دكتر نيلوفر مهدوي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: عدم پيگيري مناسب درمان بيماري ها و اختلالات رواني و نيز قطع درمان اين بيماري ها، از جمله مهمترين مشكلات در زمينه اختلالات روانپريشي يا "سايكوتيك" است، بنابراين گسترش طرح ويزيت در منزل براي برخي اختلالات رواني موجب كاهش دفعات وهمچنين كاهش طول مدت بستري اين بيماران مي شود.
وي اظهار داشت: هم اكنون اين طرح در روستا ها، 18ميليون جمعيت روستايي به ميزان 83 درصد، تحت پوشش قرار داده و از اين طريق سيستم پيگير فعال درمان بيماري رواني را براي افراد ساكن در اين مناطق فراهم كرده است.
كارشناس اداره سلامت روان وزارت بهداشت و درمان تصريح كرد: متاسفانه طرح ويزيت در منازل و سيستم پيگير فعال براي افراد ساكن در شهرهاي كشور كه بيشترين ميزان جمعيت كشور را تشكيل مي دهند، پوشش مناسبي ندارد.
وي ادامه داد: با توجه به كمبود تخت هاي روانپزشكي در مراكز بهداشتي و درماني و بار مالي و هزينه هاي سنگين ناشي از بستري هاي مكرر اين بيماران، در سال جاري طرح ويزيت در منزل كه نوعي پيگيري فعال درمان بيماران رواني است را در پنج مركز به صورت پيش طرح به مرحله اجرا در آورده است.
دكتر مهدوي افزود: در صورتي كه اجراي اين پيش طرح با موفقيت همراه باشد، در آينده نزديك اين طرح در سراسر كشور اجرا مي شود تا بار ناشي از عود و بستري مجدد اين بيماران را كاهش يافته و آسايش بيشتري براي اين بيماران فراهم شود.
نظر شما