۲۰ فروردین ۱۳۹۱، ۱۱:۰۴

مصطفی پور در گفتگو با مهر:

نهاد روحانیت نیاز به پالایش دارد/ مدرن کردن پاسخگویی به شبهات

نهاد روحانیت نیاز به پالایش دارد/ مدرن کردن پاسخگویی به شبهات

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم با اشاره به اینکه نهاد روحانیت نیاز دارد مدام از نظر علمی و اخلاقی به تکامل بیشتر دست یابد و ضعفهای اخلاقی و علمی خود را برطرف کند گفت: روحانیت باید قدرت پاسخگویی و آشنایی با شبهات روز را در خود زیاد کند.

به گزارش خبرنگار مهر در فرازی ازمنشور روحانیت حضرت امام(ره) آمده است: " مردم شریف ایران توجه داشته باشند که نوعاً تبلیغاتى که علیه روحانیت انجام مى‏پذیرد به منظور نابودى روحانیت انقلاب است، ایادى شیطان در تنگناها و سختیها به سراغ مردم مى‏روند که بگویند روحانیت مسبب مشکلات و نارساییهاست؛ آن هم کدام روحانى، روحانى بى‏درد و بى‏مسئولیت نه، بلکه روحانیتى که در همه حوادث جلوتر از دیگران در معرض خطر بوده است."

حجت الاسلام محمدرضا مصطفی پور درباره این سؤال که متاسفانه به نظر میرسد علیرغم هشدار حضرت امام، مقصر نشان دادن روحانیت فراگیر شده و تلاشهای دشمنان تا حدودی در جامعه موثر افتاده است به خبرنگارمهر گفت: درباره مردم و روحانیت باید به این مسئله توجه کنیم که چرا مردم به این موضع انفعالی درباره روحانیت رسیده‎اند. دوتا مسئله در این باره مؤثر است. یکی عملکرد خود روحانیون است که عملکرد منفی برخیها زیاد شده یا درواقع باید گفت عملکرد مثبت روحانیت درجامعه کاهش یافته است.این دسته از روحانیون بهانه دست مردم می‎دهند که مردم نسبت به کل روحانیت این موضع منفی را نشان دهند یعنی تفکیک بین روحانیت اصیل و غیراصیل قائل نشوند.

وی افزود: روحانیونی هستند که احساس مسئولیت نمی‎کنند و در مبارزه با باطل کوتاهی می‎کنند و حتی گاهی کارهایی انجام می‎دهند که درخور شأن و شئون روحانیت نیست. یعنی بعضیها مسئولیتی می‎پذیرند که از عهده آن مسئولیت بر نمی‎آیند یا دروغ می‎گویند و یا به هرنحوی خیانت می‌کنند. مسئله دوم تبلیغات جنجالی‏ای است که بوسیله آن، دشمنان بر افکار عمومی مردم تأثیرمی‎گذارند و مردم را به روحانیت بدبین می‎کنند. اگریک امر باطلی را تعداد زیادی از مردم بواسطه شایعه تکرار کنند بر همه مردم این شبهه مستولی می‎شود که نکند همه روحانیت از این دسته‎اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم تهران ادامه داد: این دو عامل دست به دست هم داده و خود به خود بهانه دست مردم ناآگاه و دشمنان نظام می‎دهند.

این محقق و پژوهشگر علوم دینی درمورد ضرورت بازخوانی منشور روحانیت در حوزه‎های علمیه هم اظهارکرد: در این رابطه روحانیت می‎بایستی یک تحقیق و مطالعه عمیق و دقیق با محور منشور روحانیت بکند؛ یعنی سازمان روحانیت تک تک روحانیون راشناسایی دقیق بکنند. با افراد ضعیف روحانیت چه به لحاظ علمی یا ضعف اخلاقی برخورد کنند؛ یعنی این دسته صلاحیت تدریس و آموزش در حوزه‎ها و یا بر مردم را ندارند. 

مصطفی پور تصریح کرد: در نهاد روحانیت باید یک پالایش از نظر صلاحیت افراد در امور محوله صورت پذیرد و اگر قابل اصلاح هستند اصلاح شوند و گرنه خلع لباس شوند. دوم با توجه به اینکه امروزه افکار و اندیشه‏ها به راحتی در دسترس همگان قرار می‎گیرد، روحانیت باید به روز و مدرن شود و قدرت پاسخگویی خود نسبت به شبهات تازه را تقویت کند.

وی درپایان یادآورشد: در علم مدیریت، آموزش در ضمن خدمت مطرح است که مدیران را از آخرین دستاوردهای این علم و استفاده از تکنولوژیهای مربوطه آگاه می‎کنند و آنها را به اشتباهات و خطاها و ضعفای مدیریتی خود آگاه می‌کنند. نهاد روحانیت هم نیاز دارد مدام از نظر علمی و اخلاقی به تکامل بیشتر دست یابد و ضعفهای اخلاقی و علمی خود را از بین ببرد. اگر هم با شبهه و اشکالات مطرح شده روز آشنا نیستند قدرت پاسخگویی و آشنایی با این شبهات را در روحانیت زیاد کنند.

کد خبر 1570995

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha