به گزارش خبرنگار مهر، در حالی که شهرستانهای استان تهران ظرفیت عظیمی در جذب گردشگر و ایجاد جاذبه های توریستی دارند اما آنطور که شایسته و در خور پتانسیلهای این ظرفیتهاست به آن پرداخته نشده است.
استان تهران جمعیت بالایی را در خود جای داده اما حتی این جمعیت 14 میلیون نفری نیز کمتر شناختی از پتانسیلهای بالقوه و بالفعل گردشگری شهرستانهای مختلف این استان دارند چه برسد به مردم ایران که استان تهران را خلاصه در تهران بزرگ و پایتخت می دانند.
ظرفیتی که با سرمایه گذاری در بخش گردشگری علاوه بر ایجاد اشتغالزایی می تواند جمعیت کثیری از مرکز استان را به این شهرستانها سرازیر کرد.
با توجه به نزدیک شدن به ایام تعطیلات نوروزی و افزایش سفرها در این روزها قصد داریم بخشی از جاذبه های طبیعی و تاریخی گردشگری در این شهرستانها را به مردم این دیار معرفی کنیم تا شاید در روزهای تعطیل ذوق گشت وگذار در این منطقه ها را در سر بپرورانند.
دشت شقایق ملارد؛ چادری سرخ بر سر زمین
دشت شقایق ملارد در دامنه های منطقه اخترآباد، زمینی یکسره سرخ است که در بهار چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند و هر انسانی که اندکی حس شاعرانه داشته باشد ساعتها بر تپه ای نشسته و ذهنش به طراوش جملاتی می پردازد که با دیدن کمتر صحنه ای توانایی آن را پیدا می کند.
نقاش عالم و با بصیرت دنیا، رنگهای این دشت را متفاوت از دیگر دشتها ترکیب کرده و منظره ای را به وجود آورده که یکبار دیدنش بسیار ارزشمند و به یاد ماندنی است.
در فصل بهار و با کاهش دما، دامنه کوه ها و تپه های زیبای اختر آباد ملارد به وسعت چندین هکتار پوشیده از گل های شقایقی می شود که سرخی آن از دور دستها نیز قابل مشاهده است؛ آنچنان که گویی چادری سرخ بر روی دشت کشیده شده است.
این منطقه در 40 کیلومتری غرب شهریار و 25 کیلومتری جنوب غرب شهر صفادشت (بی بی سکینه) واقع است و می تواند با توجه بیشتر مسئولین یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری شهرستان ملارد تبدیل شود.
اطلاع رسانی گسترده تر، وجود راهنمایان گردشگری، احداث امکانات و تسهیلات رفاهی در محدوده دشت شقایق و ... می تواند در جذب بیشتر ایرانگردان و جهانگردان و حتی توریست خارجی در بهترین فصل گردشگری ایران تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.
دشت شقایهای وحشی ملارد یکی از دشتهای شقایق نادر در جهان است که در دامنه جنوبی کوه های جارو واقع شده و می تواند در فصل بهار به ویژه در اردیبهشت هر سال طبیعتگردان بسیاری را به سوی خود جذب کند.
روستاهای دورافتاده اخترآباد به واسته این دشت می تواند به روستاهای هدف گردشگری تبدیل شده و هر ساله مسافران زیادی را در خود اسکان دهد.
در این منطقه علاوه بر دشت شقایقها بیش از ۳۰ رشته قنات جاری و بیش از۲۰ اثر تاریخی فرهنگی وجود دارد.
در مجموع یکی از جاذبه های گردشگری ملارد در فصل بهار این دشت است که اگر به آن بها داده شود و با همکاری تمامی مسئولان و رسانه ها در حد کافی معرفی شود، مانند دشت لاله های واژگون استان چهارمحال و بختیاری و باغ لاله گچسر جاده چالوس شهره خوبی پیدا می کندو می توان بهره فراوانی از توسعه گردشگری در این منطقه به نفع مردم این شهرستان برد البته به منظور حفظ این دشت زیبا باید به کنترل چرای دام در منطقه اخترآباد شد زیرا بخش زیادی از درآمد مردم منطقه اخترآباد از بخش دامداری است و برای حفظ این آثار بکر طبیعی نیاز به جلوگیری از چرای بی رویه دام در این دشت کرد.
در جایی که کشورهای همجوار ایران از کوچکترین پتانسیل خود برای جذب گردشگران ایرانی استفاده می کنند جا دارد مسئولان حوزه گردشگری با فراهم آوردن زیرساختها گامی اساسی در جهت حفظ و توسعه طبیعتهای زیبای کشور از جمله شهرستانهای استان تهران بردارند تا بتوان از درآمد بخش گردشگری را در کشور افزایش داد.
......................................
سیما حریان
نظر شما