۱۶ اسفند ۱۳۹۰، ۱۰:۳۵

انور:

مهمانی کوچک بر سر سفره های هفت سین/ لزوم رعایت موارد بهداشتی

مهمانی کوچک بر سر سفره های هفت سین/ لزوم رعایت موارد بهداشتی

راور - خبرگزاری مهر: رئیس شبکه دامپزشکی راور بر لزوم رعایت توصیه های بهداشتی در نگهداری از ماهی قرمز تاکید کرد.

احمدرضا انور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز و تهیه ماهی قرمز برای سفره هفت سین، نیاز به اطلاع رسانی در بین هموطنان از مخاطرات و روش های نگه داری آن لازم و ضروری است و بهتر است برای نجات ماهی قرمز به جای ترساندن مردم بر آگاهی آن ها بیافزاییم.

انور با بیان این مطلب افزود: ماهی قرمز، گلدفیش یا نام علمی آن کاراسیوس اوراتوس از معمول ترین ماهی هایی است که در منزل می توان از آن ها نگهداری کرد.

وی گفت: این حیوان کوچک خانگی که بسیار جذاب و دوست داشتنی است در صورت مراقبت مناسب می تواند تا چند سال در کنار ما در منزل زندگی کند.

انور بیان داشت: طول عمر 10 تا 20 ساله برای این ماهی غیر معمول نیست و طول عمر بیش از 40 سال نیز برای ماهی قرمز ثبت شده است.

این مسئول در رابطه با شرایط نگه داری ماهی قرمز افزود: ماهی قرمز به عواملی نظیر هوا، دما، آب و غذا به مقدار مناسب نیاز دارد تا هم خود سالم بماند و هم احتمالا سلامتی ما را به مخاطره نیندازد.

وی اظهار داشت: ماهی قرمز در دمای بالای 25 درجه سانتیگراد آسیب‌پذیر بوده و تغییرات ناگهانی دما باعث مرگ آنها می‌شود مناسب‌ترین دما برای این ماهی بین 10 تا 25 درجه سانتیگراد است.

انور گفت: استفاده از آب شهری نیز برای ماهی قرمز مشکلی ایجاد نمی‌کند فقط برای خارج شدن کلر، قبل از عوض کردن آب ظرف حاوی ماهی، بگذارید که آب به ‌مدت حداقل 24 ساعت در ظرف مجزا بماند.

وی تصریح کرد: این عمل هم کلر موجود در آب را از بین میبرد و هم آب دمای محیط را پیدا می‌کند.

انور با بیان اینکه بهتر است هر هفته یک یا دو نوبت و فقط نیمی از آب ظرف ماهی تعویض شود گفت: در مورد غذا نیز اگر در شبانه روز یک یا دو نوبت غذا به ماهی بدهیم، نیاز آن بر طرف می‌شود.

وی ادامه داد: غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات برای این حیوان مناسب است و حتی الامکان از غذاهای آماده آن‌هم به اندازه‌ای که در آب باقی نماند بهتر است استفاده شود.

انور در ادامه گفت: کارشناسان دامپزشکی طی نظارت‌های ادواری که از مراکز تهیه، تکثیر و پرورش ماهیان به‌عمل می‌‌آورند ضمن نمونه‌برداری از آب ‌و ماهی موارد بیماری‌های ویروسی، باکتریایی، انگلی و قارچی را که به ‌عنوان بیماری‌های اولویت‌دار اعلام شده است را در آزمایشگاه مورد بررسی قرار داده و با موارد غیربهداشتی برخورد می‌کنند.

وی ادامه داد: درصورت عدم ‌رعایت بهداشت، این موجود زنده نیز می‌تواند همانند سایر موجودات، بیمار‌یزا شود که مهم‌ترین آنها بیماری‌های گوارشی و زخم‌های پوستی هستند.

انور گفت: در همین ارتباط کودکان، افراد مسن و کسانی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند، از سایرین حساس‌ترند.

وی تصریح کرد: از میان بیماری‌های مشترک بین آبزیان و انسان که ممکن است مخاطرات بهداشتی به همراه داشته باشد می‌توان به اریزپیلوئید، ویبریوز، سالمونلوز، میکوباکتریوم ماریوم، کلوستریدیوم بوتولینوم، یرسینیوز اشاره کرد.

انور در انتها با اشاره به لزوم رعایت توصیه های بهداشتی گفت: توصیه می شود ماهی قرمز شب عید خود را از مراکز معتبر تحت نظارت شبکه های دامپزشکی تهیه فرمایید و استفاده از دستکش خصوصا برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی استفاده شود.

وی گفت: مراجعه به پزشک در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی های پوستی و اینکه در صورت عدم تمایل به نگهداری ماهی، پس از ایام نوروز، از رها سازی  ماهی در منابع آبی خودداری و در مکان های مشخص شده توسط شهرداری رها شوند.
 

کد خبر 1553019

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha