به گزارش خبرگزاری مهر، "والتر برم" نویسنده روزنامه "سنت گالر تاگبلات" در این باره می نویسد : نیروهای بیگانه تلاش می کنند به گونه ای از افغانستان خارج شوند. حامد کرزای از نیروهای بیگانه می خواهد که به جای سال 2014 سال آینده از افغانستان خارج شوند.
وی می نویسد: جنگ در افغانستان به شکست منجر شده است. یعنی این جنگ با توجه به این برداشت غرب که در این کشور یک دموکراسی بر پایه استانداردهای غربی برقرار شود شکست خورده است. جنگ در افغانستان شکست خورده و کرزای که این موضوع را متوجه شده دیگر نمی خواهد طالبان را مهار کند، بلکه می خواهد آن را در قدرت سهیم کند. درخواست برای خروج نیروهای بیگانه پیش از موعد مقرر از سوی وی نیز در این همین راستاست.
این روزنامه در ادامه آورده است : طالبان که در راستای این جنگ باید نابود شود اینک نه فقط در بخشهای پشتونشین بلکه حتی در کابل نیز آنقدر قوی است که به مقرهای ناتو حمله می کند. این در حالی است که نه نیروهای نظامی افغانی و نه نیروهای بیگانه موجود در این کشور قدرت مقابله با آنها را ندارند. فقط طالبان نیستند که در کمین نشسته اند تا قدرت را در کابل به دست گیرند، بلکه ائتلاف شمال یعنی مخالفان طالبان در زمان زمامداری آنها و همچنین ژنرال دوستم مسئله دار در هزاره نیز خود را برای به دست گرفتن قدرت به محض خروج نیروهای نظامی بیگانه آماده می کنند و مصمم هستند تا این کشور جنگ زده را مجدداً به صحنه جنگ داخلی همانند زمان پس از خروج نیروهای شوروری سابق کنند.
سنت گالر تاگبلات در ادامه به نقل از "رون ویجیک"، مشاور نیروهای ناتو می نویسد :" امروز تلاش بر آن است تا دلیلی ارائه شود که ناتو برنده جنگ بوده است. ولی حتی این دلیل را هم به این آسانی نمی توان پیدا کرد. مخالفان جنگ همیشه تاکید می کردند که نیروهای بیگانه در افغانستان تلاش می کنند تا راه تجارت و دسترسی به ذخایر زیر زمینی در این کشور را برای خود تضمین کنند. اگر هدف این بوده باشد بازهم نیروهای بیگانه در افغانستان شکست خورده اند، زیرا قرارداد استخراج روزانه 80 هزار بشکه نفت در این کشور را کشورهای غربی امضا نکرده اند، بلکه چین امضاء کرده است. حتی قرارداد استخراج مس در منطقه موسوم به عیانک در افغانستان را نیز چین امضا کرده است. ضمنا قرارداد استخراج سنگ آهن افغانستان هم با هند امضا شده است. یک شرکت آمریکائی فقط توانسته قرارداد استخراج طلا در یک منطقه ای از افغانستان را به دست آورد که آن هم در برابر 500 میلیارد هزینه جنگ و 1000 سرباز کشته شده برایش قرار دارد."
والتر برم می نویسد: کشتن اسامه بن لادن، رهبر شبکه تروریستی القاعده که در اصل دلیلی برای حمله آمریکا به افغانستان بود، تنها کارت برنده ایالات متحده در این جنگ چندین ساله است. ولی حتی کشته شدن بنلادن هم نشان داد که این شبکه تروریستی سرهای زیادی دارد و فقط به بن لادن محدود نبوده است. القاعده یک گروه تروریستی ایدئولوژیکی بدون کشور است که حتی با شکست موجود نیز بازهم به راه خود ادامه می دهد. وقتی غرب در افغانستان این شبکه را تحت فشار قرار داد، القاعده مسیر خود را تغییر داده و به پاکستان، یمن، عراق، سوریه، سومالی و یا نیجریه رفت. شبکه تروریستی القاعده امروز نه نیاز به رهبر و نه نیاز به طالبان دارد.
در پایان این مطلب آمده است: برای غرب امروز دیگر در افغانستان چیزی برای موفقیت وجود ندارد، زیرا وضعیت امروز این کشور را با جنگ نمی توان حل کرد. بنابراین صدها سرباز کشته ناتو و هزاران کشته افغانی، نتیجه تلخ این جنگ شکست خورده است.
نظر شما