به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که کمتر از چهار روز به بزرگترین رخداد سیاسی سال جاری و برگزاری انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی مانده است، حال و هوای استان همدان رنگ انتخابات به خود گرفته و روز به روز بر میزان تبلیغات نامزدها افزوده می شود.
هفت حوزه انتخاباتی در استان همدان، شاهد فعالیت کاندیداها است
کاندیداها و داوطلبان نمایندگی مجلس نهم از مدتها پیش با اعلام حضور خود تبلیغات انتخاباتی و اعلام برنامههای خود را آغاز کردهاند و هم اکنون هفت حوزه انتخاباتی در استان همدان، شاهد فعالیت کاندیداهای مجلس نهم است.
اما در این میان مردم همواره به دنبال شنیدن حرفهای تازهای از داوطلبان هستند و همه میخواهند حرف دلشان را از زبان یکی از کاندیداها بشنوند و بدانند که حداقل یکی از خواستههای آنها در برنامهها و اولویتهایی که اعلام میکنند مورد توجه کاندیداهاست تا با توجه به سوابق، تجربیات، تحصیلات و توانمندیها و تخصص داوطلبان، فرد اصلح را به نمایندگی از خود روانه بهارستان کنند و تا حدودی از دغدغههای آنها کاسته شود.
با گریز مختصری به وضعیت کاندیداهای شهرستان استان همدان در هفت حوزه انتخابیه، انتظارات و مهمترین خواستههای مردم این شهرها مطرح شده است.
فامنینی ها نماینده خود را در اولین تجربه شهرستانی شدن انتخاب می کنند
از حوزه همدان و فامنین دو نفر راهی مجلس خواهند شد و از آنجایی که مدت زیادی از شهرستان شدن فامنین نمی گذرد مردم این شهرستان بر اساس ملاکها و معیارهای خاص خود میخواهند نماینده نهم مجلس شورای اسلامی را در اولین تجربه شهرستانی شدن خود انتخاب کنند.
آنها نیز خواستههای خاص خود را دارند و به عنوان شهروندان و اهالی یک شهرستان نوپا منتظرند تا فامنین مراحل توسعه را آنچنان که در برنامهها و شعارهای کاندیداها میبینند و میشنوند طی کند.
فامنینی ها کمک به راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد و ناحیه صنعتی فامنین را از مهمترین زیرساختهای اشتغالزا در فامنین میدانند و معتقدند اشتغالزایی این پروژههای بزرگ میتواند شهرستان را روی غلتک توسعه بیندازد.
به کارگیری نیروهای بومی در فامنین از خواسته های مردمی است
آنها همچنین ایجاد و تأسیس ادارات جدید در فامنین و به کارگیری نیروهای بومی و تحصیلکرده فامنین را نیز از دیگر خواستههای خود از نمایندگان عنوان میکنند.
در حوزه ملایر نیز مردم انتظار آمدن برخی چهرههای شاخص و کارآمد را داشتند که هر کدام به دلایلی به صحنه انتخابات نهم مجلس نیامدند.
البته در حوزه انتخابیه شهرستان ملایر 25 نفر ثبتنام کردند که 5 نفر انصراف و 4 نفر نیز رد صلاحیت شدند، در نهایت 17 نفر در دوم اسفندماه جاری مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفتند و وارد میدان رقابت شدند.
مردم ملایر نیز خواستههایی چون ارتقا جایگاه ویژه شهرستان در زمینهها و ابعاد مختلف دارند که تاکنون در قالب شعار بوده و علاوه بر اعلام برخی از مسئولان و وعده آن هنوز تحقق نیافته است.
تقویت زیرساختهای اشتغال در ملایر مد نظر باشد
همچنین در این شهرستان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی بسیاری فعال است و به تبع آن خروجی این دانشگاهها فارغالتحصیلان بسیاری است که هر ساله به تعداد افراد بیکار افزوده میشود و در وادی اشتغالزایی و تقویت زیرساختهای اشتغال برای این شهرستان از اولویتها به حساب میآید.
اما در حوزه انتخابیه نهاوند که در نهایت 12 نفر پس از تأیید وارد میدان رقابت شدند نیز خواستههایی مطرح است.
بیشتر اهالی روستاهای دورافتاده و مناطق محروم این شهرستان این روزها میزبان نطلبیده کاندیداها هستند و مشکلات آنها را برای اهالی بازگو میکنند بیخبر از آنکه این مردم مشکلاتشان پیش از این نیز بوده و نیاز به توجه داشته است.
پیگیری پروژههای نیمهتمام و رها شده نهاوند خواسته مردم است
مردم خواستههای مهمی دارند که از جمله آن پیگیری پروژههای نیمهتمام و رها شده شهرستان نهاوند است.
مردم معتقدند که نهاوند در چند سال اخیر توسعه چندانی نداشته است چرا که هنوز مناطق قدیمی و بافتهای فرسوده شهر مردم را آزار میدهد.
مردم نهاوند یک ضربالمثل دارند که اگر یزدگرد سوم به نهاوند بازگردد، خانه خود را بدون هیچ تعلل و جستجویی پیدا خواهد کرد زیرا پس از سالها توسعه و پیشرفت چندانی در این شهر رخ نداده است.
در حوزه انتخابیه تویسرکان نیز21 کاندیدا در دوم اسفند تأیید و در لیست انتخاب مردم اعلام شدند.
خروج از محرومیت راههای مواصلاتی در تویسرکان اولویت باشد
مهمترین خواستههای مردم تویسرکان نیز پیگیری راههای مواصلاتی شهرستان و خروج از محرومیت راههای مواصلاتی، چهار خطه کردن خط تویسرکان - کنگاور و تویسرکان - جوکار و احداث راه تویسرکان است.
همچنین تکمیل بیمارستان قائم که حدود 2 سال است کار ساخت آن آغاز شده و اتمام عملیات اجرایی سد خرمرود و سد سرابی که با بهره برداری از آنها مشکلات کشاورزان و مشکل آبرسانی زمینهای کشاورزی رفع خواهد شد.
در حوزه اسدآباد نیز 7 نفر در مهلت تعیین و 5 نفر به عنوان افراد تأیید شده از سوی شورای نگهبان برای انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی اعلام شدند.
اسدآبادیها که به مردمان دیار سیدجمالالدین معروف هستند نیز همچون سایر مردم استان، انتظارات خاص خود را از نماینده منتخب خود دارند.
کارخانه داروسازی اسدآباد تعیین تکلیف شود
اسدآبادی ها پیگیری ذوبآهن اسدآباد با وجود آمار بیکاری شهرستان، کارخانه داروسازی و نیز پیگیری کنارگذر شهرستان و وضعیت کشاورزان اسدآباد را خواستار شدند.
بیکاری جوانها نیز که این روزها بعد از پایان دوران تحصیل خود جویای اشتغال هستند، بزرگترین دغدغه مردم این دیار است.
بزرگترین مشکل مردم رزن نیز نبود صنایع مادر در این شهرستان است
رزنی ها معتقدند دست واسطهها و دلالان مانع آسایش کشاورزانی است که پس از چند ماه فعالیت در زمین کشاورزی خود محصولاتشان را به مرحله فروش می رسانند.
مردم شهرستان بهار نیز خواستار تسهیلات و حمایت از کشاورزان هستند تا از واردات بیرویه محصولات جلوگیری شود.
مردم بهار همچنین با توجه به فاصله نزدیک به شهر همدان، رغبت زیادی به انجام امور خود در این شهر از جمله خرید و بازار رفتن ندارند.
در حقیقت آنها بازار خاصی که بتوانند مایحتاج خود را به خصوص در روزهای بزرگ سال تهیه کنند ندارند و معتقدند به جای آنکه همدان فرصتی برای آنها باشد، متأسفانه به تهدید تبدیل شده و معتقدند که بهار نسبت به شهرستانهای همجوار خود بسیار ضعیفتر است.
نماینده بهار و کبودراهنگ هر دو شهرستان را با دید واحدی بنگرد
اما مردم کبودراهنگ نیز که نماینده این شهرستان با حوزه انتخابیه بهار مشترک خواهد بود میخواهند نماینده منتخبی وارد مجلس شود که توانایی بالفعل و دوچندان داشته باشد تا بتواند بهار و کبودراهنگ را به سمت توسعه پیش ببرد و هر دو شهرستان را با دید واحدی بنگرد.
مشکل اوقاف کبودراهنگ و سنددار نبودن برخی خانههای شهر و اوقافی بودن آنها را پیگیری و مرتفع کند، مشکلات کارخانهداران شهرک صنعتی ویان را که در حال حاضر برخی از شرکتهای شهرک صنعتی نیمهفعال یا به حالت تعطیل درآمده است، بررسی و رفع کند تا بدین وسیله رفع مشکلات اشتغال در این شهرستان و نیز ترغیب سرمایهداران به سرمایهگذاری در این مناطق انجام شود.
اما آنچه در این میان در همه حوزهها و شهرستانهای استان مشهود به نظر می رسد اشتغال جوانان است.
پس با این احتساب کاندیدایی موفق خواهد بود و در لیست حتمی مردم در صندوقهای رأی در 12 اسفند قرار خواهد گرفت که بتواند برنامهای منسجم، کارشناسی و اساسی را برای معضل بیکاری و اشتغال جوانان تهیه و ارائه دهد و اعتماد مردم را نسبت به تخصص و تعهد خود در برابر خواستههای آنها جلب کند.
نظر شما