نوروز مظهر مقاومت و تحمل سرما و تاریکی بشر اولیه است

استاد ادبیات و عرفان اسلامی با اشاره به اینکه نوروز کنایه‎ای از انسان اولیه در غار و بخصوص شبها بوده که احساس تاریکی و سرما می‎کرده گفت: بنابراین چنین انسانی منتظر صبح و نور و بهار و گرما بوده ‏است.

دکتر سید ابوطالب میرعابدینی در باره عرفان و معنویت در مراسم نوروز به خبرنگارمهر گفت: مراسم نوروز و همه آداب آن مقاومتی از انسانهای نخستین در برابر سرما و تاریکی است. اینکه مردمان آریایی باستان با درغار زیستن به هنگام زمستان وشب، سرما و تاریکی را تحمل می‎کرده و با آمدن صبح و بهار روز بلند شده و نور پدیدار می‎گشته است.

وی افزود: با کوتاه شدن شبها و بلندتر شدن روزها جنبه کنایی این قضیه هویدا می‎شود یعنی انسان در برابر تاریکی موفق شده است. بنابراین اینکه انسان اولیه در غار و بخصوص شبها احساس تاریکی می‎کرده منتظر صبح و نور بوده و بویژه منتظر آمدن بهار و گرما بوده است.

این استاد ادبیات و عرفان اسلامی ادامه داد: انسان غار نشین شبها از تاریکی دلش می‎گرفته و سپیده دم برایش مقدس بوده و از ترس و تاریکی رها می‎شده است. در همه ادیان سپیده دمان برای انسانها مقدس است. یعنی با آمدن نور انسان شادی می‎کرده زیرا از تاریکی نجات پیدا می‏کرده است.

این کارشناس زبان و ادبیات فارسی تصریح کرد: بنابراین وقتی می‌گوئیم نوروز یعنی روز نو یعنی روشن شدن آسمان و این روز باید با روز قبل فرق داشته باشد و در آن شادی و خوشحالی و زندگی و شور و نشاط و تازگی و مقاومت در برابر سرما و تاریکی نمایان باشد.

میرعابدینی اذعان کرد: نوروز شکلی و شمایلی است که از آن روزگاران برجا مانده است و مراسم و آئینهای آن از انسانهای اولیه باقی مانده است. نوروز سربلندی و افتخار و برکت و بشارتی برای بشر بوده که روزهای تاریکی به پایان رسیده و روز نو بهاران آغاز شده است.

وی افزود: قوم آریایی که خودش اعتقاد به نور دارد و حتی نور اطراف امامان و پیامبران و پادشاهان  نشانه ابدیت و جاودانگی و مقدس بودن آن شخصیتهاست. همه اینها را می‎شود در نوروز و آئین و آدابش پیدا کرد.عدد هفت نزد ایرانیان باستان مقدس بوده و هفت سین و آب و شمع آن نشانه زندگی و نورانیت نوروز است. هنوز هم ما با آمدن برق (روشن شدن لامپ) صلوات می‎فرستیم یعنی به نور  احترام می‎گذاریم. یا شمع را با فوت خاموش نمی‎کنیم یا بر آتش آب نمی‎ریزیم یعنی نمی‎خواهیم برنور و آتش بی احترامی کنیم.

این نویسنده درپایان اظهارداشت: آئین نوروز امروزه به همه کشورهای آریایی نژاد رفته است و در تاجیکستان و آسیای مرکزی و حوزه قفقاز هر کدام به نوعی با توجه به رسم و رسوم خاص خود نوروز را جشن می‌گیرند.

کد خبر 1562620

شهر خبر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha