به گزارش خبرنگارمهر، نوروز سال 90 بود که وعده ابلاغ و رونمایی از طرح تفصیلی شهر تهران داده شد اما این وعده یک سالی با تاخیر اجرایی شد و در این میان اعتراضات زیادی هم نسبت به ساخت و سازهایی که بر خلاف این سند در سطح شهر در حال انجام بود در شورای شهر مطرح شد.
اما طرح تفصیلی شهر تهران چیست؟ طرح تفصیلی را می توان نقشه راه ساخت و ساز در پیاتخت دانست. در این طرح پایتخت به 4 پهنه سکونت، فعالیت، مختلط و حفاظتسبز تقسیم شده است که به موجب آن، زمینهای قابل استفاده در شهر، برحسب قرارگیری در یکی از این قسمتها، مشمول یکی از انواع ساختوسازهای مجاز خواهد شد به این معنی که در هر پهنه مقررات با دیگری متفاوت است.
در پهنه "سکونت" که در نقشههای مخصوص شهرداری تهران مشخص شده و مناطق بهخصوصی از شهر را شامل میشود، مجوز ساختوساز فقط برای کاربری مسکونی با تراکم 2 طبقه تا نهایت 6 طبقه صادر میشود و برای یکسری از مناطق ویژه شهر نیز اجازه بلندمرتبهسازی با شرایط خاص، در حد 12 طبقه و بیشتر نیز داده خواهد شد. در طرح تفصیلی تاکید شده برای بلندمرتبهسازی در مناطق ویژه، سازنده باید طرح توجیهی بیاورد.
پهنه "فعالیت" قسمتهایی از شهر است که وجه غالب آن، کار و فعالیت بوده و سهم سکونت در آن بسیار محدود است. این پهنه مناطق بسیار متراکم تهران که دسترسیهای ضعیف به آن وجود دارد را شامل میشود.
ارتفاع ساختمانهایی که در پهنه فعالیت احداث میشوند بین 2 تا 12 طبقه و حتی بیشتر خواهد بود، به این معنی که در مناطقی از تهران که در پهنه فعالیت قرار میگیرند اجازه ساخت بلندمرتبه داده میشود اما کاربری این سازههای بلند، غیرمسکونی خواهد بود.
پهنه سوم که "مختلط" نام دارد، مناطقی از تهران را شامل میشود که در آنها، شهرداری اجازه ساختوسازهای توام یعنی کاربری مسکونی و تجاری را با هم میدهد. این پهنه قسمتهایی از شهر تهران است که از رشد خزنده فعالیت در بافتهای مسکونی پدید آمده است.
در پهنه "مختلط" حداکثر ارتفاع ساختمانهای جدید 9 طبقه تعیین میشود که ساختمانهایی که کاربری تجاری، اداری و مسکونی را با هم داشته باشند، حداقل باید 4 طبقه ارتفاع را رعایت کنند.پهنه چهارم در تهران "حفاظتسبز" نام گرفته که مناطق به خصوصی در پایتخت که به هیچوجه نباید در آنها ساختوساز شود را شامل میشود.
اسفند ماه بود که رئیس شورای شهر و شهردار تهران خبر از تصویب نهایی این سند در کمیسیون ماده 5 دادند اما به فاصله چند روزغراوی ، دبیرشورایعالیشهرسازیومعماری اعلام کرد هنوز این سند به طور کامل در این کمیسیون بررسی نشده است. با این وجود مدیران شهری دوباره بر تصویب نهایی این طرح در کمیسیون ماده 5 تاکید کردند.
در این میان هیربد معصومی ،معاون معماری وشهر سازی شهر تهران با این توجیه شهردار که " تاکنون برای این طرح نیاز به تصمیم سازی و پخته شدن داشتیم که وی (معصومی )با سابقه ای که داشت این بخش از کار را به سرانجام رساند اما از امروز این کار نیازمند یک فرد پرانرژی و پرتحرک است زیرا اجرایی شدن طرح تفصیلی کاملا به یک کار میدانی نیاز دارد." جای خود را به دیگری داد.
نظر شما