۲۲ فروردین ۱۳۹۱، ۱۴:۵۰

منصوریان در گفتگو با مهر:

الگوی جمعیت ایران رو به سوی سالمندی است

الگوی جمعیت ایران رو به سوی سالمندی است

دامغان – خبرگزاری مهر: معاون مرکز بهداشت شهرستان دامغان گفت: الگوی جمعیت در ایران از حالت جوانی در حال گذر به سوی سالمندی است

علی اکبر منصوریان در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به اینکه 10 درصد از جمعیت شهرستان دامغان سالمند هستند افزود: این میزان در مقایسه با جمعیت سالمندی استان سمنان و کشور حدود دو درصد بیشتر است.

وی یادآور شد: همچنین جمعیت سالمندی شهرستان دامغان از سال 55 تا 85 به بیش از 4/3 برابر افزایش یافته است در حالی که این شاخص در کشور 9/2 برابر بوده است.

الگوی جمعیت در ایران از حالت جوانی در حال گذر به سوی سالمندی است

منصوریان با بیان اینکه در ایران الگوی جمعیت از حالت جوانی در حال گذر به سوی سالمندی است اظهار داشت: این روند و رشد به حدود دو برابر رشد طبیعی جمعیت رسیده است.

معاون مرکز بهداشت دامغان تصریح کرد: یکی از نکات مهم این است که جمعیت سالمندی شهری از سال 1355 تا 1385 چهار برابر شده و این حالی است که جمعیت سالمندی روستایی در طی این 30 سال آهنگ افزایش کندتری داشته است و به حدود 8/1 برابر رسیده است.

نسبت سالمندان در مناطق روستایی بیشتر از مناطق شهری است

منصوریان افزود: نسبت سالمندان در مناطق روستایی بیشتر از مناطق شهری است و دلیل اصلی آن نیز مهاجرت نیروی جوان از روستا به شهر است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از نکات قابل توجه این است جمعیت سالمند کشور در تمام استان ها و شهرهای کشور طی 15 سال آینده یعنی از سال 1385 تا سال 1400 در حال افزایش است.

منصوریان افزود: جمعیت سالمند مرد بین سال های 1385 تا 1390 در اکثر استان ها بیشتر از جمعیت سالمندان زن بوده است.

سرعت بالای رشد جمعیت سالمندی در مقایسه با رشد جمعیت کل کشور

معاون مرکز بهداشت دامغان گفت: جمعیت سالمند زن بین سال های 1390 تا 1400 در کلیه استان ها و شهرستان ها از جمله دامغان بیشتر از مردان سالمند است که حاکی از زنانه شدن جمعیت سالمند در سال های آینده خواهد بود.

منصوریان تصریح کرد: با توجه به سرعت بالای رشد جمعیت سالمندی در مقایسه با رشد جمعیت کل کشور و افزایش سالخوردگان کشور و شهرستان دامغان در سال های آینده لزوم آینده نگری برای کنترل مسائل مربوط به سالمندان از نظر سلامت نظیر پیشگیری از بیماری های غیرواگیردار مانند قلبی و عروقی، سرطان ها، دیابت، تغذیه ای، تحرک بدنی کافی و بیماری های جسمانی و استخوانی باید مورد تاکید قرار گیرد.
 

کد خبر 1573296

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha