۱۴ فروردین ۱۳۹۱، ۱۲:۵۱

توسط پژوهشگران کشور محقق شد:

توانمندی کشور در اندازه ‌گیری دقیق مواد سمی در آب

توانمندی کشور در اندازه ‌گیری دقیق مواد سمی در آب

پژوهشگران دانشگاه ارومیه با استفاده از نانو ذرات نقره روشی را عرضه کردند که می تواند مقادیر کم مواد سمی و خطرناک سیانید را در محیط های آبی اندازه گیری کند.

به گزارش خبرنگار مهر، سیانید یکی از ترکیبات بسیار سمی است که در صنایع مختلف از جمله فرایند استخراج طلا از معدن، تولید آفت کش ها و رزین ها و انجام واکنشهای آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد.

آلودگی منابع آبی با ترکیبات سیانید، یکی از معضلات مهم زیست محیطی محسوب می شود از این رو محققان روشهای مختلفی را برای اندازه گیری سیانید در منابع آبی ارائه کردند که از آن جمله می توان به سنسورهای حساس به سیانید اشاره کرد. 

در حال حاضر بیشتر روشهای تشخیص سیانید از طریق "رنگ سنجی" بر پایه رنگهای آلی و قابل کاربرد در محیط های آلی استفاده می شود که در این راستا پژوهشگران دانشگاه ارومیه با اجرای پروژه تحقیقاتی با استفاده از نانو ذرات نقره سنسوری را برای اندازه گیری مقادیر کم سیانید در محیط های آبی عرضه کردند.
 
صلاح الدین حاجی زاده- مجری طرح در این زمینه توضیح داد: اساس این روش یک واکنش اکسایش میان نانو ذرات نقره و اکسیژن حل شده در حضور یون سیانید است.
 
وی با اشاره به مزایای این روش ادامه داد: روش عرضه شده ساده، سریع، حساس و ارزان است ضمن آنکه در این روش، نیازی به استفاده از حلال های آلی نیست.
 
مجری طرح با تاکید بر اینکه با این روش می توان مقادیر کم سیانید در محیطهای آبی را اندازه گیری کرد، همچنین یادآور شد: با استفاده از این روش می توان به سادگی و با چشم غیر مسلح و یا دستگاه اسپکتروفوتومتر به راحتی اقدام به تشخیص و اندازه گیری میزان سیانید در آب کرد.
کد خبر 1567068

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha