به گزارش خبرگزاری مهر، محسن بکائی در نخستین جلسه کمیسیون علمی و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 91 در تشریح دستور کار این جلسه گفت: در این جلسه نظرات مختلفی در مورد راهبردها و اقدامات ملی ارائه و مقرر شد ادبیات این سند و همچنین شفافیت آن مورد بررسی مجدد قرار گیرد.
رئیس کمیسیون علمی و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: برخی از اقدامات این سند همپوشانی دارند که این همپوشانی محصول رویکردهای مختلفی است که در این سند وجود دارد و در نهایت با توجه به اهمیت این سند، قرار شد معاونت پژوهشی و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان که تهیه کننده آن است، اصلاحات لازم را اعمال کنند تا در جلسه فوق العاده هفته آینده کمیسیون این اصلاحات مورد بررسی قرار گیرد.
بکائی با اشاره به جزئیات سند راهبردی کشور در امور نخبگان، خاطر نشان کرد: در مقدمه این سند که به تعریف مفاهیم اختصاص دارد، مفاهیمی مانند نخبه، استعداد برتر، نظام نخبگانی و جامعه مطلوب نخبگان به صورت روشن و بدون ابهام تعریف شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه چشمانداز، اهداف و 7 رویکرد اساسی برای تعریف نظام نخبگی را از نوآوریهای این سند دانست و یادآور شد: فصل سوم این سند به فرصتها و تهدیدهای جامعه نخبگان و فصل چهارم به اقدامات نظام نخبگی شامل شناسایی، هدایت، توانمندسازی و زمینه سازی برای اثر بخشی بیشتر نخبگان اختصاص دارد.
وی ارتباط سند راهبردی با نقشه جامع علمی کشور، تعیین تکلیف نسبت به سایر مقررات وضع شده در حوزه نخبگان و تعیین نهاد مسئول اجرای سند را از دیگر موارد این سند نام برد و گفت: فصل هفتم سند به چارچوب نهادی و الزامات اجرایی اختصاص دارد و در مجموع 9راهبرد ملی این سند 68 اقدام ملی را تحت پوشش قرار داده اند.
نظر شما