به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر فرید کرمی در آستانه روز آزمایشگاهیان با اشاره به مشکلات جامعه آزمایشگاهی کشور گفت: از نظر انجمن آسیب شناسی ایران مشکل اصلی نظام سلامت ایران ارتباط مستقیم مالی بیمار و پزشکان و سیستم های ارائه دهنده خدمات است. این مسئله باعث شده است که بیماران و پزشکان ارجاع دهنده بیماران، بدون واسطه سیستمهای نظارتی، خودشان ارزیاب و ممیز خدمات ارائه شده باشند و از آنجائیکه نه بیماران و نه پزشکان ارجاع دهنده توان ارزیابی و ممیزی دقیق خدمات ارائه شده را ندارند از اینرو خدماتی که با بوق و کرنای فراوان و نه الزاما با کیفیت بالا ارائه می شوند مورد توجه بیماران و پزشکان ارجاع دهنده قرار می گیرند.
وی افزود: در این فضا چون بیمار شخصا تامین کننده منابع مالی است گاهی مشاهده می شود که بیماران خود تعیین کننده مسیرهای تشخیص و درمان هستند و بدین شکل منابع مالی زیادی چه از جیب بیماران و چه از بودجه های سلامت به هدر می رود.
کرمی توضیح داد: در نظامهای بهینه سلامت، سیستمهای بیمه گری خصوصی با قرار گرفتن میان بیماران و سیستم های ارائه دهنده خدمات سلامت، از یک طرف با بکارگیری کارشناسان و ممیزین خبره از کیفیت ارائه خدمات اطمینان حاصل می کنند و از طرف دیگر مانع از افتادن بیماران در مسیرهای انحرافی تشخیصی یا درمانی می شوند و بدین شکل از پرت گسترده منابع مالی سلامت جلوگیری می کنند.
وی با تاکید بر اینکه در کشور کمبود مسئول فنی آزمایشگاه وجود ندارد، اظهار کرد: در حال حاضر به دلیل مشکلات مالی مراکز دولتی، برخی از آزمایشگاههای بیمارستانهای دولتی و تامین اجتماعی فاقد مسئول فنی هستند و این مسئله برخی از مسئولان را به این نتیجه گیری غلط رسانده است که کشور با کمبود مسئول فنی مواجه است. اما در واقع به دلیل سیاستگذاریهای اشتباه و صدور دستورالعملهایی که هیچ تفاوتی برای مناطق مختلف کشور اعم از مناطق محروم یا پایتخت قائل نیستند، وضعیتی به وجود آمده است که آزمایشگاههای زیادی با توان علمی و فنی محدود در شهرهای بزرگ تاسیس شده اند که هر کدام با اختصاص یک مسئول فنی به خود عملا مناطق مورد نیاز کشور را از خدمات این واجدین شرایط تصدی فنی آزمایشگاه محروم ساخته اند.
نظر شما