امید عزیزی در گفتگو با خبرنگار مهر به ارزش بالقوه صنایع دستی گیلان اشاره کرد و افزود: اگر این صنایع ساماندهی و تقویت شوند و سرمایه گذاری مناسب در مورد تولید آنها صورت گیرد می تواند کمک شایانی به توسعه اقتصادی کشور کند.
وی اظهارداشت: بدون شک یکی از افتخارات هر ملت و کشوری، صنایع بومی و دستی آن کشور است چرا که این این هنر- صنعت بی بدیل و بی رقیب حاصل ذوق و هنر، سلیقه، ابتکار و خلاقیت هنرمندان و صنعتگرانی است که پیام فرهنگی نسلها را در محصولات تولیدی خود متجلی و از آن پاسداری می کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان گفت: صنایع دارای ویژگی های مختلفی از قبیل ملی، غیر وابسته، قابلیت ایجاد و توسعه در تمامی مناطق شهری، روستایی و عشایری، عدم نیاز به کارشناسان خارجی، دسترسی آسان به مواد اولیه و ابزار کار مختصر و ارزان، ارزش افزوده بالا، عدم نیاز به سرمایه گذاری زیاد، بستر ساز صنعت گردشگری، عدم آثار مخرب زیست محیطی، ایجاد درآمد مکمل، قدرت اشتغال زایی و غیره است.
وی افزود: صنایع دستی اصلی ترین سند هویت تاریخی ملتهاست چرا که بخشی از میراث فرهنگی ماست، نسل امروزی باید بداند که از چه پشتوانه فنی، تکنیکی و هنری برخوردار بوده است.
عزیزی ادامه داد: در گیلان انواع صنایع دستی از قبیل خراطی و نازک کاری چوب، منبت کاری، معرق کاری، حصیر بافی، بامبو بافی، مروار بافی، سفالگری و سرامیک سازی، نقاشی روی کدو، نمد مالی، شالبافی، ابریشم بافی، جاجیم بافی، گلیم بافی، چموش دوزی، قلابدوزی، چادر شب بافی، قالی بافی و غیره تولید می شود.
وی همچنین بر لزوم پرورش استعداد ها و شکوفایی خلاقیتها در زمینه صنایع دستی و بومی استان تاکید کرد و افزود: صنایع دستی صنعتی چند بعدی و یا چند وجهی است بنابراین غیر از جنبه های هنری و فرهنگی از نظر اقتصادی و اجتماعی نیز حائز اهمیت است.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان با اشاره به اینکه ریشه صنایع دستی استان بدون شک با گذشته تاریخی آن پیوند دارد، یادآورشد: سفالگری، گلیم بافی، ساخت انواع پای افزارها، انواع دوخت و دوزها و غیره هر یک نشانی از گذشته های دور دارند.
نظر شما