۲۲ اسفند ۱۳۹۰، ۲۱:۳۵

گزارش خبری/

اهداف حضور آمریکا در افغانستان؛ ویرانی و کشتار تنها نتیجه لشگرکشی

اهداف حضور آمریکا در افغانستان؛ ویرانی و کشتار تنها نتیجه لشگرکشی

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل : پس از 10 سال حضور آمریکا در افغانستان، بسیاری از غیر نظامیان و مردم بیگناه در بمباران ها و حملات وحشیانه نیروهای آمریکایی و ناتو کشته و زخمی شده و این اقدامات تجاوزکارانه همچنان ادامه دارد.

 نتیجه حضور آمریکا در افغانستان چیزی جز ویرانی شهرها و کشتار مردم بیگناه در این کشور نبوده و اخبار مربوط به بازداشت و شکنجه افراد غیرنظامی و آزار و اذیت مردم توسط نظامیان ناتو و بمباران مناطق مسکونی به بهانه تخریب پایگاه های نظامی طالبان و القاعده همه مشکلاتی است که حقوق اولیه و طبیعی انسانی را به شدت نقض می کند و اغلب نهادهای بین المللی مانند سازمان حقوق بشر با وجود وابستگی به غرب، تعداد زیاد تلفات غیر نظامیان افغان را تایید کرده اند.

این بار نیز خبر کشتار 16 غیر نظامی افغان توسط یک نظامی آمریکایی که دچار جنون آنی شده بود و به روی این 16 نفر که بیشتر آنان زنان و کودکان بودند آتش گشود، در نوع خود بی سابقه بوده و بازتاب گسترده ای در رسانه های جهان نیز به همراه داشت.
 
خبرگزاری آسوشیتدپرس از جمله رسانه های غربی است که در تحلیلی با چند سؤال کلیدی به طور کلی حضور آمریکا را در افغانستان به چالش کشیده است. این سؤال که چرا ایالات متحده اکنون در افغانستان حضور دارد، یکی از این سؤالهاست.

آسوشیتدپرس در جواب به این سؤال خود می نویسد: آمریکا در اکتبر سال 2001 میلادی تجاوز نظامی خود را به خاک افغانستان آغاز کرد.
 
این حمله به بهانه از بین بردن گروه القاعده انجام شد که از سوی واشنگتن به دخالت در حادثه یازدهم سپتامبر 2001 در آمریکا ، متهم شده بود. جنگنده ها و بمب افکن های آمریکایی طی چند هفته ، مواضع گروه طالبان را که در آن زمان بخش وسیعی از خاک افغانستان را در اختیار داشت و از شبکه القاعده به رهبری "اسامه بن لادن" حمایت می کرد، مورد حمله قرار دادند.
 
پس از آنکه طالبان در سال های 2005 و 2006 دوباره شکل گرفت و قدرت یافت، "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا پس از روی کار آمدن در سال 2009 به حضور خود در جنگ علیه طالبان قوت داد. اوباما اعلام کرد که هدف از ادامه جنگ شکست و از بین بردن القاعده و متحد آن یعنی طالبان است.
 
آسوشیتدپرس در این تحلیل به تلفات ارتش آمریکا و کشته شدن نظامیان این کشور نیز اشاره می کند و می پرسد که تا کنون چه تعداد نیروی آمریکایی در این اشغالگری ده ساله کشته شده اند؟
 
در جواب این سؤال می نویسد: بر اساس آماری که آسوشیتدپرس منتشر کرده است، 1796 نظامی آمریکایی تا کنون در افغانستان کشته شده اند.
 
و اما آخرین سؤالی که مطرح می شود این است که هدف از ادامه حضور آمریکا چیست؟ براساس این تحلیل، آمریکا نه تنها به دنبال نابودی گروه القاعده است، بلکه می خواهد دولت افغانستان را برای محافظت از منافع خود در این کشور تجهیز کند.
 
شبکه خبری "دویچه وله" نیز با اشاره به نتایج یک نظرسنجی در آمریکا که از سوی روزنامه "واشنگتن پست" و شبکه "ای بی سی نیوز" انجام شده این مسئله را تحلیل کرده و می نویسد: طبق این نظر سنجی، 55 درصد از آمریکایی ها بر این باورند که بیشتر افغان‌ها با آنچه آمریکا در افغانستان در تلاش است انجام دهد مخالف هستند و 60 درصد آنان نیز گفته‌اند که جنگ در افغانستان "ارزش ندارد."
کد خبر 1558580

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha