محمود علی رکنی در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: بررسی گسترش صنعت اکوتوریسم در منطقه، پتانسیلها و جاذبههای طبیعت گردی دریاچه نمک و مناطق کویری یکی از برنامههای سازمان حفاظت از محیط زیست استان است.
وی ادامه داد: اقداماتی در خصوص کاشت گونههای مقاوم در منطقه نظیر تاغ، زیتون تلخ و مالچ پاشی ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی منطقه با هدف جلوگیری از کویرزایی و تثبیت شنهای روان صورت گرفته است.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان قم بیان کرد: این دریاچه به وسعت تقریبی ۱۸۰ هزار و ۶۰۰ هکتار به عنوان بخشی از کویر نمک ایران محسوب میشود و حدود یک سوم آن در محدوده شرق استان واقع شده است.
وی ادامه داد: از ویژگی بارز این دریاچه میتوان به وجود گونههای شاخص گیاهی نظیر گز، تاغ، خارشتر، اشنان، سودا و انواع گیاهان شورپسند و مقاوم به خشکی و همچنین گونههای جانوری نظیر میگوی آب شور، خارپشت، روباه، گرگ، شغال، خرگوش، هوبره و انواع پرندگان شکاری اشاره کرد.
وی گفت: این منطقه در گذشته یکی از مهمترین زیستگاههای جبیر، آهو و یوزپلنگ در ایران بوده است و در حال حاضر نیز در بخش و نواحی مناطق نزدیک به استانهای سمنان و اصفهان این گونهها قابل مشاهده است.
رکنی از مهمترین دلایل کاهش جمعیت این گونهها در حاشیه دریاچه نمک را میتوان به تخریب زیستگاه به دلیل خشکسالیها، چرای بیرویه دامها خصوصاً گلههای شتر و بهره برداری بیرویه از منابع موجود عنوان کرد که بر اهمیت حفاظت موثر از منطقه میافزاید.
وی اضافه کرد: اجرای طرحهای توسعه گردشگری در منطقه بایستی با دقت و مطالعات بیشتر و با رویکرد طبیعی انجام پذیرد و همچنین با حفظ زیست بومهای حساس منطقه امکان دسترسی گردشگران به ویژه طبیعت گران را به منظور بازدید، مطالعه و تحقیق از منطقه را فراهم آورد.
رکنی در گفتگو با مهر:
تخریب زیستگاههای اطراف دریاچه نمک قم عامل کاهش گونههای جانوری است
قم - خبرگزاری مهر: مدیر کل سازمان حفاظت از محیط زیست استان قم تخریب زیستگاههای اطراف دریاچه نمک قم را عامل کاهش گونههای جانوری عنوان کرد.
کد خبر 1574428
نظر شما