به گزارش خبرنگار مهر، استان البرز بالاترین نرخ بیکاری را در کشور به خود اختصاص داده و این در حالی است که مهد بسیاری از مراکز علمی، پژوهشی و دانشگاهی و صنعتی است وعلاوه بر آن دارای ظرفیت ها و پتانسیل های بالای گردشگری بوده و توانمند در جذب گردشگر و به تبع آن اشتغالزائی گردشگری و رونق اقتصاد گردشگری نیز است.
وجود دهها مرکز علمی، آموزشی، دانشگاه ها، پژوهشگاه مواد و انرژی، سازمان سنجش و در اختیار داشتن 13 درصد صنعت کشور و همچنین پتانسیل بالای گردشگری هیچ یک پاسخگوی درد بیکاری در البرز نشده و همچنان نرخ بیکاری در این استان مستعد بالا و بنا به اعلام های رسمی 17.7 بوده و از آن بدتر اینکه 21 درصد نیز نرخ رشد دارد.
یکی از مواردی که شاخص بیکاری در البرز را بالا برده خاصیت مهاجر پذیری آن است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد، اما نکته حائز اهمیت آنجا است که آیا روا خواهد بود اینهمه پتانسیل و ظرفیت موجود برای بهره برداری در زمینه اشتغالزائی و کارآفرینی را پشت بهانه مهاجر پذیری پنهان کنیم.
آیا اقدامات زیرساختی و بهره برداری درست و کارشناسانه از ظرفیت ها نمی تواند تا حد بسیار زیادی پاسخگوی درد جامعه بیکاران استان باشد؟
درصد بسیار زیادی از جمعیت بیکار البرز را جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند و شاید این امر دردی بزرگ تر از درد صدر نشینی در فهرست بالاترین نرخ بیکاران کشور را برای استان رقم می زند.
بی شک توجه به آینده این قشر که چندین سال وقت، انرژی و هزینه خود را صرف علم آموزی و افزودن بر دانش و آگاهی خود به امید بهره برداری در بازار کار و جامعه کرده اند، بیش از هر چیز دیگری مؤید ضرورت اقدامات اساسی و نگاه ویژه مسوولان به مقوله کارآفرینی و اشتغالزائی باشد.
بر همگان واضح و روشن است که بیکاری به ویژه در جوانان عواقب سوء و خطرناکی هم برای آنها و هم برای جامعه رقم می زند.
بیکاری و به تبع آن فقر اقتصادی، آسیب های اجتماعی زیادی از قبیل اعتیاد، طلاق، گرایش به دزدی و شغل های کاذب و مضر برای جامعه و افزایش جرم و جنایت را رقم زده و گاها جبران صدمات ناشی از بیکاری هزینه و توانی دو چندان نسبت به رفع معضل بیکاری را طلب خواهد کرد.
اگر به دنبال آن هستیم که بیکاری عاملی برای عقب ماندگی روزافزون استان در زمینه های مختلف فرهنگی، اجتماعی نشود، لازم است مسوولان از شعار دادن و سخن راندن در مقوله مبارزه با معضل بیکاری به ویژه بیکاری قشر جوان و مستعد استان خودداری کرده و کمر همت و اراده ببندند که طرح های بنیادین و کارآمد را رصد کرده و بر تن آنها جامه عمل بپوشانند.
با نامگذاری امسال به نام تولید ملی، حمایت از کارو سرمایه ایرانی می توان امیدوار بود که عملکرد و اقدامات و برنامه ریزیهای مدیران استانی در جهت تحقق خواست و مطالبه مقام معظم رهبری سیر کرده و تا اندازه خیلی زیادی از در کاهش نرخ بیکاری استان موثر باشد.
این امر منوط به آن است که خواست و مطالبه رهبری تنها به عنوان یک شعار بر سر در ادارات قاب نشده و با همت و غیرت مضاعف جامه عمل پوشانیده شود.
نرخ بیکاری البرز، برازنده ظرفیت های استان نیست
عزیز اکبریان نماینده مردم کرج، اشتهارد و آسارا در گفتگو با خبرنگار مهر در این خصوص با اشاره به وجود مراکز علمی، پژوهشی و تحقیقاتی مجهز و بنام استان و همچنین مراکز و شهرک های گسترده صنعتی و با تاکید بر پتانسیل بالای استان در حوزه گردشگری گفت: بالا بودن نرخ بیکاری برای استان توانمندی چون البرز برازنده نیست.
وی افزود: اقدام برای کاهش نرخ بیکاری در البرز تنها نیازمند نگاه ویژه مسوولان به ظرفیت های بالقوه استان برای اشتغالزائی و کارآفرینی و تلاش دو چندان آنها برای بالفعل کردن این ظرفیت ها است.
اکبریان تصریح کرد: روبرو شدن شعارگونه و وعده های بی جا در مرتفع کردن معضل بیکاری شایسته نبوده و اشتغال مقوله ای است که باید با آن علمی برخورد کرد.
وی با اشاره به اینکه اغلب بیکاران استان از جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند با تاکید بر این مطلب که شایسته و برازنده دانشجوی ایرانی نیست که جز تحصیل علم و دانش دغدغه دیگری داشته باشند افزود: نگاه و رویکرد مسوولان بیشتر به کارآفرینی و اشتغالزائی در حد کارگری و در خط تولید است که بی شک این گونه کارها پاسخگوی نیاز قشر تحصیل کرده نبوده و مشکل بیکاری آنها را رفع نمی کند.
وی افزود: بنابراین مسوولان باید به اشتغالزائی برای قشر تحصیل کرده نیز فکر کنند تا بیکاری بعد از تحصیل عامل بی انگیزگی برای ادامه تحصیل در استان نباشد.
حمایت از تولید ملی، حمایت از آینده جوان ایرانی است
نماینده مردم کرج، اشتهارد و آسارا گفت: حمایت از تولید ملی در واقع حمایت از آینده جوانان ایرانی است، اگر فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی رواج یابد به تبع آن کارآفرینی و اشتغالزائی برای جوانان این مرز و بوم نیز رقم خورده و آینده آنها تا حد زیادی تضمین می شود.
وی افزود: برای تحقق خواست رهبری، اراده و غیرت همه افراد جامعه چه در کسوت تولید کننده و چه به عنوان مصرف کننده لازم است.
اکبریان تصریح کرد: بسیاری از کارخانه های عظیم و توانمند صنعتی در استان البرز به سبب عدم حمایت از جانب بازار مصرف کننده، تعطیل یا رو به تعطیلی هستند که این امر مستلزم توجه ویژه است.
وی گفت: بالا رفتن سطح کیفی تولیدات، بی شک نگاه مصرف کننده را متوجه تولیدات داخلی کرده و تکیه بر توانائی ها و سرمایه های داخلی را روز افزون می کند.
............................
گزارشگر: لیلا جعفری
نظر شما