محمدرضا عالم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مسائل زیست محیطی و منابع طبیعی محدود به یک شهر، استان و یک کشور نیست و همه کشورها از مشکلاتی که به واسطه مسائل زیست محیطی شکل می گیرد، متأثر می شوند.
وی افزود: نمونه این مشکلات، خشکسالی، کاهش بارندگی، طوفانها و ریزگردها است که در کشور ایران نیز شاهد وقوع این حوادث هستیم.
عالم یادآور شد: طوفان ها و ریزگردها مربوط به چند کشور خاورمیانه و سیل ها و خشکسالی ها مربوط به کل دنیاست.
وی افزود: کشورها نمی توانند به دلیل محدودیت اعتبارات به تنهایی بر این عوامل غلبه کنند به همین دلیل تمهیداتی از جانب سازمان های بین المللی در مقابله با این پدیده ها و آسیب های ناشی از آن اندیشیده می شود.
عالم یادآور شد: بخش بیابان زدایی سازمان ملل متحد در صدد است با کمک سازمان ملل و مشارکت کشورها اقدامات احیایی، اصلاحی، پیشگیرانه و جبران خسارت را در این زمینه ها به عمل آورد و یکی از این کشورها کشور ایران و استان یزد نیز یکی از این مناطق است.
وی افزود: نزدیک به چهار سال است که پروژه ترسیب کربن در بیرجند با کمک سازمان ملل شروع شده و چند میلیون دلار از اعتبارات سازمان ملل نیز به آن تخصیص یافته است.
عالم یادآور شد: با توجه به افزایش گاز کربنیک هوا لازم است که برخی از کارهای بیولوژیک از جمله کاشت گونه تاغ که به خشکی، کم آبی، گرما و شوری مقاوم است و می تواند در جذب کربن و تولید اکسیژن مفید باشد، به اجرا در آید که در قالب این طرح به انجام می رسد.
عالم ادامه داد: در سال جاری با تلاشها و پیگیریهای مسئولان استان و نماینده مردم ابرکوه، مهریز، خاتم، بافق و بهاباد و سازمان جنگلها و مراتع کشور، کارشناسان سازمان ملل از استان یزد بازدید کردند.
وی اظهار امیدواری کرد: بتوان با کسب نظر مساعد این کارشناسان، استان یزد را نیز در ردیف دریافت کنندگان مساعدت های بخش بیابان زدایی سازمان ملل متحد در رفع مشکلات ذکر شده قرار داد.
عالم افزود: مقرر شده تا جلسه ای با حضور این کارشناسان در سازمان جنگلها و مراتع کشور برگزار شود و مباحث مربوطه مورد پیگیری قرار گیرد تا بتوان استان یزد را به عنوان پایلوت بعدی این سازمان بعد از بیرجند قرار داد.
نظر شما