۱۰ فروردین ۱۳۹۱، ۱۴:۵۳

گزارش خبری مهر؛

یک مهمانی به صرف چای / تکلف سدی بر راه رفت و آمدها

یک مهمانی به صرف چای / تکلف سدی بر راه رفت و آمدها

غرب استان تهران - خبرگزاری مهر: شب نشینی رسم دیرینه ایرانیها بوده که به دلیل گرفتاری دنیای امروزی و ورود تکلف و ظواهر زیاد به زندگیها، روز به روز در حال کمرنگ تر شدن است؛ از همین حالا بیایید مهمانیهایی به صرف چای بگیریم تا شروع مجددی برای گسترش شب نشینی ها شود.

به گزارش خبرنگار مهر، زندگی شهری امروز سختیها و مشکلات خود را دارد، مشکلاتی که گاه کمرمان را خم می کند، گاهی ناامیدمان می کند و گاهی هم عصبانی، در این زندگی پرهیاهو تنها دلخوشیمان پس از یک روز پر مشغله به نشستن شب هنگام در کنار اعضای خانواده است.

گاهی هم به دیدن بستگان و نزدیکان خود می رویم، با اینکه شاید این روزها دید و بازدیدها کمتر شده باشد و به رفت و آمد با
بستگان درجه یک تقلیل یافته اما خدا رو شکر این سنت حسنه از بین نرفته است اما چرا هرچه که زمان به جلو می رود این دید و بازدیدها، شب نشینی ها، دعوتهایی که اقوام به صرف ناهار و شام از یکدیگر دارند و نظایر اینها تغییر شکل داده و مردم به گرفتن یک تماس و حتی فرستادن پیامک برای احوالپرسی بسنده می کنند؟

یک کارمند 36 ساله  در خصوص علت این کمرنگ شدن روابط گفت: من ضمن سر کار رفتن در حال تحصیل هم هستم، پسر
کوچکم هم که در شبانه روز چهار تا پنج ساعت من را می بیند و در کنار این باید به فکر تفریح او و همسرم هم باشم، تازه اگر جمعه ها مجبور نشوم به سرکار بروم شاید بتوانیم سری به خانه پدر و مادر خود و همسرم بزنیم، حال شما قضاوت کنید ما کی وقت دید و بازدید از بستگان دور و نزدیک خود را خواهیم داشت؟

خانم 45 ساله ای نیز در این خصوص اظهار داشت: بعضی از فامیلها و دوستان ما وقتی که به خانه شان می رویم با چندین نوع میوه و غذا و ... از ما پذیرایی می کنند و هنگامی که ما می خواهیم آنها را دعوت کنیم یا باید خود را به زحمت انداخته و کلی خرج کنیم یا اینکه سرشکسته شویم و از آنها به صورت ساده پذیرایی کنیم.

سمیه کلامی ادامه داد: درست است، ما سعی می کنیم اهل چشم و هم چشمی نباشیم اما شاید دیگران این را به حساب فقر ما بگذارند و ارتباطشان را با ما کمتر کنند یا با دید حقارت به ما نگاه کنند.

انسانهای مومن هم نوع خود را به خجالت نمی اندازند

امام‌ صادق‌ (علیه السلام)می‌فرماید: افراد با ایمان‌ از برادر مؤ‌من‌ خود خجالت‌ نمی‌کشند و من‌ نمی‌دانم‌ کدام‌ یک‌ از این دو شگفت‌تر است: کسی‌ که‌ هنگام‌ ورود برادر خود او را به‌ تکلّف‌ می‌اندازد یا کسی که‌ خود به‌ سراغ‌ تکلف‌ برای‌ مهمان‌ می‌رود؟!

یک جامعه شناس علت این موضوع را اهمیت یافتن مسائل ظاهری و جزئی بر اصل دید و بازدید می داند و تنها راه رهایی از این قید و بندها را رعایت ساده زیستی عنوان می کند.

خدیجه محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نکات قبلی چشم و هم چشمی در بعضی خانواده ها را نیز علت دیگر دانست و  گفت: چشم و هم چشمی، الگو برداری از شیوه زندگی غربی، تجمل گرایی و... از جمله عواملی هستند که باعث می شوند مردم از سنت ساده زیستی دور شده و این سبک زندگی را بیشتر بپسندند.

مهمانی به صرف چای

مردی 61 ساله از خاطرات دوران کودکی خود گفت: وقتی که کودک بودم، اقواممان پیش از آمدن به خانه یکدیگر اطلاع می دادند و دقیقا این عبارت را به کار می بردند: امشب می خواهیم به خانه تان بیاییم، گفتم خبری بدهم شاید قند و چای در خانه نداشته باشید.

علی خلج پذیرایی ساده عامل صفا صمیمیت افراد دانست و گفت: دیگر اگر قرار باشد مهمان به خانه مان بیاید نگران مرغ و گوشت و برنج و سیب و پرتقال و موز و کیوی و نارنگی و ...نیستیم، از فرزندمان پول قرض نمی گیریم تا این مهمانی را راه بیندازیم و وعده پس دادن چند برابرش را به او بدهیم.

رسول‌ خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) می‌فرمایند: هیچ‌ کس‌ نباید بیش‌ از توانش‌ خود را برای‌ مهمانی‌ به‌ زحمت‌ اندازد.

خرجهای سنگین مهمانیها از تکرار این عمل انسان دوستانه می کاهد

کارشناس اقتصاد نیز در این خصوص گفت: وجود خرجهای اضافی جهت پذیرایی از مهمان، علاوه بر از بین بردن احساس صمیمیت، به دلیل داشتن هزینه های سنگین برای صاحبخانه وی را از تفکر به جنبه های مثبت این آمد و شد
باز می دارد و رفته رفته افراد را وادار می کند تا کمتر از برنامه های شب نشینی و مهمانی نهار و شام استقبال کنند.

هوشنگ حسینی در ادامه به طرف دیگر قضیه اشاره کرد که همان میهمان باشد و گفت: علاوه بر این افرادی هم که به مهمانی می روند  باید با خریدن شیرینی، هدیه و ... به خانه میزبان بروند که این نیز مشکل دیگری است که اکثر ما مبتلا به آن هستیم، وجود این امر هم از نظر اقتصادی هزینه هایی را در بر دارد و هم افراد را به خوردن مواد غذایی غیر مفید وا می دارد.

میوه به جای شیرینی

بردن میوه به جای شیرینی و شکلات برای میزبان رسمی است که این روزها برخی خانواده ها آنرا اجرا می کنند و از آثار آن بسیار رضایت دارند.

این رسم زیبایی است که ما هرگاه به خانه کسی می رویم به اصطلاح دست خالی نمی رویم اما این رسم نباید جای خود را به متداول شدن خرید یک کالای خاص به عنوان مثال شیرینی و شکلات بدهد.

حتی می توان یک شیشه کوچک مربا یا ترشی که خودت آنرا درست کرده ایم ببریم.واقعا کدامیک بهتر است؟ دو کیلو
شیرینی حدود 15 هزار تومان یا یک شیشه مربا که تقریبا سه هزار تومان هزینه اش است؟

با هم قرار بگذاریم از ابتدای همین سال جدید تکلف را از پذیرایی، مجالس، میهمانیها و به طور کلی روابطمان دور کرده و شروع کنیم به ساده برگزار کردن آن.

باور داشته باشیم که اگر ما این رسم را متداول کنیم، به اندک زمانی دیگران هم با ما همنوا خواهند شد و به تبع آن بیشتر
یکدیگر را ملاقات کرده و از باهم بودن لذت بیشتری خواهیم برد.

امشب او را به چای دعوت کن
 
...................................
مینا صفدری
کد خبر 1564292

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha