محمد حسن انتظاری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سن پیری و کهنسالی علاوه بر مشخصات ظاهری که سفید شدن موی سر و چروک شدن پوست صورت است با بخشی از بیماریهای ار جمله افزایش چربی خون، فشار خون و قند خون همراه است که اگر این علائم در سن جوانی بروز کند به نوعی شاهد پیری زودرس در این افراد هستیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به 20 درصد از افراد بالغ کشور مبتلا به قند خون بالا و 20 درصد مبتلا به فشارخون بالا هستند، بیان داشت: از آنجایی که هنوز به تعریف جامع و مشخصی از پیری زودرس دست پیدا نکردیم به همین دلیل نمیتوان تنها بر اساس درصد این نوع بیماریها در نسل جوان، میزان پیری زودرس را در کشور تخمین زد.
رئیس دانشکده تغذیه و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: با توجه به شیوع بالای بلوغ زودرس در ایران که بیشتر در جمعیت دختران شاهد آن هستیم، پیری فیزیولوژیک در این افراد رشد بیشتری میگیرد.
وی با اشاره به اینکه عوامل زیادی در پیری زودرس نقش دارد، افزود: آلودگی هوا، آب، فرسوده شدن زودتر بافتهای بدن در اثر طعمدهندههای مصنوعی به مواد غذایی و رنگهای مصنوعی که در نوشابهها و بستنیها به کار میرود و سیستم ایمنی بدن با آن سازش ندارد از این جمله است.
انتظاری با بیان اینکه جامعه پزشکی امروز نگران پیری زودرس و سالمند شدن جمعیت ایران است، ادامه داد: در صورتی که تغذیه افراد مناسب نباشد اعضای بدن هم فعالیت مناسب را انجام نمیدهد و علائم ظاهری پیری زودتر از سن سالمندی در افراد نمود مییابد.
وی گفت: از آنجائی که غذاهای آماده بیشتر غذاهای پرچرب، شیرین و پرکالری است و میزان مواد مغذی در این دسته از مواد غذایی نسبت به کالری دریافتی کمتر است سبب افزایش پرفشاری خون بالا و چربی خون بالا میشود که همین مسئله پیری زودرس میآورد.
نظر شما