محمدمهدی مجذوبی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه درارزیابیهای انجام شده از سلامت مادران مهمترین خطری که سلامت مادران را تهدید میکند، سزارینهای بیمورد است، گفت: متاسفانه افراد به طور کاذب به آن روی آورده اند.
سزارین مرگ و میر مادران را افزایش داده است
وی با بیان اینکه کاهش آمار سزارین نیازمند تلاش جدی است، گفت: تا زمانی که تعداد سزارین در کشور با کاهش مواجه نشود کاهش مرگ مادران نیز ممکن نخواهد بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: برگزاری کنگره ملی زایمان ایمن با همکاری دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، معاونت تحقیقات و فناوری و معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی همدان و در راستای توجه به علل مرگ مادران مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه کنگره ملی زایمان ایمن در روزهای 20، 21 و 22 اردیبهشت ماه سال جاری برپا میشود، عنوان کرد: برگزاری این کنگره سیاست گذاری و برنامه ریزی کشوری در زمینه زایمان طبیعی است.
مجذوبی گفت: محور دوم برگزاری نخستین کنگره زایمان ایمن در همدان، تأکید بر دیدگاه جامعه و پزشکان در راستای انتخاب سزارین یا زایمان طبیعی و محور سوم نیز توجه دادن عوارض سزارین و زایمان طبیعی در مادران است.
نقش ورزش در زایمان طبیعی باید مورد توجه قرار گیرد
وی با بیان اینکه ارائه استانداردهای زایمان طبیعی و سزارین و بیان عوارض سزارین و زایمان طبیعی در نوزادان از دیگر محورهای برگزاری کنگره ملی زایمان ایمن است، اضافه کرد: در این کنگره ارائه راهکارهای ترویج زایمان طبیعی و کاهش سزارین، جنبههای روانی مؤثر در انتخاب نوع زایمان، مسائل قانونی متعاقب زایمان سزارین و نقش ورزش در زایمان طبیعی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ابراز امیدواری کرد: برگزاری این کنگره گام مؤثری در راستای فرهنگ سازی و زمینهسازی برای کاهش سزارین در استان همدان باشد.
بیش از 40 درصد زایمانها از طریق سزارین انجام میشود
وی با بیان اینکه ابعاد مختلف زایمان ایمن در چند ماه گذشته در جلسات تخصصی مورد بررسی قرار گرفته است، عنوان کرد: بیش از 40 درصد زایمانها در کشور از طریق سزارین انجام میشود.
مجذوبی عنوان کرد: در همدان نیز حدود 40 درصد از زایمانها از طریق سزارین انجام میشود که بر این اساس باید در راستای کاهش سزارین به طور جدی اقدام کرد.
وی عنوان کرد: در راستای کاهش آمار سزارین عوامل مختلفی نظیر فرهنگ عمومی، مراقبتهای بعد از زایمان طبیعی، تجهیز مکانهای زایمان طبیعی در بیمارستانها، ترویج زایمان بدون درد فیزیولوژیک و دارویی مورد توجه قرار گرفته است.
نظر شما