۲۶ بهمن ۱۳۹۰، ۱۳:۳۵

عبداللهی:

جلو تخریب ارزشمندترین بافت تاریخی شمال گرفته شود

جلو تخریب ارزشمندترین بافت تاریخی شمال گرفته شود

گرگان - خبرگزاری مهر: عضو شورای شهر گرگان گفت: اگر شورای اسلامی به این نتیجه رسید که طرح بهسازی و نوسازی بافت فرسوده باعث تخریب بافت تاریخی می شود و خطر نابودی آن احساس می شود، باید با تمام توان جلو تخریب ارزشمندترین بافت تاریخی شمال کشور را بگیریم.

به گزارش خبرنگار مهر، فائزه عبداللهی پیش از ظهر چهارشنبه در نظق پیش از دستور خود در شورای شهر افزود: میراث تاریخی هر شهر بازگو کننده فرهنگ، دانایی و توانایی آن مردم در طول حیات شان است، گذشتگان ما با هنر، دانایی و توانایی خود آثار باشکوه و پرافتخاری از خود به یادگار گذاشتند که اکنون دنیا ما را با آن می شناسند.

وی بیان داشت: در این بناها و اماکن تاریخی میراث جاودانی است که روح معناگرا و توانایی آنها در به کار گرفتن عناصر طبیعی برای زیبایی بخشیدن به این بناها و جلوه گر ساختن ژرفای اندیشه و هنر را به رخ می کشد، گذشتگان با رنج و دشواری های فراوان میراث افتخار آمیزی را به ارث گذاشته اند و بر ما است که با حفظ و نگهداری اصول هنرمندانه از آنها، این نشانه های هویت و افتخار را به نسل های بعد منتقل سازیم.

وی تاکید کرد: امروز حفظ و نگهداری این میراث گران سنگ به ویژه در شهر ما با گسترش شهرنشینی، توسعه افقی و عمودی و اقدامات عمرانی نیازمند نگاه ویژه و همکاری همه سازمان ها و دستگاه های دولتی و غیردولتی است.
 
عبداللهی بیان داشت: این همکاری و هماهنگی هویت تاریخی و فرهنگی شهر را تقویت کرده و می تواند نقش موثری در ثبت ملی و جهانی این آثار تاریخی دینی و ملی ایفا کند، در این صورت علاوه بر آنچه گفته شد می توان با فراهم آوردن زمینه های جذب گردشگران داخلی و خارجی بسترهای مناسبی برای توسعه فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی نیز ایجاد کرد.
 
عضو شورای شهر گرگان گفت: به منظور نظارت بر نحوه حفاظت و نگهداری از بناها و اماکن تاریخی دینی و ملی در شهر گرگان مطابق با استانداردهای ملی و جهانی به شورا و شهرداری پیشنهاد می کنم به منظور حمایت از این آثار و مطابقت پروژه های عمرانی و هرگونه ساخت و ساز در حریم آنها با استانداردها و قوانین مربوط به حفاظت از این بناها و جلب مشارکت شهروندان و نگهداری از میراث دینی و ملی به ایجاد شورای حمایت از بناها، اماکن و آثار تاریخی دینی و ملی متشکل از نمایندگان سازمان های مردم نهاد و ادارات و نهادهای مرتبط اقدام کنیم.
 
وی اظهار داشت: به نظر می رسد شوراهای اسلامی بنا به احساس مسئولیت در حمایت از بناها و آثار تاریخی دینی و ملی باید اقدامات ذیل را در دستور کار خود قرار دهد.

عبداللهی گفت: تدوین  آئین نامه نحوه همکاری دستگاه ها و سازمان های مربوطه برای حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی به تفکیک شرح وظایف هر سازمان، بررسی طرح ها و پروژه های عمرانی اشخاص حقیقی، حقوقی و دستگاه ها و سازمان های دولتی قبل از اجرا  در شعاع حریم تعیین شده بناها و اماکن ثبت شده در فهرست آثار ملی به لحاظ رعایت استانداردها و مقررات مربوط به حفظ این آثار باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: تدوین راهکارهایی برای حفاظت فیزیکی از این آثار در مقابل حوادث و بلایای طبیعی و آسیب های انسانی.، تلاش و همکاری به منظور ثبت آثار و بناهای تاریخی در فهرست آثار ملی و یونسک و همکاری و مشارکت در تهیه بانک اطلاعاتی جامع از بناها و اماکن تاریخی استان و تدوین سند همکاری برای حفاظت و نگهداری از این آثار نیز مهم است.
کد خبر 1534892

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha