به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری تشکل "صدای ملت" پیش از ظهر روز چهارشنبه با حضور خبرنگاران برگزار شد و علی مطهری، حمیدرضا کاتوزیان، علی عباسپور تهرانی و مصطفی رضا حسینی موسسان این تشکل به سئوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
در آغاز این نشست علی مطهری در مقدمه ای تاکید کرد: چند تن از نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی احساس کردیم که بر اساس اصول و مبانی که به آنها معتقدیم و یک خط فکری و سیاسی مشترک داریم، در جامعه زمینه پذیرش قابل قبولی داریم.
انشعاب اصولگرایان نشانه سلایق مختلف است
وی ادامه داد: فکر کردیم می توانیم شاخه مستقلی از اصولگرایان را تشکیل دهیم بدون اینکه کار ما بر مبنای انشعاب از اصولگرایان باشد. معتقدم این جدایی نشانه وجود سلایق مختلف در اصولگرایان و یک مزیت برای آنان است که نشان می دهد اصولگرایان به تک صدایی معتقد نیستند.
مطهری گفت: البته ما به منتقدان دولت مشهور شدیم اما اینطور نیست که گروه ما ذاتا منتقد باشد اما چون ما به اصول و مبانی معتقد هستیم نتیجه این ثبات قدمی ما در اصول، انتقاد به دولت هم بوده است. مسئله انتقاد از دولت یک موضوع فرعی است ما همواره از نقاط قوت دولت هم حمایت کرده ایم و همچنان حمایت هم خواهیم کرد.
مطهری ابراز امیدوای کرد این تشکل به کمک رسانه ها در رساندن پیام خود به جامعه موفق باشد.
نماینده تهران در این نشست در پاسخ به اولین سئوال مبنی بر اینکه مطهری سال 91 با مطهری دهه 80 که انتقادات جدی به اصلاح طلبان و شخص آقای هاشمی رفسنجانی داشت چه تفاوت هایی کرده است، گفت: به تشخیص خودم مواضع فعلی من مغایر با مواضع قبلی که داشتم نیست. نباید افراد را محور قرار دهیم و بگوییم اگر کسی زمانی از فردی انتقاد کرده همواره باید انتقاد کند.
وی گفت: در شرایطی لازم بود از آقای هاشمی و خاتمی انتقاد شود در مواقعی هم باید حمایت شود. موقعیت شناسی خیلی مهم است. من در سال 79 در روزنامه کیهان انتقاداتی به آقای هاشمی داشتم اما وقتی احساس می کنیم یک جایی آقای هاشمی مظلوم واقع شده از او دفاع می کنیم. این انتقادات و دفاعیات بر اساس اصول و مبانی ثابت است.
مطهری در پاسخ به این سئوال که آیا مواضع اخیر شما ژست تبلیغاتی است یا صحت دارد، گفت: این ممکن است برداشت برخی افراد باشد که مواضع من ژست است. شخصا احساس می کنم به وظیفه خود عمل می کنم. اما شاید برخی برداشت کنند که من از فرصت ها به نفع خود استفاده می کنم. در حالیکه وقت انحرافی مشاهده می کنم حرف خود را می زنم. انتقادات ما هم ناشی از تخلفاتی است که می بینیم.
خبرنگاری از کاتوزیان درباره زمان اعلام فهرست نهایی این تشکل جویا شد که وی پاسخ داد: 9 نفر از اعضای فهرست قطعی شده اند اما فهرست نهایی ظرف امروز و فردا اعلام خواهد شد.
با کمترین امکانات صدای خود را به مردم می رسانیم
رئیس کمیسیون انرژی مجلس هشتم در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر، که منابع مالی شما از کجا تامین خواهد شد، گفت: ما برای تامین منابع مالی شماره حساب کمک های مردمی اعلام کرده ایم و منبع مشخص مالی نداریم. تلاش می کنیم با حداقل منابع کار خود را پیش ببریم. مراجعات مردمی بسیاری به ما شده است و خیلی از افراد در نقاط مختلف تهران پیشنهاد دایر کردن ستاد انتخاباتی و چاپ پوستر داده اند.
کاتوزیان گفت: در هر حال ما مشکل کمبود منبع داریم اما با حداقل امکانات تلاش می کنیم صدا و پیام خود را به مردم برسانیم.
وی درباره خبر منتشره مبنی بر اینکه صدای ملت قرار است کمک 5 میلیاردی از سوی اصلاح طلبان داشته باشد نیز گفت: متاسفانه بر خلاف نظر مقام معظم رهبری که به خوش اخلاقی در انتخابات و پرهیز از اتهام زنی توصیه می کنند، این اتفاق در حال رخ دادن است. ما به هیچ عنوان از منبع مالی از سوی اصلاح طلبان استفاده نکرده و نمی کنیم همانطور که این خبر را تکذیب کردیم. تاکید می کنیم به هیچ وجه ارتباط مخفیانه و پیچیده ای در تشکل صدای ملت وجود ندارد رفتار ما شفاف است. حق قانونی خود می دانیم که کسانی که دست به چنین بی اخلاقی هایی می زنند علیه آنها اقدام حقوقی کنیم.
عباسپور در همین رابطه خاطر نشان کرد: علیه سایتی که چنین خبری را منتشر کرده است امروز شکایتی را تنظیم کرده ایم.
مجلس هشتم صدای ملت نیست
مطهری در این نشست خبری درباره انتخاب نام "صدای ملت" برای تشکل خود گفت: احساس کردیم مجلس فعلی آنطور که باید صدای ملت نیست بلکه صدای یک گروه خاص است. ما تلاش می کنیم که پیام خود را به مردم برسانیم و مجلس قدرتمندی داشته باشیم. انتخابات آینده فرصت خوبی است که ملت ایران پیام خود را به دنیا برسانند و اعلام کنند که برای دفاع از جمهوری اسلامی تا آخر ایستاده اند. اگر مشارکت در حدود 60 درصد باشد مطمئنا در اراده غربی ها تحریم ها و تهدیدات نظامی علیه ایران موثر خواهد بود.
وی در پاسخ به این سئوال که مشارکت مردم تهران در انتخابات را چند درصد پیش بینی می کنید و آیا لیست شما موفق به کسب رای خواهد شد گفت: پیش بینی در این زمینه کار مشکلی است اگر مشارکت در تهران مانند انتخابات سال 88 باشد فهرست صدای ملت رای خواهد آورد.
طرح موضوع وقف دانشگاه آزاد دروغی از سوی افراطیون بود
عباسپور در پاسخ به خبرنگاری که درخصوص حساسیت جریان های سیاسی رقیب برای حضور وی در فهرست های ارائه شده به دلیل تاکید وی در تصویب طرح وقف دانشگاه آزاد پرسید، گفت: این بحث راجع به وقف دانشگاه آزاد دروغی بود که از سوی کسانی که در مجلس به تنش می پرداختند و افراطیگری می کردند مطرح شد.
وی افزود: اصل طرح این بود که هر موسسه ای که هیئت امنا یا موسسان آن حق تصرف مالکانه دارند قابل وقف هستند. ما این طرح را مطرح کردیم که به تصویب رسید و به شورای نگهبان رسید بنابراین موضوع وقف دانشگاه آزاد مطرح نبود. اگر این مصوبه به تصویب نهایی هم می رسید همه مراکز باید اثبات می کردند که حق تصرف مالکانه دارند.
عباسپور گفت: این تهمتی بود که توسط برخی در مجلس عنوان شد اما در حقیقت نان برخی از آقایان در آن بود که روی آن مانور دهند و جلوی حل مشکلات اساسی مردم را بگیرند این عده همواره در مقابل هر حرکت عمقی در مجلس که قرار بود انجام گیرد اقداماتی می کردند که شایسته مجلس نبود.
خبرنگاری خطاب به مطهری گفت آیا با مواضعی که نسبت به ولایت فقیه دارد آینده اصلاح طلبان را برای خود پیش بینی می کند، عده ای امثال شما را کاسبین ولایت می خوانند نظر شما در این باره چیست؟ که مطهری پاسخ داد: تعبیر کاسبین ولایت ساخته شماست. حرف ما در باب ولایت فقیه این است که برداشت غلط از اصل ولایت فقیه می تواند آسیب هایی به ما وارد کند.
برداشت جبهه پایداری از ولایت فقیه را قبول نداریم
وی ادامه داد: حرف ما این بود که ولایت فقیه مخالف آزادی و حقوق ملت نیست. ما برداشتی مشابه برداشت آقای سروش درباره ولایت فقیه را قبول نداریم و برداشت جبهه پایداری را نیز در باره نمی پذیریم. ما می گوییم هر دو این برداشت ها غلط است. ولی فقیه اساسا مدافع حقوق و آزادی مردم و مخالف استبداد است. در جمهوری اسلامی 2 نهاد مقابل استبداد می ایستند که یک نهاد مجلس و یک نهاد دیگر ولایت فقیه است. مرز التزام به ولایت فقیه احکام حکومتی است به این معنا که آنجا که حکم حکومتی مطرح است باید اطلاعت محض باشد اما آنجا که در باب مسائل اجتماعی - سیاسی نظری دارند، افراد مختارند.
ولایت فقیه، ولایت شخص نیست
نماینده تهران تصریح کرد: مجلس محل بحث آزاد است هر نماینده ای نظر خود را مطرح می کند وقتی طرح و یا لایحه ای تصویب شد اگر ایراد شرعی داشته باشد این شورای نگهبان است که آن را بررسی می کند نباید فضای بحث آزاد به بهانه ولایت فقیه مخدوش شود تمام حرف ما این است و برداشت ما از ولایت فقیه همان است که شهید مطهری می گوید که ولایت فقیه ولایت مکتب و ایدئولوژی است و ولایت شخص نیست.
مطهری در پاسخ به این سئوال که آیا در شرایط فعلی و وجود اختلاف بین اصولگرایان، اصولگرایی رو به اضمحلال گذاشته است گفت: من در این باره صحبت کرده ام و تاکید کردم که وجود گرایشات مختلف در بین اصولگرایان امر مبارکی است و این به هیچ عنوان مظهر خطر نیست. وجود تکثر در بین اصولگرایان نمی تواند خطر باشد که موجودیت آنها را تهدید کند. برداشت برخی از ما از برخی دیگر از اصولگرایان متفاوت است و فکر نمی کنم این منشاء اضمحلال در اصولگرایان باشد.
راه بقای جریانان سیاسی درک مطالبات مردم و استیفای حقوق آنان است
کاتوزیان نیز در این باره گفت: مشکلات سیاسی، اقتصادی کشور ما زیاد است و جریانات سیاسی می توانند به بقای خود ادامه دهند که مطالبات مردم را درک کنند و در انعکاس آن تلاش کنند و حقوق مردم را استیفا کنند. اینکه ما بر خودمان برچسب اصولگرایی و عده ای دیگر برچسب اصلاح طلبی بزنند درست نیست زیرا این برچسب ها ماندگاریشان را تضمین نمی کند. گروهی که درک درستی از مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در کشور داشته باشند موجب رشد کشور و دوام آن خواهند شد. آنچه برای مردم مهم است که چه کسی کمک می کند مشکلات اخیر حل شود و چه کسی مشکل اشتغال را حل خواهد کرد.
عباسپور نیز در این باره گفت: دوران اصولگرایی و اصلاح طلبی افراطی گذشته است منشور جامعتین درباره اصولگرایی را کاملا قبول داریم و در چارچوب این منشور افراطی گری نمی گنجد.
مطهری در پاسخ به این سئوال که با توجه به اینکه شما تاکید کردید مجلس هشتم صدای ملت نیست، آیا هیئت رئیسه مجلس هشتم نقشی در این موضوع داشته است گفت: هیئت رئیسه نقش مهمی در این قضیه ندارد زیرا رئیس مجلس سخنگوی مجلس است و چنین نیست که او رئیس یک اداره و سایر نمایندگان کارمند او باشند.
وی ادامه داد: ما احساس کردیم آنجا که باید صدای ملت مطرح باشد، نیست بنابراین آمدیم تا این کمبود را جبران کنیم.
بین صدای ملت و هاشمی رفسنجانی ارتباط نیست
خبرنگاری از مطهری پرسید آیا ارتباطی بین تشکل صدای ملت و آقای هاشمی وجود دارد زیرا عده ای معتقدند صدای آقای هاشمی از لسان شما شنیده می شود که مطهری پاسخ داد: شما که می گویید ارتباط بین صدای ملت و اقای هاشمی وجود دارد دلیل بیاورید.
وی گفت: روش ما مستقل است برای همه شخصیت های نظام احترام قائل هستیم اما حرف خودمان را می زنیم و ارتباطی بین تشکل صدای ملت و آقای هاشمی وجود ندارد.
عده ای نامه هاشمی را بزرگ کردند
خبرنگاری نظر مطهری را در خصوص هاشمی رفسنجانی و نامه بدون سلام او به رهبر انقلاب و همچنین نظرش درباره سران فتنه را جویا شد که مطهری گفت: مواضع آقای هاشمی نسبت به رهبری ناشی از یک دوستی 50 - 40 ساله است و کسی نمی تواند به راحتی ارتباط و علاقه ایشان به رهبری را قطع کند. نوع مواضع آقای هاشمی در سال 88 ناشی از مناظره ای بود که صورت گرفت در آن برنامه ایشان و خانواده اش را به سوء استفاده مالی متهم کردند و اجازه دفاع نیز به آنها داده نشد طبیعی است که چنین عملی عکس العملی نیز خواهد داشت. خداوند دوست ندارد کسی زبان خود را به بدگویی بگشاید مگر مظلوم واقع شده باشد. بنابراین ایشان دلگیر شدند و نامه ای نوشتند که شامل برخی اعتراضات از جمله مناظره ها و بداخلاقی ها در انتخابات نسبت به وی بودند. عده ای این نامه را بزرگ کردند در حالیکه آنچنان در ماجرای فتنه موثر نبود.
خبرنگاری از مطهری پرسید آیا صدای ملت پس از رای آوردن در مجلس نهم به حزب تبدیل خواهد شد یا نه که وی گفت: این بستگی به رویکرد مردم به صدای ملت دارد اگر استقبال خوبی از ما شود طبیعی است که تشویق می شویم و راه خود را با دلگرمی بیشتر ادامه می دهیم همه چیز به شرایط اجتماع و کشور دارد.
از کاندیدایی خارج از تهران اعلام حمایت نکرده ایم
خبرنگاری از کاتوزیان پرسید آیا صدای ملت در شهرستانها نیز فهرست انتخاباتی ارائه خواهد داد که وی پاسخ داد: فعلا در این مورد بررسی و مطالعه مشخصی نداشته ایم از برخی شهرستانها و شهرهای بزرگ با ما تماس گرفته اند و خواسته اند از برخی کاندیداها حمایت کنیم که نتیجه این بررسی ها در یکی دو روز آینده اعلام می شود اما در برخی شهرستانها عده ای اعلام کرده اند که مورد حمایت صدای ملت هستند اما من اینجا اعلام می کنم تا این لحظه از کاندیدایی خارج از تهران حمایت نکرده ایم.
خبرنگاری از کاتوزیان علت قرار نگرفتن نام او در فهرست جبهه متحد اصولگرایان را جویا شد که وی پاسخ داد: این سئوال را باید از دوستان جبهه متحد پرسید. برای کاندیدای موفق در مجلس تعاریف و شاخص هایی داشتند که شاید به نظر آنها ما در این چارچوب قرار نگرفته ایم. سلیقه و نگاه ما نسبت به نماینده موفق با جبهه متحد متفاوت است. از نظر من لفظ نماینده موفق را به کسی می توان داد که مستقل باشد و در مقابل خواسته های دیگران اهل کرنش نباشد. همچنین منعکس کننده صدای مردم باشد.
مطهری در پاسخ به این سئوال که شما از حضور کمرنگ اصلاح طلبان در انتخابات گلایه کردید آیا اگر آنها به صورت جدی در انتخابات وارد می شدند با برخورد مناسبی از سوی دستگاه های اجرایی روبرو بودند، گفت: ممکن است آنها مانند اصولگرایان با رد صلاحیت مواجه می شدند اما حرف من این است که در شرایط فعلی کشور شرکت نکردن در انتخابات کار نادرستی است و با تعهد ملی و اسلامی ما سازگار نیست. زیرا نتیجه این انتخابات و میزان مشارکت در آن در شرایط فعلی کشور بر اراده غربی ها در اقداماتشان علیه ما تاثیر گذار است.
مطهری ادامه داد: اصلاح طلبان باید در انتخابات شرکت می کردند و میزان مشارکت را بالا می بردند و همبستگی ملی را به نمایش می گذاشتند و در قبال مردم و تاریخ اتمام حجت می کردند و اگر رد صلاحیت می شدند می گفتند به ما اجازه ندادند این بهتر است تا اینکه بگویند اصلاح طلبان احساس وظیفه نکردند و در این شرایط حساس وارد نشدند البته اصلاح طلبان به صراحت تحریم نکرده اند و گلایه هایی داشته اند و به صورت کمرنگ وارد میدان شده اند.
مطهری در پاسخ به این سئوال که آیا برنامه ای برای گنجاندن سایر منتقدان دولت در فهرست انتخاباتی خود دارید گفت: افرادیکه تفکر ما را قبول دارند منحصر به فهرست ارائه شده از طرف ما نیستند در سایر فهرست ها نیز افرادی هستند که مورد احترام و قبول ما هستند لذا منتقدان دولت منحصرا در فهرست ما نیستند به طوریکه یکی از کاندیداها گفت روح من در صدای ملت است بنابراین همفکران ما در سایر فهرست ها حضور دارند اما ما احساس می کردیم افراد مشترکی در لیست ما وجود نداشته باشد و یک لیست جدید ارائه کنیم.
کاتوزیان در این نشست خبری درباره فضای باز سیاسی و تلاش این تشکل برای وجود چنین فضایی در کشور گفت: ایجاد فضای باز سیاسی جزو شعارهای ماست و معتقدیم باید از آزادی های سیاسی صیانت شود. مجلس باید پرچمدار مبارزه با استبداد و خفقان باشد. البته در این مسیر باید مرز آزادی با هنجار شکنی را بشناسیم. آزادی دموکراسی تا آنجا مطلوب است که توسط اکثریت جامعه پذیرفته شده باشد. فضای نقد و نقادی باید توسعه یابد تا شاهد تکامل و پیشرفت جامعه باشیم و در مرکز توسعه قرار بگیریم اگر کسانی بخواهند از این آزادی ها سوء استفاده کنند طبیعتا اقدامشان نقض آزادی است.
وی در خصوص حصر موسوی و کروبی که سئوال یکی از خبرنگاران بود، گفت: معتقدیم نسبت به این موضوع دستگاه قضایی کشور باید به نحو عادلانه به مشکل آنان رسیدگی کند و آنجا که قانون شکنی شده مطابق قانون برخورد شود در مجموع معتقدم باید نسبت به این مسئله قوه قضائیه باید با سعه صدر برخورد کند. انتقادات به آنها وارد است اما این وضع نباید ادامه یابد.
در صورت ورود به مجلس فراکسیون جدید تشکیل می دهیم
عباسپور نیز درباره تشکیل فراکسیون صدای ملت در مجلس نهم گفت: ما فرصت اینکه نمایندگانی را در شهرستانها به عنوان کاندیدای این تشکل معرفی کنیم نداریم اما تلاش می کنیم در صورت ورود به مجلس نهم فراکسیون خوبی تشکیل دهیم که مدافع حقوق مردم در مجلس به طور واقعی باشد.
خبرنگاری به سخنان اخیر رئیس جمهور درباره آزادی و اینکه نباید به بهانه امنیت ملی آزادی را مخدوش کرد اشاره کرد و پرسید آیا صدای ملت پیگیر آزادی زندانیان سیاسی خواهد شد که کاتوزیان پاسخ داد: پس از اتفاقات انتخابات 88 مشکلاتی برای عده ای بوجود آمد و به زندان افتادند خانواده آنان مراجعاتی به ما داشتند و تا آنجا که ممکن بود کمک کردیم و مشکلاتشان حل شد و یا از تشدید مشکلات آنها جلوگیری شد.
وی گفت: البته این مسئله را روشن بگویم که کسانی که در این حوادث گرفتار شدند دو گروه بودند یک گروه با نظام سلطه و جریانات خارج از کشور در ارتباط بودند و از اتفاقات اخیر سوء استفاده کردند که مسئله آنها از مسئله کسانی که نقد و اعتراض به موضوعات داشتند جداست. من خودم تحت هیچ عنوان از کسی که دنبال به چالش کشیدن نظام بود دفاع نکردم و نخواهم کرد. زیرا سرافرازی کشور از برنامه های ماست.
رئیس جمهور دم از پاسداری قانون می زند اما اجرا نمی کند
عباسپور درباره سخنان اخیر رئیس جمهور گفت: مشکل رئیس جمهور این است که صحبت های خوبی می کند اما در عمل چیز دیگری می گوید. رئیس جمهور اخیرا تاکید کرد که اتهام زدن کار خوبی نیست و زمانی که در یک برنامه تلویزیونی یکی از مسئولان درباره یکی از افراد مرتبط با ایشان نقدی داشت رئیس جمهور آن را مناسب ندانست در حالیکه ایشان فراموش کرده اند که به وسیله همین اتهام زدن ها در تلویزیون سعی کردند رای جمع کنند. آقای رئیس جمهور دم از پاسداری از قانون اساسی می زند اما قانون مجلس را اجرا نمی کند قانون خوب از طریق رئیس جمهور اجرا می شود و قانون بد از دید رئیس جمهور ابلاغ نمی شود و رئیس مجلس مجبور به ابلاغ آن می شود.
وی ادامه داد: رئیس جمهور نقشی در هماهنگی قوا ندارد که یک جا به قوه مقننه و یک جا به قوه قضائیه ایراد بگیرد. ایشان برای ایجاد اشتغال باید پاسخگو باشد اما می گوید مگر می شود در خانواده ای 5 - 6 نفر بیکار باشند؟ این سئوال را رئیس جمهور از چه کسی می پرسد؟ دولت باید پاسخگوی این سئوال باشد شعار و عمل ما باید با هم تطبیق داشته باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری تشکل صدای ملت با حضور اعضای موسس آن در حالی برگزار شد که فهرست انتخاباتی این تشکل هنوز نهایی نشده است.
نظر شما