۱۲ بهمن ۱۳۸۳، ۱۴:۵۰

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس : ارتباط حوزه و دانشگاه هنوز به صورت معنوي و دروني اثرگذار و جريان ساز نشده است // براي تقويت ارتباط حوزه و دانشگاه بايد از علماي دانشگاهي و حوزوي در كنار يكديگر سود جست

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس : ارتباط حوزه و دانشگاه هنوز به صورت معنوي و دروني اثرگذار و جريان ساز نشده است // براي تقويت ارتباط حوزه و دانشگاه بايد از علماي دانشگاهي و حوزوي در كنار يكديگر سود جست

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي گفت: ارتباط حوزه و دانشگاه به صورت ظاهري در كشور برقرار شده است اما اين ارتباط هنوز به صورت معنوي و دروني اثرگذار و جريان ساز نيست.

فاطمه آجرلو در گفت وگو با خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر" گفت : در مورد ارتباط علمي دانشگاه و حوزه اولين بحث مهم جنبش نرم افزاري است كه مي بايد به آن اهتمام ورزيد.  منظور از جنبش نرم افزاري چنان كه رهبر معظم انقلاب فرمودند ارتقاء فكر و انديشه و ايجاد تحول در تمامي حوزه هاي علوم و تمامي گفتمان هاي علمي از فيزيك و شيمي گرفته تا علوم كامپيوتر و علوم انساني است. 

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي با توجه به وضعيت كنوني ارتباط علمي حوزه و دانشگاه گفت :  الان شايد از نظر ظاهري ارتباطي داشته باشيم اما اين ارتباط از نظر دروني و معنوي آنطور كه بايد و شايد اثرگذار و جريان ساز نيست. من  به عنوان كسي كه با مسائل آكادميك آشنا هستم چنين ارتباطي را نمي بينم. بايد اين ارتباط از طريق جنبش نرم افزاري پيگيري شود. چگونگي اين ارتباط  نياز به تدبير و كار كارشناسي دارد. 

وي تصريح كرد : ما الان بنا را بر محوريت دانايي گذاشته ايم و اين محوريت دانايي نياز به تبيين و تدوين دارد تا به حوزه و دانشگاه ارائه شود.

نماينده مردم كرج در مجلس هفتم افزود : نبايد به جنبش نرم افزاري نگاه تكنيكي داشت. اختراعات و اكتشافات علوم جديد با بحث جنبش نرم افزاري تفاوت دارد . اگر جنبش نرم افزاري در سيستم حوزه و دانشگاه ما ساري و جاري شود ديگر فناوري متناقض با تعليمات ديني وجود نخواهد داشت.

وي افزود : براي تطبيق علوم جديد و علوم حوزوي بخش خاصي در كشور وجود ندارد و اين وظيفه تا كنون بر عهده مراجع تقليد، آيات عظام و مجتهدين بوده و از اين پس هم بخش اعظم آن بر عهده اين افراد خواهد بود، اما بايد براي حل اين معضل از علماي دانشگاهي و حوزوي در كنار يكديگر سود جست.  البته لازم است كه علماي علوم حوزوي هم علوم ديگر را مطالعه كنند و بر آن اشراف داشته باشند مانند علامه طباطبايي كه منجم و رياضيدان بودند و چون بر علوم مختلف اشراف داشتند تفسير وي با هيچ كدام از تفاسير ديگر قابل مقايسه نيست.

کد خبر 153676

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha