به گزارش خبرگزاری مهر، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این زمینه گفت: طرح رویش ویژه استقبال از دانشجویان جدیدالورود توسط دفتر نهاد رهبری و معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در قالب اردوی سه روزه ای در سال 90 برای اولین در کشور اجرا شده است.
حجت الاسلام حمید مقامی افزود: مرحله اول طرح در مهر ماه برگزار شد و دومین مرحله آن نیز با حضور دانشجویان جدید ورودی بهمن از اول اسفند ماه جاری به مدت سه روز در حال برگزاری است.
وی اظهار داشت: طرح رویش با هدف ارتقای مهارتهای ارتباطی، اجتماعی، فکری و خود باوری جوانان بر مبنای اعتقادات دینی برنامه ریزی شده است، این طرح از ترم اول تحصیلی همزمان با ورود دانشجویان جدید اجرا میشود و سپس به صورت دوره ای همگام با دانشجویان در ترمهای بالاتر در سطح پیشرفته تر و جامعتر اجرا خواهد شد.
حجت الاسلام مقامی گفت: برنامه های طرح در دو بخش کلاسهای آموزشی و فوق برنامه اجرا میشود که کلاسهای آموزشی در زمینه های مختلف خودشناسی، مدیریت زمان، روابط اجتماعی، مهارت تصمیم گیری، ملاکهای انتخاب صحیح و ... هستند.
وی بیان کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب با تخفیف ویژه، مشاوره شخصی و گروهی، نقد فیلم، حلقه های معرفتی، کرسی آزاد اندیشی و رادیو ضیافت از دیگر برنامه های فرهنگی این طرح است.
طرح رویش از 24 بهمن ماه نیز به مدت سه روز ویژه دانشجویان واحد بینالملل کیش برگزار شد.
مردان باید سلامت خود را جدی بگیرند
برنامههای هفته ملی سلامت مردان ایرانی (سما)، در هفته اول اسفند ماه با شعار "سلامت خود را جدی بگیرید" اجرا میشود.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: شعار هفته ملی سلامت مردان ایرانی در سال جاری با عنوان "سلامت خود را جدی بگیرید" انتخاب شده و هدف از انتخاب این شعار، ترغیب مردان به حفظ سلامت خود است زیرا که مردان نقش کلیدی در سلامت جامعه و خانواده ایفا میکنند و بسیاری از فعالیتهای ارتقا سلامت مرهون نقش مردان است.
دکتر فریبا مرادی افزود: بررسیهای متعدد حاکی از بالا بودن برخی از عوامل خطر و بیماریها در مردان نسبت به زنان است که از آن جمله میتوان به سوانح و حوادث، حوادث رانندگی، بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای شغلی به ویژه مشاغل سخت، حوادث عمدی مانند نزاع و خشونت، بیماریهای خاص مانند سرطان پروستات و سرطان مثانه اشاره کرد.
وی بیان داشت: مردان با توجه به مشغلههای کاری فرصت کمتری جهت توجه به پیام آموزشی در زمینه سلامت دارند و توجه کمتری نیز به مقوله سلامت و خود مراقبتی دارند که این امر سبب میشود که در اکثر مواقع بیماریهای آنان زمانی کشف و درمان شود که بیماری پیشرفت زیادی کرده از این رو لازم است که ضمن بزرگداشت هفته سلامت مردان، با اجرای برنامه های آموزشی و ارائه مراقبتهای بهداشتی درمانی، توجه مردم را نسبت به سلامت مردان جلب کرده و خانوادهها و نظام سلامت را به این امر مهم، حساس کنیم.
دکتر مرادی اظهار داشت: تغذیه سالم، ورزش، پیشگیری از اعتیاد، ایدز و بیماریهای آمیزشی، پرهیز از مصرف دخانیات، کنترل استرس و بهبود روابط بین فردی در خانواده و اجتماع از موضوعات محوری هفته ملی سلامت مردان است.
وی همچنین مشارکت مردان در سلامت باروری، ایمنی در محیط کار و زندگی، پیشگیری از سوانح و حوادث شغلی و ترافیکی، پیشگیری از سرطانهای شایع در مردان و چالشهای سلامت مردان جوان را از دیگر موضوعات محوری در هفته ملی سلامت مردان عنوان کرد.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشتی افزود: برنامههای هفته ملی سلامت مردان ایرانی (سما)، در هفته اول اسفند ماه با شعار برگزیده ستاد ملی برگزاری هفته فوق، با عنوان «سلامت خود را جدی بگیرید» اجرا خواهد شد.
برنامه های سلامت میانسالان تحت عنوان سلامت بانوان ایرانی (سبا) و سلامت مردان ایرانی (سما) به عنوان یکی از گروه های سنی پرجمعیت در کشور زیر نظر اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشتی، مدیریت و پیگیری میگردد.
دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بازرسیهای طرح تکریم ارباب رجوع در استان سوم شد
دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر اساس شاخصهای مورد نظر جشنواره شهید رجایی در ارزیابیهای عملکرد شوراهای تحول اداری استان رتبه سوم را در بازرسیهای طرح تکریم ارباب رجوع در بین دستگاه های اجرایی فارس به دست آورد.
این رتبه بندی بر اساس میزان اجرایی شدن دستورالعملهای کمیته طرح تکریم ارباب رجوع در واحدهای زیر مجموعه دانشگاه بوده است که بازرسان استانداری و فرمانداری از این واحدها بازدید کردهاند و طبق چک لیست موجود به ارزیابی عملکردها پرداختهاند.
این دانشگاه پیش از این در جشنواره شهید رجایی سال جاری در محور ساماندهی نیروی انسانی رتبه اول، در شاخصهای اختصاصی رتبه دوم و در مجموع نمرات شاخصهای عمومی و اختصاصی تحول اداری رتبه سوم را به دست آورده است.
فارس در پیوند کبد رتبه سوم را دارد
فارس با انجام ۳۲۰ پیوند کبد در سال رتبه سوم مراکز در دنیا را در اختیار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی در آیین گشایش نمایشگاه ما توانسته ایم گفت: برگزاری نمایشگاه ما توانسته ایم اقدامی هوشمندانه و مبتکرانه در دفاع از مظلومیت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که پیشرفتهای دوران پرشکوه انقلاب اسلامی و به ویژه پیشرفهای دولتهای نهم و دهم را به نمایش گذاشته و به مردم معرفی میکند.
دکتر محمد هادی ایمانیه افزود: در دانشگاه علوم پزشکی شیراز که زیرمجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به ویژه در هشت سال اخیر اقدامات و فعالیتهای چشمگیری در حوزه علوم پزشکی و درمان انجام شده به گونه ای که در بخش درمان امروز نیاز به اعزام هیچ بیماری به خارج از استان نداریم و خوشبختانه تعداد بیمارانی که برای درمان از کشور به خارج اعزام میشوند بسیار اندک است.
وی بیان داشت: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی شیراز یکی از قطبهای علوم پزشکی در کشور و به ویژه در جنوب کشور است و مردم استان از خدمات این دانشگاه بهرهمند هستند.
دکتر ایمانیه اظهار داشت: هم اکنون جراحیهای پیشرفته از جمله پیوند اعضا، تعویض مفصل و غیره به تمامی در زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام میشود.
وی گفت: در بحث پیوند کبد استان فارس با انجام ۳۲۰ پیوند کبد در سال رتبه سوم مراکز در دنیا را در اختیار دارد و در سال 2011 میلادی انجام دو هزار و 500 پیوند کلیه در بیمارستانهای شیراز حیرت جهانیان را به دنبال داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: پیوند قرنیه چشم که جزو اعمال جراحی پیشرفته در دنیا محسوب میشود هم اکنون در شیراز انجام میشود بسیاری از بیماران کشورهای حوزه خلیج فارس این خدمات را نیز دریافت میکنند.
دکتر ایمانیه در زمینه احداث بیمارستان در استان فارس نیز گفت: به استثنای یک بیمارستان تمام بیمارستانهای شهرستانهای های استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی احداث شدهاند و در شش سال گذشته بسیاری از پروژه های ساخت بیمارستان که دچار تأخیر شده بودند به پایان رسیدهاند یا مراحل پایانی تکمیل را طی میکنند.
دکتر ایمانیه بیان کرد: در حوزه بهداشت، بیمه روستاییان و نفوذ سلامت در دورترین نقاط کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در راستای عدالت محوری فعالیتهای گسترده و موثری انجام شده است.
وی گفت : در حال حاضر یک هزار و 100 خانه بهداشت در استان مشغول خدمت رسانی به مردم و در مناطق روستایی است و در سال جاری جشن پایان محرومیت روستاها را در زمینه ساخت خانه های بهداشت خواهیم داشت.
نظر شما