به گزارش خبرگزاری مهر، جفری اونیما در دیدار با مسئولان اتاق بازرگانی اصفهان افزود: فعالان اقتصادی ایرانی با ثبت کالا و علائم تجاری در نزد سازمان بین المللی مالکیت معنوی می توانند کشورهای تحریم کننده را مجبور به رعایت مفاد کنوانسیونهای این سازمان در حفظ حقوق کالاهای ثبت شده در بازارهای جهانی کنند.
وی به تجربه کشور کوبا در ثبت برند و علایم تجاری اشاره و گفت: با وجود تحریم این کشور از سوی امریکا، کالاهای ثبت شده کوبایی در سطح بازارهای جهانی به فروش میرسد و کشوری اجازه تحریم آن را ندارد.
اونیما تصریح کرد: طبق مفاد کنوانسیون مادرید کشورهای عضو موظف هستند از حقوق کالاهای ثبت شده در سازمان مالکیت معنوی حمایت و از این طریق ایران می تواند کالاهای اقتصادی خود را در بازارهای کشورهای تحریم کننده بفروشد.
وی توضیح داد: ثبت اختراع، برند و خدمات در سازمان جهانی مالکیت معنوی باعث ایجاد ارزش افزوده برای کالا و خدمات می شود.
اونیما هدف اصلی تشکیل این سازمان را توسعه مالکیت معنوی در کشورها و حمایت ازتولیدات فکری بشر برشمرد و گفت: دولتها موظفند از محصولات فکری اتباعشان در سطح جهان حمایت کنند.
معاون مدیر کل سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) کنوانسیون مادرید که طی آن نام های جغرافیایی هر کشور مختص استفاده همان کشور است را یکی از مهمترین پروتکل های سازمان مالکیت معنوی اعلام کرد و گفت: طی این پروتکل هیچ کشوری اجازه استفاده اقتصادی از عنوان مناطق جغرافیایی کشور دیگر را ندارد البته دولت هر کشور باید نسبت به ثبت عناوین جغرافیایی خود اقدام کند.
وی پیشرفت ایران در زمینه های صنعتی، هنری و فرهنگی را قابل ستایش دانست و گفت: ایران کشوری بزرگ و با منبع انسانی دانش آموختهای است که با دانشمندان جوان خود می تواند جزء 10 کشور صنعتی جهان قرار گیرد.
اونیما تصریح کرد: مالکیت معنوی نقش بسزایی در تولید ثروت در جهان بازی کرده و هم اکنون 70 درصد ثروت کشورهای صنعتی از این طریق حفظ شده. وی نقش اتاق های بازرگانی را در مالکیت معنوی مهم و اثرگذار دانست و گفت: مالکیت معنوی می تواند زمینه حضور کالاها و خدمات ایرانی را در بازارهای جهانی فراهم سازد و از حقوق آنها حفاظت کند البته در ابتدا اتاق ها باید مزیت های رقابتی اعضای خود را شناسایی کنند و با ایجاد برندهای بین المللی و ثبت آن به اعضای خود آموزش دهند که چگونه می توانند از حقوق محصولات خود در بازارهای جهانی حفاظت کنند.
معاون مدیر کل سازمان جهانی مالکیت معنوی تاکید کرد: دولت ایران هم باید خلاقیت مردم را شناسایی و روی آن سرمایه گذاری کند و از حقوق آنها در بازارهای جهانی حفاظت کند. وی چالش اصلی استفاده از مالکیت معنوی در کشورهای در حال توسعه را پایین بودن سطح آگاهی مردم نسبت به این مقوله دانست و گفت: کشورهای توسعه یافته با بهره گرفتن از این قانون توانسته اند نقش مهمی در بدست آوردن بازارهای اقتصادی جهان ایفا کنند ولی کشورهای در حال توسعه هنوز با ابعاد این قانون آشنا نشده اند.
جفری اونیما ایجاد مشوق برای فعالان اقتصادی برای علاقه مند شدن به این قانون را یکی از راهکارهای دولتها برای تشویق مردم به استفاده از این فرصت برشمرد و گفت: نفوذ به بازارهای جهانی و حفظ حقوق خود نیازمند ابزاری است که مالکیت معنوی یکی از این ابزارهاست.
وی ایجاد برند و علائم تجاری و حفاظت از حقوق آن در تمامی کشورها را یکی از بخشهای قانون مالکیت معنوی عنوان کرد .
به گزارش مهر، نماینده ایران در سازمان جهانی مالکیت معنوی در این دیدار گفت: WIPO یکی از سازمان های بین المللی است که زیر نظر شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد است که هدف از تاسیس آن حمایت و توسعه مالکیت معنوی و تولیداتی فکری بشر در کشورهای جهان است.
حسین مویدالدین اظهارداشت: کشورهای آفریقایی عمده ترین تولید کننده کاکائو و قهوه در جهان هستند ولی کشور سوییس با بهره گیری از قانون مالکیت معنوی و ثبت علائم تجاری توانسته بیشترین استفاده را از صادرات کاکائو و شکلات در سطح جهان ببرد.
وی ایتالیا را نمونه ای دیگر از کشورهای اروپایی مثال زد که در عرصه لباس توانسته با تولید برند های بین المللی، ارزش افزوده بسیاری برای پنبه و کتان وارداتی از کشورهای آفریقایی ایجاد کند.
مویدالدین تصریح کرد: کشورهای اروپایی با خریداری مواد اولیه با قیمت پایین از کشورهای آفریقایی و آسیایی و معرفی برند های بین المللی در بازارهای جهان و با استفاده از حمایت حقوقی سازمان مالکیت معنوی گوی سبقت را از تولید کنندگان اصلی ربوه اند و این در حالیست که کشورهای تولید کننده در صورت آشنایی با قانون مالکیت معنوی و ثبت علائم تجاری و برند می توانند منافع بیشتری کسب کنند.
وی سوء استفاده از عنوان "شیراز" برای نوعی نوشیدنی در یکی از کشورهای اروپایی را قابل پیگرد دانست و گفت: ایران میتواند با پیگیری از سازمان مالکیت معنوی نسبت به سو استفاده کشورهای اروپایی از عنوان مناطق جغرافیایی خود شکایت کند ولی متاسفانه اقدامی جدی در این زمینه صورت نگرفته است.
مویدالدین استفاده از گواهی ثبت اختراع (Patent) را عامل مهم در حفظ حقوق مخترعین به مدت 20 سال برشمرد و گفت: مخترعین با ثبت اختراغ خود در سازمان می توانند از حقوق اختراع خود حفاظت کنند و یا به صورت حق امتیاز یا واگذاری لیسانس از اختراع خود سود ببرند.
وی از آمادگی آن سازمان برای تشویق شرکت های ایرانی برای حضوردر بازارهای جهانی خبر داد و گفت: این سازمان آماده انتقال تجربه کشورهای توسعه یافته در بخش استفاده از قانون مالکیت معنوی است زیرا آگاهی از فعالیت های انجام شده می تواند ایران را دراین مسیر یاری کند.
مویدالدین نقش اتاق بازرگانی را نقش هماهنگ کننده بین بخش خصوصی و دولت جهت ثبت علائم تجاری و اختراعات برشمرد و گفت: قانون مالکیت معنوی در همه بخش ها از جمله کشاورزی، صنعت معدن و غیره قابل اجراست .
معاون مدیر کل سازمان جهانی مالکیت معنوی قانون حمایت از مالکیت صنعتی ایران منطبق با بالاترین استانداردهای بین المللی دانست.
نظر شما