به گزارش خبرنگارمهر، بسیاری نوسازی بافتها فرسوده را بعد از آلودگی هوای پایتخت مهمترین چالش تهران می دانند، اما اعضای شورای شهر تهران معتقدند عملکرد 7 ساله شهرداری در این حوزه چندان موفق نبوده است. آغاز برخورد شورا با این سازمان هنگام تصویب بودجه سال 90 شهرداری بود. اعضای شورا بودجه این سازمان را به تصویب نرساند و تنها یک دوازدهم بودجه هزینه ای آن را تصویب کرد.
مدیران شهرداری این برخورد را جدی نگرفتند. اما وقتی یک فوریت انحلال سازمان نوسازی در اردیبهشت ماه امسال به تصویب اعضای شورا رسید مدیران شهری متوجه شدند این تذکر شورا همانند سال های گذشته نیست و عزم شورا برای تحول در این سازمان جدی است.
هرچند تصویب دو فوریت تحقیق و تفحص از سازمان نوسازی بحث انحلال را کم رنگ کرد اما همچنان اعضای شورا به ناکارآمدی این سازمان و ابهام در عملکرد شرکتهای زیر مجموعه ان تاکید داشتند.
پیش بینی شورا برای اتمام تحقیق و تفحص دو هفته بود. اما مهر ماه امسال این گزارش بی آنکه نکته تازه ای بیش از آنچه که در شورا مطرح شده باشد به تصویب رسید.
فریدون درویش زاده، مدیرعامل سابق سازمان نوسازی شهر تهران سابق یک روز بعد از این تصویب در گزارشی خبری آمارهای خیره کننده ای از روند نوسازی بافتهای فرسوده داد و از تعامل خوبی که میان اعضای کمیته تحقیق و تفحص و سازمان وجود داشت خبر داد. موضوعی که با انتقاد شدید اعضای شورا روبرو شد.
او از سوده بودن تمامی پروژه های نوسازی خبر داده واعلام کرده بود: سازمان در فروش متری زمین به دنبال سودآوری نبود هرچند این پروژه نیز برای شهرداری زیانی در پی نداشت.
رئیس شورای شهر تهران یک روز بعد از این نشست خبری در جلسه علنی شورا در واکنش به اظهارات رئیس سازمان نوسازی شهرداری تهران گفت: شورا در خصوص این سازمان کریمانه برخورد میکند اما آنها آمارهای غیرواقعی می دهند لذا اعلام میکنم رئیس سازمان نوسازی تخلف کرده و تمامی شرکتهای زیرمجموعه آن باید منحل شوند و در لیست سیاه قرار گیرند.
دوئل شهرداری با شورا بر سرسازمان نوسازی با کناره گیری درویش زاده و جایگزینی جعفری که در گذشته شهردار مناطق 9 و 13 بود پایان گرفت و کوچک سازی سازمان جای انحلال را گرفت. اما پایان این چالش چندان خوش نبود و در زمانی که متمم بودجه سال 90 به صحن شورا آمد نکات تازه تری از تخلفات این سازمان مشخص شد. نکاتی که از چشم اعضای کمیته تحقیق و تفحص شورا نیز پنهان مانده بود.
در جریان چهارصد و بیست و چهارمین جلسه شورای شهر تهران زمانی که اعضای شورای شهر در حال بررسی بخش هزینه ای متتم بودجه سال 90 شهرداری بودند به بازپرداخت وامی 230 میلیاردی در سازمان نوسازی برخورد می کنند. وامی که کسی از نحوه دریافت آن اطلاعی نداشت .
اما مدیر جدید چندان دوست ندارد که چالش مدیران قبلی دامن گیر او شود. علیرضا جعفری رئیس سازمان نوسازی شهر تهران با تاکید بر این که سیاست جدید این سازمان تعامل و هماهنگی کامل با اعضای شورای شهر است گفت: بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده پایتخت از اولویت های پایتخت است که با همکاری شورای شهر در حل این مشکل تلاش می کنیم و با گذشتن از موضوعاتی که در گذشته مطرح شده است در آینده مشکلات این سازمان رفع شود .
گلایه های اخیر اعضای شورای شهر درهنگام تصویب بودجه سال 91 شهرداری نشان می دهد مدیر تازه فرصت چندانی برای جلب اعتماد شورا ندارد.
نظر شما