۹۰، ۹:۰۵

سماوات خبر داد:

آغاز برنامه غربالگری بیماری فنیل کتونوری نوزادان از سال 91 در کشور

آغاز برنامه غربالگری بیماری فنیل کتونوری نوزادان از سال 91 در کشور

بندرعباس - خبرگزاری مهر: رئیس اداره ژنتیک مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: برنامه غربالگری بیماری فنیل کتونوری نوزادان از ابتدای سال 91 در کشور اجرا خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، اشرف سماوات سه شنبه شب در کارگاه آموزشی مقابله و پیشگیری از بیماری های ژنتیک بیان داشت: برنامه غربالگری بیماری فنیل کتونوری نوزادان از ابتدای سال 91 در تمامی کشور به مرحله اجرا در می آید و به زودی تیم بالینی مراقبت از این بیماران تشکیل می شود.

وی با اشاره به افزایش مراجعه و ثبت نام بیماران ژنتیکی در مراکز بهداشتی درمانی کشور افزود: بر اساس شواهد جمع‌ آوری شده و بر اساس متدولوژی مشخص به بیماریهای ژنتیک نمره داده می شود و بر اساس آن لیستی از بیماریهای شایع تهیه شد که بیماریهای هموفیلی، سندرم داون ، G.6.P.D و کم خونی داسی شکل و تالاسمی از بیماریهای شایع ژنتیک کشور است.

رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت، کاهش 75 درصدی بروز تالاسمی را از نتایج اجرای موفق برنامه کنترل تالاسمی در کشور دانست و افزود: با امکانات موجود مثل مشاوره ژنتیک و گسترش شبکه پزشکی مولکولی قادریم سایر بیماریهای ژنتیکی را نیز کنترل کنیم.

وی اظهار داشت: برنامه های ژنتیک در قالب یک برنامه جامع ژنتیک اجتماعی ارایه می شود که جامع و در برگیرنده خدمت رسانی به آحاد مردم است.

وی با اشاره به چالشهای برنامه ژنتیک اجتماعی اظهار داشت: ژنتیک اجتماعی به دلیل دربرگیری مشخصه علمی ویژه انتقال ژنها از والدین (و اجداد) به فرزندان (و نوادگان) پیچیده است این امر موجب شده تا اداره ژنتیک مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر با استفاده از الگوی پیشگیری از بیماری بتا تالاسمی در ایران که الگوی منحصر بفرد ژنتیک اجتماعی در جهان است، توسعه علم ژنتیک و ارتقای سلامت مردم با این روش را در دستور کار قرارداده و آن را مرحله به مرحله تا تحقق اهداف یاد شده به اجرا در آورد.

کد خبر 1534562

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha