حجت الاسلام دکتر بهرام دلیر عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قم در گفتگو با خبرنگار مهر به مناسبت 23 ربیع الاول سالروز ورود حضرت معصومه(س) به قم در مورد ویژگیهای بارزشخصیتی آن حضرت که باعث شد محل دفن ایشان به یکی از مراکز اصلی علمی تشیع تبدیل شود گفت: ویژگیهایی که ایشان دارند برمیگردد به اینکه ایشان دختر امام، خواهر امام و عمه امام هستند. تمام مقاماتی که شرف ذاتی برای یک انسان میآورد در ایشان جمع شده، ایشان با وجود سن کمشان دریایی از معرفت و امام شناسی و ولایت شناسی بودند.
وی افزود: ایشان با همه سختیها روانه توس میشوند. معرفت و علمی که از پدرش و برادرش کسب کردند چنین شخصیتی از ایشان ساخته است که چنانچه مرحوم بروجردی که از مراجع بزرگ جهان اسلام هستند به زیارت مداوم این حضرت میرفتند و خاضعانه و با تواضع فراوان به زیارت ایشان مشغول میشدند. نه تنها ایشان بلکه همه کسانی که رهبری معنوی و مذهبی جهان تشیع را بر عهده داشند بر ضریح بارگاه آن حضرات بوسه میزده و تعظیم میکردند مانند علامه طباطبایی که میگفت اگر ریا حساب نمیآمد من در و دیوارهای حرم را بوسه میزدم.
دلیر درادامه تصریح کرد: همه این اعمال نشانگر عظمت و بزرگی آن حضرت و شأن علمی و معنوی ایشان در پیش مراجع و علمای اسلام و تشیع است.
وی درمورد اینکه وجود بارگاه حضرت معصومه(س) به چه شکلی در تشکیل حوزه علمیه قم نقش داشته است هم یادآورشد: تأسیس حوزه علمیه قم توسط شیخ عبدالکریم حائری و قبل از آن مرحوم، فیض کاشانی که اصلا فیضیه به نام ایشان شکل گرفته است همه اینها دست به دست داده که حضرت معصومه(س) شمعی باشند که همه علما و مراجع گرد این شمع جمع بشوند. مرکز انقلاب اسلامی هم از همین کانون شکل گرفت و بسیاری از مقامات کشوری و لشکری دست پرورده حوزه علمیه قم هستند و از نظر روحی و روانی ارتباط خاصی را با کریمه اهل بیت برقرار کرده و میکنند.
عضوپژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی درپایان اذعان داشت: اکنون قم به مرکز ثقل علمی و فرهنگی جهان تشیع تبدیل شده و بزرگان با نتایج و آثاری که از زیارت این بارگاه دیدهاند باعث شده که مردم و فضلا مرتب به زیارت این حضرت بروند و این زیارتگاه ، سایر مراکز علمی ومذهبی دنیا را تحت الشعاع خود قرار داده است.
نظر شما