به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مصطفی معین روز شنبه در نشست خبری به مناسبت برگزاری همایش سالانه "سلامت روان و رسانه" با محوریت موضوعی "انگ و نقش رسانهها" و موضوع اختصاصی "باورهای نادرست در مصرف داروهای روانپزشکی"، افزود: ارتقای سلامت جامعه به طور خاص به کمک رسانهها نیاز دارد و اولویتهای کرسی یونسکو نیز متناسب با اولویتهای نظام سلامت کشور و مسایل مبتلابه جامعه تعیین شده است.
وی با بیان اینکه بیماریهای غیرواگیر از شیوع بالایی در تمام دنیا برخوردارند، گفت: به همین علت مسائل مربوط به سلامت روان، نخستین اولویت و به دنبال آن بیماریهای قلبی و عروقی، مصدومیتهای ناشی از حوادث، سرطان، آسم، دیابت، ایدز، اعتیاد و آسیبهای زیستمحیطی از جمله اولویتهای یونسکو در خصوص سلامت جامعه درنظر گرفته شدهاند.
رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه مطابق تعریف سازمان جهانی بهداشت، برخورداری از بالاترین سطح سلامت، علاوه بر سلامت جسمی منوط به داشتن سلامت روانی و اجتماعی است، افزود: سلامت روان و سلامت جسم بر روی یکدیگر تاثیر متقابل داشته و میتوانند حضور و فعالیت فرد در اجتماع را تحتالشعاع قرار دهند.
معین با اشاره به اینکه مشکلات سلامت روان در سطح جهان روبه افزایش گذاشته و بیش از 13 درصد از بار ناشی از بیماریها را به خود اختصاص داده است، گفت: اختلال در ساختار خانواده، گسترش شهرنشینی، اختلال در روابط سنتی، افزایش نابرابریهای اجتماعی، بیعدالتی، فقر، نابرابریهای جنسیتی و قومیتی از جمله عوامل موثر در افزایش بار بیماریهای روانی هستند.
وی 14.5 درصد از بار بیماریها در کشور را ناشی از مشکلات روانی دانست و اظهار کرد: اضطراب و افسردگی شایعترین مشکلات روانی در سطح کشور بوده و اولین دلیل ناتوانکنندگی افراد محسوب می شوند که با سن و جنس افراد همبستگی معناداری دارند به گونهای که بیماریهای روانی در زنان و در سالمندان بیشتر هستند.
رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران ضن تاکید بر اینکه لازم است سیاستهای نظام سلامت کشور بر این اساس پایهریزی شود، اظهار کرد: رسانهها نقش مهمی در کاهش بار بیماریها دارند و میتوانند در این راستا کمک بزرگی به حفظ سلامت روانی افراد در سطح جامعه نمایند.
نظر شما