۳۰ بهمن ۱۳۹۰، ۱۸:۰۳

کیان‌پور اعلام کرد:

اجرای پروژه تصویر فرش نفیس و تاریخی آذربایجان در تبریز

اجرای پروژه تصویر فرش نفیس و تاریخی آذربایجان در تبریز

معاون وزیر راه و شهرسازی از آغاز عملیات اجرای پروژه تصویر فرش نفیس و تاریخی آذربایجان در ابعاد بزرگ و با مصالح ماندگار در محوطه حیاط اصلی پروژه میدان شهید بهشتی تبریز خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید کیان پور با بیان این مطلب، گفت: این فرش سنگی 42 متر طول و 29 متر عرض دارد و با استفاده از 490 هزار و 560 قطعه سنگ اجرا خواهد شد، همچنین طرح این فرش مربوط به فرش نفیس و تاریخی با نقش معروف به طرح باغی و بافت آذربایجان است.

وی افزود: قدمت این فرش به قرن 11 هجری برمی‌گردد و قسمتی از آن هم اکنون در موزه ملی فرش ایران نگهداری می‌شود. فضای شهری ایجاد شده در طرح میدان شهید بهشتی بالغ بر 22000 مترمربع است که مسجد تاریخی کریم‌خان، ایستگاه مرکزی مترو، ساختمان برج ابریشم و ساختمان‌های پیرامون میدان از عناصر شاخص آن است.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، اظهار داشت: اجرای این فرش سنگی در این فضای مهم مرکز شهری علاوه بر افزایش غنای فرهنگی مجموعه، در معرفی میراث گرانقدر هنر فرش ایران نقش مهمی را ایفا خواهد کرد و به عنوان یکی از جاذبه‌های شاخص در هم ‌پیوندی با سایر عناصر هسته مرکزی میدان موجب جذب شهروندان و گردشگران خواهد شد.

کیان پور، تصریح کرد:  طرح مرمت شهری، نوسازی و بهسازی محور تاریخی شهر تبریز با هدف احیاء محور تاریخی و فرهنگی ابریشم در هسته مرکزی شهر با اجرای پروژه‌های میدان شهید بهشتی، عتیق، پیرامون مسجد کبود، مجموعه صاحب ‌الامر، در دهه اخیر با مشارکت شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران و شهرداری تبریز و با جذب سرمایه‌های بخش خصوصی اجرا می شود.

معاون وزیر راه و شهر سازی، افزود: محور ابریشم مسیر عبوری راه تاریخی ابریشم از تبریز (مسیر ری - استانبول) است. اجرای این فرش سنگی در ابتدای این مسیر ارتباط معنایی ویژه‌ای با آن برقرار کرده و به عنوان نمادی از کالاهای نفیس و ارزشمند ایران که سالیان سال از طریق این راه تاریخی به دورترین نقاط جهان راه یافته، در نقطه مرکزی میدان جلوه‌ ویژه‌ای خواهد داشت.

به گزارش مهر، پروژه بزرگ میدان شهید بهشتی تبریز در مساحت 6 هکتار  و با زیر بنای ساخت 120 هزار متربع  و ساخت 28 هزار مترمربع  پارکینگ نخستین نمونه فضای مدرن شهری به مفهوم میدان است که با اجرای آن علاوه بر تامین نیازهای فضایی عمومی در یکی از نقاط پرتراکم شهر و روان‌سازی حرکت پیاده و سواره به صورت یک طرح الگوی محرک توسعه نوسازی و بهسازی بافت فرسوده عمل می‌ کند.

نحوه اجرای این طرح از طریق مشارکت وزارت راه و شهرسازی و شهرداری و جذب سرمایه‌های بخش خصوصی به عنوان یکی از شیوه‌های موفق اجرای پروژه‌های بزرگ شهری در بافت فرسوده مطرح است.

کد خبر 1538310

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha