۲ اسفند ۱۳۹۰، ۸:۱۸

گزارش تحلیلی مهر/

سیر نزولی بدمینتون‎بازان در مدال‎آوری از جام فجر/ حرکت کم‎مدال روی نردبان ترقی

سیر نزولی بدمینتون‎بازان در مدال‎آوری از جام فجر/ حرکت کم‎مدال روی نردبان ترقی

خبرگزاری مهر - گروه ورزشی: اگرچه سهم ایران از مجموع مدال‎های توزیع شده در رقابت‏های جام فجر نسبت به دوره‎های گذشته کمتر بود اما در مجموع حرکت رو به رشد بدمینتون ایران در قالب این مسابقات و با چگونگی عملکرد بازیکنان دنبال شد.

به گزارش خبرنگار مهر، بیست و دومین دوره مسابقات بدمینتون بین‎المللی دهه فجر یکشنبه شب در حالی به پایان رسید که مدال‎های طلا و نقره در تمام بخش‏ها به ورزشکاران خارجی رسید و ایران جز یک مدال برنز مشترک در بخش انفرادی مردان سهم دیگری از مجموع مدال‎های توزیع شده نداشت.

این در حالی است که بدمینتون‏بازان ایرانی از ادوار گذشته مسابقات بین‏المللی دهه فجر مدال‎های بیشتری را تصاحب کرده بودند. مثلا اینکه در دوره گذشته این مسابقات ایران صاحب دو مدال برنز مشترک در بخش دوبل مردان و زنان شد. مدال برنز مشترک در بخش‎های دوبل مردان و زنان و انفرادی مردان هم حاصل عملکرد ایرانی‎ها در بیستمین دوره جام فجر بود. پیش از آن هم ایرانی‌ها با دو مدال برنز مشترک در بخش دوبل مردان و زنان به کار خود پایان داده بودند.

البته حضور برترین‎های پنج قاره به واسطه موثر بودن امتیازات این دوره از مسابقات جام فجر در سهمیه ورود به المپیک درصد شانس ورزشکاران ایران را برای پیشروی تا رسیدن به دیدارهای نهایی را کم کرده بود. در این میان اگر هم کسی برای ایران شانس مدال‌آوری قائل بود بیشتر روی عملکرد بازیکنانی مانند مهرابی، شاه حسینی، خردمندی و اسکندری نظر داشت که امیدهای اول بدمینتون ایران برای المپیکی شدن هستند اما در نهایت امید کرمی صاحب تنها مدال ایران شد که به گفته خودش دو سال گذشته به خاطر مسائل کاری یا ممانعت فدراسیون از میادین برون مرزی دور بود!

به گزارش خبرنگار مهر، جام فجر امسال شاهد حضور ورزشکارانی بود که از نظر رنکینگ فاصله زیادی با ایرانی‎ها داشتند. مانند "نیکل گرتر" بازیکن کانادایی با رنک 45 یا "الیزابت کان"، "آن هالد جنسن" از یونان و "ساشینا ویگنز واران"، بازیکن مالزیایی الاصل از فرانسه که به ترتیب با رنک 51، 57 و 58 از بهترین‎های شرکت کننده در بخش بانوان بودند و با حضور آنها بازیکنان ایرانی خیلی زود از دور رقابت‎ها کنار رفتند.

در بخش مردان هم "رودریگو پاچو کاریلو" از پرو با رنک 67، "نیلوکا کارونارانت" از سریلانکا با رنک 69 جزو بهترین‏ نفرات شرکت کننده محسوب می‎شدند. ضمن اینکه در بخش دوبل نیز تیم‎های قدری شرکت داشتند مانند تیم دوبل بانوان کانادا که رنک 29 جهان را دارد و تیم دوبل مردان آفریقای جنوبی با رنک 53 جهان.

در حضور این نفرات بدمینتون ایران نتوانست سیر نزولی از مدال‌آوری در جام فجر را قطع کند و در نهایت هم به حداقل مدال راضی شد. بدمینتون ایران در پایان دوره پیشین جام فجر به دو مدال کمتر از سال قبل از آن اکتفا کرد و امسال هم به یک مدال کمتر از سال گذشته!

البته بدمینتون بازان ایران در مجموع در جام فجر امسال عملکرد خوبی داشتند و حتی مقابل بازیکنانی که رنکینگ بالایی دارند و از بخت‎های قهرمانی به حساب می‎آمدند، شگفتی‎ساز هم شدند. مانند امید کرمی که در مرحله دوم بخش انفرادی "ادوین اکرینیگ" بخت ششم قهرمانی از آفریقای جنوبی را شکست داد این بازیکن همچنین با رنکینگ 400 "ادوین" بازیکن اوگاندا با رنک 100را شکست داد.

محمدرضا خردمندی هم در مرحله یک هشتم نهایی با شکست دادن "پرانوی" هندی یکی از شگفتی‎‌سازان شد. در بخش بانوان یسری بیگی که رنک 470 را دارد در دور دوم بازیکن اسلواکی با رنک 90 را شکست داد و شگفتی‎ساز شد.

رقم خوردن این نتایج و عملکردی که دیگر بازیکنان ایران داشتند، جای بخشش برای سیر نزولی در کسب مدال را ایجاد کرد چون این سیر نزولی در حالی دنبال شد که جام فجر محل رقابت بهترین‏ها و برای ورود به المپیک بود نه محلی برای خودآزمایی و تجربه اندوزی. کاوه مهرابی، ملی‏پوش بدمینتون دراین زمینه به خبرنگار مهر گفت: "درست است که فقط یک مدال گرفتیم اما باید به این توجه داشت که سطح مسابقات با سال‌های گذشته چه تفاوتی داشته است".

وی تصریح کرد: "سطح مسابقات امسال خیلی بالاتر از همیشه بود. حذف خیلی از بازیکنان ما مقابل نفراتی رقم خورد که همان‌ها به جمع بهترین‌ها راه یافتند و حتی قهرمان شدند. امسال مدال کمتری به دست آوردیم اما به نظرم عملکرد کلی ایرانی‎ها در این رقابت‌ها بهتر از ادوار گذشته بود".

درهر صورت بدمینتون ایران در بیست و دومین دوره جام فجر تنها به یک مدال که البته در بخش انفرادی و باارزش بود، دست یافت اما توانست با عملکرد خوبی که ورزشکاران داشتند روند موفقیت خود را به نوعی دنبال کند چراکه بدمینتون ایران در طول سال جاری حرکت تقریبا رو به رشدی داشت و انتخاب محمدرضا خردمندی و مهران شهبازی از سوی کنفدراسیون آسیا به عنوان بهترین‎ها هم این موضوع را تا حدی تایید می‎کند.

کد خبر 1539449

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha