به گزارش خبرنگار سياسي "مهر" مهندس رضا آقازاده كه بامداد امروز - پنج شنبه - در فرودگاه مهرآباد سخن مي گفت ، افزود : با توجه به اين كه در آينده نزديك دور سوم مذاكرات گروه هاي كاري با اروپا شروع مي شود ، با سولانا مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا مذاكرات و بحث هاي خوبي داشته و در اين راستا يك جلسه رسمي و عمومي و نيز يك جلسه خصوصي برگزار كرديم.
وي تاكيد كرد : در جلسه خصوصي موضوع روند مذاكرات و همچنين توقعات جمهوري اسلامي از پيشرفت كار و انتظارات ايران براي به نتيجه رسيدن هر چه سريعتر اين پرونده با سولانا مطرح شد و پيشنهاداتي نيز براي تسريع كار با وي مورد مذاكره قرار گرفت ؛ اميدواريم اين موارد در روند آتي مذاكرات موثر باشد چرا كه زمان زيادي در اختيار نداريم كه اين مذاكرات بخواهد به طول بينجامد و شرايط ايجاب مي كند كه طرفين روند كار را تسريع كنند.
رئيس سازمان انرژي اتمي تصريح كرد : غير از آقاي سولانا با وزير خارجه پرتغال و بلژيك هم مذاكراتي را داشتيم ؛ چرا كه اين دو كشورعلاوه بر اين كه جزو اتحاديه اروپا هستند از اعضاي شوراي حكام نيز مي باشند . از آنجايي كه ما در ماه فوريه نيز اجلاس شوراي حكام را در پيش داريم كاملا احساس مي شد كه نياز است نه تنها با اين دو كشور، بلكه با همه اعضاي اتحاديه اروپا و شوراي حكام مذاكرات دو جانبه داشته باشيم و احساس كرديم كه انتقال اطلاعات تنها از يك مسير و از يك مجرا كاملا دقيق نخواهد بود و در روند اين گفتگوها با توجه به اقدامات انجام شده از سوي ايران، به نظر مي رسد بيان اين اقدامات بسيار موثر بوده و اين كار بايد توسعه يافته و ادامه پيدا كند.
وي تاكيد كرد : ما به دنبال اين نتيجه هستيم كه حد تعامل ايران در دنيا با توجه به اقدامات داوطلبانه و تعاملي كه با دنيا براي اعتمادسازي شروع كرده، روشن باشد و مشخص باشد كه ايران در مقابل اقدامات عملي و بسيار مهمي كه انجام مي دهد، انتظار دارد كه طرف مقابل نيز به تعهدات خود عمل كند.
آقازاده با اشاره به اين كه پرونده ايران و اين پروسه، از مسائل مهم بين المللي و بسيار پيچيده و سنگين است، گفت : در اين مذاكرات كاملا مشهود بود كه براي اتحاديه اروپا نيز چنين پرونده اي از اهميت فوق العاده اي برخوردار است و موفقيت آنان در به نتيجه رساندن اين پرونده ، براي اين اتحاديه پيشرفت وموقعيتي بسيار استثنايي به وجود مي آورد اما پيچيدگي هاي اين پرونده و اهميت و ابعاد مختلف آن كار را مقداري دشوار كرده است.
رئيس سازمان انرژي اتمي كشورمان در مورد محور مذاكرات خود در بروكسل گفت : مواضع كشورمان و به خصوص مواضع مقام معظم رهبري را با هرسه وزير مطرح كردم كه اگر روند مذاكرات در ماه هاي آينده از شتاب لازم برخوردار نباشد ممكن است جريان كار تغيير پيدا كند و نتايج اين تغييرات نيز كاملا براي آنان روشن است ؛ اين تغيير مي تواند مشكلات زيادي را ايجاد كند و آنان به اين مساله كاملا واقف هستند.
وي با اشاره به فعاليت گروههاي كاري ايران و اتحاديه اروپا گفت : بر اساس توافقنامه پاريس قرار است در اسفند ماه نتايج مذاكرات و مباحث گروه هاي كاري دركميته مشترك اين سه گروه و احتمالا بعد از آن در سطحي بالاتر جمع بندي شود كه پيشرفت كار در آنجا مورد نظر قرار مي گيرد.
آقازاده افزود : يكي از بندهاي توافقنامه پاريس اين است كه بايد در اين مذاكرات سه ماهه پيشرفت محسوسي حاصل شده باشد تا زمينه را براي ادامه مذاكرات فراهم كند ؛ لذا اين شرايط و اين فرصت در دست ماست كه اگر ما روند مذاكرات را موفقيت آميز نبينيم ممكن است تصميم ديگري بگيريم و آنها نيز توجه دارند كه بايد جديت بيشتري بكار بگيرند و اين حكايت از آن دارد كه اين پيام از سوي آنان دريافت شده و آنها در حال آماده كردن خود براي يك جلسه مهم ديگر هستند.
وي همچنين درباره زمان دقيق نشستي كه گفته مي شود بزودي با حضور 3 وزير خارجه و نيز سولانا در تهران برگزار خواهد شد ، اظهار نظري نكرد.
رئيس سازمان انرژي اتمي كشورمان با اشاره به اين مطلب كه پروسه فن آوري هسته اي يكي از اتفاقات مهم و يكي از مقاطع بسيار حساس و برجسته تاريخي كشورمان است، گفت : حفظ اين رهاورد بزرگ در كشور احتياج به تدبير و تعامل با دنيا دارد و امروز كشور و مذاكره كنندگان تلاش مي كنند كه با تدبير خود بتوانند اين مقطع و اتفاق بزرگ تاريخي را براي كشوربدون هزينه حفظ كنند و اين هدف اصلي مذاكره كنندگان است.
وي افزود : با توجه به پيشرفت هايي كه در زمينه فعاليت هاي مختلف هسته اي در ايران اتفاق افتاده ؛ غربي ها اكنون اعتراف و درك كاملي از اين موضوع دارند كه اين صنعت اكنون در ايران بومي است و اين فناوري بدون احتياج به طرف هاي خارجي در ايران شكل گرفته و متخصصين بسيار زيادي در ايران تربيت شده وامروز قابليت و ظرفيت در ايران به حدي است كه بدون احتياج به كشورها و متخصصين خارجي كاملا توسط نيروهاي ايراني مديريت مي شود.
آقازاده با اشاره به توانمندي هاي مستقل هسته اي ايران تصريح كرد: در مواردي همچون راكتور آب سنگين اراك و يا در پروژه UCF كه محصولات آن نيز توليد شده و يا در رابطه با غني سازي و حتي اقداماتي كه براي استخراج معدن اورانيوم از منطقه ساغند يزد و فرآوري آن صورت گرفته ، مجموعه فعاليت هاي بسيار وسيعي است كه امروز در ايران تحقق يافته و براي چنين گستره اي از دانش در دنيا كمتر مشاهده مي شود كه كشوري همه اين زمينه ها را بتواند فقط در يك كشور بدون همكاري ديگران بومي كند و اين واقعا موفقيت بسيار بزرگي براي متخصصين و نيروهاي جوان و دانشمند ايران است.
رئيس سازمان انرژي اتمي با بيان اين مطلب كه امروزموقعيت جمهوري اسلامي در دنيا يك موقعيت بسيار ممتاز است و پيشرفت هاي هسته اي ايران يكي از موضوعات اصلي كشورهاي اروپايي و همه مجامع بين المللي است، گفت : بايد همه تلاش كشور را براي حفظ اين رهاورد و اين پروژه ملي كه يك هويت ايراني تلقي مي شود با تدبير و صبر و دور انديشي حفظ كنيم ؛ تمام افرادي كه امروز درگير اين پروسه هستند تمام تلاششان اين است كه آن را به سرمنزل مطلوبي برسانند كه مورد رضاي خدا و ملت ما قرار گيرد.
آقازاده گفت : در گروه هاي كاري تا كنون گروه هاي هسته اي و سياسي امنيتي ،2 دور و گروه اقتصادي يك دور مذاكره داشته اند و در آينده نزديك دور بعدي فعاليت اين گروهها آغاز خواهد شد و از آنجايي كه موضوعات زيادي در ميز مذاكره ما با غرب وجود دارد، اگر اين پروسه به نتيجه برسد، موضوعات خيلي زيادي حل و فصل خواهد شد.
وي با اشاره با تهديدات آمريكا تاكيد كرد : تهديدات آمريكا نه تنها بر ما بلكه بر روند مذاكره اروپايي ها نيز تاثير نداشته و اروپايي ها مكررا مطرح مي كردند كه ما فارغ از جنجال هاي تبليغاتي ، اين پروسه كاري را به جد دنبال خواهيم كرد.
نظر شما