۲۶ بهمن ۱۳۹۰، ۱۸:۲۵

اعظمی:

بداخلاقی های سیاسی از فضای انتخابات دور شود/مصلحت کشور در اولویت است

بداخلاقی های سیاسی از فضای انتخابات دور شود/مصلحت کشور در اولویت است

مشهد - خبرگزاری مهر: قائم مقام دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات شورای نگهبان خراسان رضوی گفت: با گرم شدن تنور انتخابات باید تلاش شود تا بد اخلاقی های سیاسی از فضای جامعه دور شده و مصلحت کشور و منافع ملی در اولویت قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر اعظمی ظهر چهارشنبه در کمیته انتخابات کارگروه رسانه شورای هماهنگی پیشگیری از وقوع جرم استان با تاکید بر اینکه در کشور اسلامی انتخابات باید قانون مدارانه و اخلاقی باشد، اظهارکرد: آحاد جامعه با نگاه به آینده در صحنه انتخابات حضور داشته باشند و در آرای خود به مصالح شخصی فکر نکنند بلکه به دنبال مصالح ملی باشند.

میزان تخلفات انتخاباتی در خراسان رضوی کم بوده است

وی با اشاره به تشکیل کمیته انتخابات کارگروه رسانه شورای هماهنگی پیشگیری از وقوع جرم در استان گفت: این کارگروه زمینه ای را فراهم کرد که در عرصه نهمین دوره  انتخابات مجلس که در 12 اسفندماه برگزار می شود فضای آرام و پر شور سیاسی در استان شکل بگیرد.

اعظمی با اشاره به اینکه با تهمت زدن و شایعات کذب فضای انتخابات سالم نخواهد بود، درباره تخلفات از سوی نامزدها اظهار کرد: سال جاری به دلیل ایجاد تشکیلات قضایی و شعب ویژه برای رسیدگی به جرائم انتخاباتی در استان میزان انحرافات و تخلفات در این زمینه بسیار کم بوده است.

وی درصد تائید صلاحیت شدگان استان را 77 درصد اعلام و بیان کرد: بر اساس آخرین آمار 377 نفر برای ثبت نام شرکت کردند که از این میزان 288 نفر تائید صلاحیت شده اند.

اعظمی با اشاره به ناظرین انتخاباتی بیان کرد: ناظرین انتخاباتی باید متعهد به قانون و اخلاق انتخاباتی باشند و درعین حال آموزش های لازم را در این زمینه داشته باشند.

وی سپس در خصوص شکایت مردم بیان کرد: طبق ماده 68 قانون انتخابات هیئت های اجرایی و فرمانداری ها دو روز بعد از رای گیری آماده هستند تا شکایت واصله از افراد مختلف را پیگیری کنند.

وی افزود: طبق این ماده شاکیان می توانند به شکل محرمانه با دادن مشخصات کامل خود شکایت خود را به هیئت های اجرایی اعلام کنند تا رسیدگی شود.

اعظمی در خصوص ویژگی های یک فرد اصلح برای حضور در مجلس عنوان کرد: صالح و دین دار، قانون مدار، دشمن شناس، عدم تجملات و اسراف، دلسوزی برای طبقات محروم  جامعه، اهتمام به رفع گرفتاری های مردم و توجه به تهدیدات داخلی و خارجی از جمله عوامل و ویژگی های یک فرد اصلح برای حضور در مجلس است.

نگاه مردم به انتخابات تکلیف مدارانه و دینی باشد

اعظمی سپس با تاکید بر اینکه نگاه مردم به انتخابات تکلیف مدارانه و دینی باشد بیان کرد: اگر دید آحاد جامعه به صحنه انتخابات دینی باشد سبب تقویت بنیان نظام اسلامی و شکوه و عظمت یک ملت و در مقابل مهر تائیدی بر پیشانی نظام اسلامی خواهد بود.

قائم مقام دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات شورای نگهبان خراسان رضوی با اشاره به راهکارهایی که می تواند در حضور حداکثری مردم موثر باشد بیان کرد: اعتماد مردم نسبت به اجرای صحیح، حفظ و تقویت انتخابات و اصل بی طرفی عوامل و ناظرین اجرایی انتخابات از جمله عواملی است که می تواند در حضور مردم موثر واقع شود.

عوامل اجرایی از ایجاد تنش سیاسی در صحنه انتخابات پرهیز کنند

وی ادامه داد: از امکانات دولتی برای تبلیغ و کاندیداهای مجلس استفاده نشود زیرا این امر نیز بدبینی و مشارکت کم رنگ مردم در صحنه انتخابات را در پی دارد.

اعظمی افزود: تمام عوامل اجرایی، نظارتی، هواداران و حتی نامزدهای انتخاباتی از ایجاد تنش سیاسی در جامعه پرهیز کنند زیرا این امر به معنای ایجاد شور انتخاباتی نیست بلکه فضای جامعه را ملتهب می کند.

منشور اخلاقی انتخابات درخراسان رضوی منتشر شده است

وی  افزود: مدیران دستگاه های اجرایی به تبلیغات و طرفداری از نامزدی خاص اقدام نکنند زیرا این عمل سلامت انتخابات را به خطر می اندازد و مردم را نسبت به صحنه انتخاباتی بی اعتماد می کند.

قائم مقام دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات شورای نگهبان خراسان رضوی با اشاره به اقدام کارگروه رسانه شورای هماهنگی پیشگیری از وقوع جرم استان بیان کرد: این کارگروه از اردیبهشت ماه سال جاری تشکیل شده و از 6 ماه پیش بسترهایی را که احساس می کرد موجب تخلف انتخاباتی شود درقالب جزوه ای تحت عنوان منشور اخلاقی تهیه کرده است.

وی افزود:  این منشور 14 اصل اخلاقی نام برده و اصول قانونی انتخابات را بیان کرده که مخاطب اصلی این منشور نامزدها و هواداران آنها هستند.

قبل از انتخابات برای نامزدهای جلسات توجیهی گذاشته می شود

قائم مقام دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات شورای نگهبان خراسان رضوی بیان کرد: قبل از برگزاری انتخابات برای نامزدهای انتخاباتی جلسات توجیهی گذاشته می شود تا در موعد مقرر در چارچوب قانون به تبلیغ بپردازند.

وی سپس با اشاره به دستگاه های اجرایی گفت: این دستگاه ها تمیهدات و پیش بینی های لازم را برای تعداد شعبات اخذ رای و تعرفه های کافی داشته باشند تا انتخابات با آسایش و آرامش برگزار شود.

اعظمی با درخواست از مردم بیان کرد: مردم با نارضایتی از برخی پروژه های نا تمام در برگزاری انتخابات اخلال ایجاد نکنند و از طرفی مسئولین نیز باید مراقبت کنند و نگذارند آحاد جامعه با دل آزردگی در صحنه انتخاباتی حضور داشته باشند.

وی افزود: البته گاهی برخی از نارضایتی های عمومی از سوی دشمنان در فضای جامعه ایجاد می شود تا مردم در انتخابات حضور کم رنگی داشته باشند اما در این امر برخی از عوامل داخلی نیز نقش داشته و به نارضایتی ها دامن می زنند.

چهارم اسفند ماه تبلیغات کاندیداهای مجلس آغاز می شود

اعظمی افزود: چهارم اسفند ماه تبلیغات کاندیداهای نهمین دوره مجلس شورای اسلامی آغاز می شود و به مدت یک هفته نامزدهای انتخاباتی می توانند به امر تبلیغ بپردازند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر نامزدهای انتخاباتی برنامه ریزی های لازم و تمهیدات کافی را در راستای جمع آوری هوادار برای امر تبلیغ در اسفندماه انجام می دهند.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط عوامل اجرایی انتخابات بیان کرد: هیئت های اجرایی و نظارت بر انتخابات در تمام حوزه های اصلی و فرعی شکل گرفته و در حال حاضر وظیفه هیئت های اجرایی و فرمانداریها فراهم سازی تمهیدات لازم و صحیح برای دایر کردن شعب اخذ رای است.

اعظمی با اشاره به وظایف هیئت های نظارت نیز اظهار کرد: این هیئت بر خوب اجرایی شدن اقدامات وزارت کشور و فرمانداریها و در مجموع روند انتخابات نظارت می کند.

تبلیغات رسانه ای نامزدهای خبرگان رهبری مجاز است

وی با بیان اینکه در آستانه زمان تبلیغات میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری قرار داریم، اظهار کرد: 27بهمن ماه آغاز تبلیغات انتخاباتی برای سه نامزدی است که می خواهند در مجلس خبرگان رهبری شرکت کنند.

اعظمی افزود: 27 بهمن ماه در 12 حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی کاندیداهای میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری می‌توانند تبلیغات خود را آغاز کنند و با شرایطی که در آئین نامه ذکر شده آنها مجاز هستند تبلیغات خود را از رسانه های استانی نیز انجام دهند.

رسانه ها آموزش های لازم اجتماعی و قانونی را به مردم ارائه کنند

قائم مقام دفتر نظارت و بازرسی بر انتخابات شورای نگهبان خراسان رضوی سپس با اشاره به نقش موثر رسانه ها برای حضور پر شور مردم در صحنه انتخابات اظهار کرد: رسانه ها باید در این ایام سعی کنند تا آموزش های لازم اجتماعی و قانونی را به مردم ارائه کنند.

وی ادامه داد: رسانه ها می توانند با تقویت فضای شور انگیز انتخاباتی در آستانه انتخابات به حضور حداکثری آحاد جامعه کمک کرده و انگیزه های دینی و ملی را در میان رای دهندگان قوت دهند.

وی با تاکید بر اینکه کشور نیازمند حضور آحاد جامعه به ویژه جوانان و افراد تحصیلکرده است، گفت: یکی از عواملی که سبب حضور حداکثری مردم در صحنه انتخابات می شود این است که مردم به اهمیت انتخابات پی برده و آسیب و آفت عدم شرکت در انتخابات را بدانند.

وی با بیان اینکه مطابق فرمایش مقام معظم رهبری انتخابات مظهر اقتدار و غیرت دینی مردم است، اظهار کرد: جدایی از اینکه انتخابات و تعیین سرنوشت کشور حق آحاد جامعه بوده به عنوان یک وظیفه دینی و ملی نیز مطرح است.

وی ادامه داد: در بسیاری از کشور از شرکت مردم در انتخابات به عنوان یک حق نام برده می شود اما در ایران نه تنها به عنوان حق بلکه به شکل یک وظیفه دینی مطرح می شود.

کد خبر 1535160

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha