۶ اسفند ۱۳۹۰، ۹:۲۷

آیت‌الله غروی در گفتگو با مهر:

تخریب کاندیداها به نفرت عمومی منجر می‌شود/ لزوم ترک جلسات تخریبی

تخریب کاندیداها به نفرت عمومی منجر می‌شود/ لزوم ترک جلسات تخریبی

قم - خبرگزاری مهر: عضو جامعه مدرسین با بیان اینکه تخریب کاندیداها منجر به نفرت عمومی می‌شود گفت: در صورتی که خدای ناکرده فضای نفرت در جامعه ایجاد شود، همه افراد جامعه از این فضا رنج می‌برند.

آیت‌الله سید محمد غروی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: انتخابات نماد حضور مردم در تعیین سرنوشت خودشان است و باید تلاش کرد که نماد حضور واقعی مردم حس شود.

وی حضور در انتخابات را وظیفه همه واجدان شرایط دانست و تاکید کرد: مردم با تحقیق و بررسی که انجام می‌دهند به افرادی رای دهند که در بین سایر کاندیداها اصلح باشد.

آیت‌الله غروی گرم کردن فضای انتخابات را یکی دیگر از وظایف مردم و مسئولان عنوان کرد و گفت: معمولا مردم به وظایف خودشان در قابل گرم کردن انتخابات و برگزاری انتخابات سالم بیشتر از دیگران عمل کردند.

لزوم پرهیز از تخریب

عضو جامعه مدرسین در مورد شرایط و الزامات رقابت سالم در انتخابات از سوی کاندیداها گفت: افرادی که به عنوان کاندیداهای انتخابات مجلس وارد عرصه شدند برای اینکه خودشان را به مردم معرفی کنند اقدام به تبلیغات محیطی و سخنرانی در محافل عمومی می‌کنند. این ارتباط با مردم می‌تواند نقش مهمی در فضای کلی جامعه داشته باشد از این رو اولین مسئله‌ای که مطرح می‌شود این است که کاندیداها از تخریب دیگران به شدت پرهیز کنند.

وی تاکید کرد: کاندیداها برای اینکه رقابت سالمی داشته باشند باید صلاحیت‌ها و توانمندی‌های خودشان را برای مردم بازگو کنند.

فضای جامعه را با نفرت آمیخته کردن درست نیست

آیت‌الله غروی با بیان اینکه فضای انتخابات را با نفرت و تخریب آمیخته کردن صحیح نیست تصریح کرد: معمولا کاندیداها از فیلترهای مختلف رد شده‌اند و حداقل شرایط لازم برای ورود در عرصه انتخابات را داشته‌اند در نتیجه هر کسی که از خودش بگوید و دیگران را تخریب نکند فضای سالمی در انتخابات حاکم می‌شود.

عضو جامعه مدرسین تاکید کرد: در مواقع زیادی التهاب‌های بعد از انتخابات مربوط به فضای ملتهب در دوران انتخابات بوده است از این رو باید سعی کرد که از تخریب دیگران پرهیز شود.

پرهیز از بیان قول و قرارهای درشت

وی با بیان اینکه کارهایی که در سطح شهر اتفاق می‌افتد تاثیر قابل توجهی در ذهن مردم دارد، اظهار داشت: مطرح کردن قول و قرارهای درشت، به گونه‌ای که در اختیار کاندیداها نیست معلول علل و عوامل مختلفی است. مردم وقتی متوجه شوند که این قول و وعده‌ها تحقق پیدا نکرد، نوعی نفرت از نمایندگان پیدا می‌کنند و خدای ناکرده احساس می‌کنند فریب خورده‌اند.

آیت‌الله غروی تصریح کرد: قول و قرارها باید حساب شده و در چارچوب قانون باشد.

به گفته این عضو جامعه مدرسین کاندیداهای انتخابات باید بهتر از هر کسی بدانند که کار اصلی نمایندگان مجلس نظارت و قانون گذاری است.

وی تصریح کرد: البته ممکن است کمبودها و مشکلات حوزه انتخابیه نمایندگان در مجلس مطرح شود اما اجرای پروژه‌ها یا طرح‌ها از عهده نمایندگان خارج است و بودجه‌ای در اختیار آنها نیست.

تبلیغات گسترده قابل تحمل نیست

وی بر لزوم پرهیز از صرف هزینه‌های گزاف در تبلیغات تاکید کرد و افزود: مردم امروز قیمت تهیه و چاپ تراکت‌ها و بنرها را محاسبه می‌کنند و اگر کسی در این زمینه هزینه‌های زیادی خرج کند ممکن است در ذهن مردم این سئوال به وجود آید که این همه هزینه‌ها از کجا آمده است؟

آیت‌الله غروی در عین حال افزود: ممکن است برخی کاندیداها از نظر تمکن مالی وضعیت خوبی داشته باشند اما می‌توانند اموال خود را در راه خدا انفاق کنند.

وی با بیان اینکه تبلیغات گسترده برای مردم قابل تحمل نیست، اظهار داشت: تبلیغات گسترده علاوه بر اینکه نوعی اسراف محسوب می‌شود، اثرات مخربی بر جای می‌گذارد.

وی اضافه کرد: در وضعیت کنونی که با تورم شکننده‌ای روبرو هستیم و مردم قدرت خرید کافی ندارند، اگر کاندیدایی بیش از اندازه تبلیغات کند وجهه دیگری نزد مردم خواهد داشت.

عضو جامعه مدرسین تاکید کرد: گاهی اوقات بازارها شلوغ دیده می‌شود اما مردم نمی‌توانند اجناس مورد نیاز خودشان را خریداری کنند. در این وضعیت تبلیغات گسترده کاندیداها برای مردم قابل هضم و فهم نیست.

گروه‌های همسو را تخریب نکنید

آیت‌الله غروی در بخش دیگری از سخنان خود به ذکر نکاتی به طرفداران کاندیداهای انتخابات پرداخت و تصریح کرد: گروه‌ها یا تشکل هایی که از کاندیداها حمایت می‌کنند باید توجه داشته باشند که به هیچ وجه نباید گروه‌های همسو و غیرهمسو را تخریب کنند.

وی با اشاره به اثرات منفی تخریب در تضعیف اعتماد مردم گفت: تخریب‌ها زمینه‌ای می‌شود که امروز بعضی‌ها به خود جرئت بدهند که در مورد برخی شخصیت‌ها مطالبی را بیان کنند و آنها را به بی‌بصیرت بودن متهم کنند.

به گفته این عضو جامعه مدرسین در صورتی که خدای ناکرده فضای نفرت در جامعه ایجاد شود، همه افراد جامعه از این فضا رنج می‌برند.

چوب فضای نفرت انتخابات 88 را خورده‌ایم

وی با بیان اینکه ما چوب فضای نفرت را در انتخابات سال 88 خورده‌ایم گفت: متاسفانه برخی از مسئولان به روی خودشان نیاوردند که این نفرت‌ها از کجا نشات گرفته است.

آیت‌الله غروی اظهار داشت: مناظره‌ها و هتک حرمت‌ها و شکستن حریم‌ها، فضای ملتهب را به وجود آورد و نظام برای این التهاب‌ها هزینه داد، از این رو تبلیغات گروه‌ها و تشکل‌های یا طرفداران کاندیداها نباید خیلی زیاد باشد.

وی در ارتباط با وظیفه سیستم‌های اجرایی در انتخابات گفت: مهمترین مسئله‌ای که مردم ما از سیستم‌های اجرایی انتظار دارند صیانت از آراء است.

عضو جامعه مدرسین تاکید کرد: سیستم‌های اجرایی نباید از هیچ مسئله غیراخلاقی و غیرقانونی ملاحظه کنند چراکه مردم باید مطمئن باشند که آرای آنها محفوظ است.

وی گفت: دشمنان با تبلیغات زیادی که انجام می‌دهند از کاه، کوه درست می‌کنند، بنابراین باید حواسمان بیش از پیش جمع باشد.

استفاده از امکانات دولتی به نفع کاندیداها به اصل نظام آسیب می‌زند

آیت‌الله غروی حمایت آشکار یا پنهان دستگاه‌های اجرایی از برخی کاندیداها را کاری غیرقانونی و غیر اخلاقی دانست و افزود: اینکه چون فلان کاندیدا همفکر و هم جریان ماست، نیروها و امکانات را برای تبلیغات او گسیل کنیم، کار درستی نیست. نباید از رانت مقام مسئولیت برای یک کاندیدا استفاده کرد.

وی ادامه داد: این مسائل دور از چشم مردم نیست ولی مردم گزارش نمی‌دهند و وقتی کسی گزارش ندهد گویا دستگاه‌های ذی ربط خودشان را موظف نمی‌دانند این مسائل را دنبال کنند.

به اعتقاد آیت‌الله غروی استفاده از امکانات و نیروهای دستگاه‌هایی اجرای به نفع یک یا چند کاندیدا به اصل نظام آسیب می‌زند، بنابراین اگر امکانات دولتی در نظر گرفته می‌شود برای همه کاندیداها هزینه شود.

عضو جامعه مدرسین تاکید کرد: دستگاه‌های امنیتی و قضایی نباید فقط منتظر شکایتها باشند بلکه اگر تخلفی وجود دارد خودشان این تخلفات را رصد و برای آن تصمیم‌گیری کنند.

لزوم ترک جلساتی که علیه افراد تخریب می‌شود

وی خطاب به مردم گفت: اگر در جمعی یا جلسه‌ای علیه کسی تخریب می‌شود حداقل آن جلسه را ترک کنید.

آیت‌الله غروی افزود: گاهی اوقات ما با نشستن در این جلسات با تخریب کنندگان همراهی و همکاری می‌کنیم، در این صورت ما نیز در گناه آنها شریک خواهیم بود.

عضو جامعه مدرسین اظهار امیدواری کرد که چنانچه کاندیداها و طرفداران آنها و سیستم‌های اجرایی به وظایف قانونی و اخلاقی خودشان پایبند باشند، انتخابات پرشوری برگزار خواهد شد.

کد خبر 1542507

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha